Armia Wysłany: 2007-01-16 22:21
jak sie wam podoba ten zespol....
ze mna bylo tak, ze dawnoi temu sie w tym zasluchiwalem, potem jakos sie od tego odeszlo a teraz znowu powala mnie na kolana. kiedys myslaem ze to byl wielce punk rockowy zespol, a teraz widze ze ich sie nei da okreslic. wlasciwie niektore kawalki mozna by podcignac do mhrocznego grania :)
co myslicie??
Urodziłem się by istnieć pomiędzy istnieniami innych istnień. Jako Istnia Istnie Istniejąca Nie mam strachu przed groźbą wieczystej egzystencji Nie mam lęku przed zmorą całego swiata
Wysłany: 2007-01-16 23:08
co do Armii to ja wole ich pozniejsze dokonania chociaz te bardziej punkowe tez sa dobre. lubie ich styl. prosty ale osoba (glownie teksty) Budzego dodaja tej kapeli tajemniczosci i glebi - bardzo specyficznej.
uwielbiam te ciezkie, mocne riffy z plyt Duch, Droga i Ultima Thule.
do tego szanuje ten zespol za pewna oryginalnosc - wyrazanie swoich pogladow chrzescijanskich w takiej formie (niewiele jest kapel grajacych ciezka muzyke z tresciami wyraznie chrzescijanskimi)
ogolnie uwazam Armie za swietna, wyrozniajaca sie kapele;]
I'm rolling like a stone... never creep.
Wysłany: 2007-01-17 00:59
wiesz w tej chwili armia juz nie przekazuje tresci chrzescijanskich...
to bylo tylko na duchu, drodze i triodante....
teraz to sa bardziej alegoryczne teksty...
ja uwielbiam dom przy moscie, kraine smokow, adwent i pozaprawem
Urodziłem się by istnieć pomiędzy istnieniami innych istnień. Jako Istnia Istnie Istniejąca Nie mam strachu przed groźbą wieczystej egzystencji Nie mam lęku przed zmorą całego swiata
Wysłany: 2007-01-17 11:24
nie powiedział bym, że Armia nie przekazuje treści chrześcijańskich. Armia prawie zawsze takie treści przekazywała i pewnie będzie przekazywała z tym, że na niektórych płytach jest to mniej widoczne. np. na ostatniej - Ultima Thule odbiór tekstów zależy od interpretacji co nie znaczy, że Budzy nie miał na myśli treści chrześcijańskich jak to pisał.
no i też uważam te kawałki, które wymieniłeś za jedne z najlepszych;]
I'm rolling like a stone... never creep.
Wysłany: 2007-01-17 12:32
Ultima Thule - plytka od ktorej zaczela sie moja przygoda z Armia. Wczesniej slyszalem o tym zespole, ale jakos nie kwapilem sie zeby tego posluchac. A teraz chapam wszystkie plyty jakie wydala. Ultima jednak pozostanie dla mnie najlepsza( byc moze dlatego ze pierwsza ja uslyszalem, tak czesto mam :P )
"Biesy" puszczam jak jestem wkurwiony, a ostatnia jak chce pobyc sam, albo napic sie z kims piwka 8)
"Serve In Heaven Or Rule In Hell"
Wysłany: 2007-01-17 23:35
napisze szybki i sprawnie
świetna kapela świetne płytki Całkiem ciekawie koncertowo się prezentuja w skali od 1-10 daje 8
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Wysłany: 2007-01-18 01:53
Niestety nie dane mi było zapoznać się z twórczością Armi. Byłam jednak na koncercie, i wtedy naprawdę mnie ponisło.. taką małą zbuntowaną dziecinę.. Kiedy to było..?..może nawet nie tak dawno? (mam dobry humor :P)
Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D
Wysłany: 2007-01-18 02:56
dla mnie ich najlepsza plyta pozostanie droga...
jest tam najwicej dobrych kawalkow...
Ultima thule ma niekotre genialne a inne mniej :)
aha
i jeszcze plyta pocalunek mogolskiego ksiecia z genialnym coverem 2+1 w kamien zakleci....
jak to uslyszalem tu uisadlem z wrazenia
Wysłany: 2007-03-09 22:38
[color=red:f79c3adf01]Armia? Bardzo lubię, bardzo szanuję, szczególnie [i:f79c3adf01]Legendę[/i:f79c3adf01], wg mnie najlepszą polską płytę rockową obok czarnej [i:f79c3adf01]Brygady Kryzys[/i:f79c3adf01].
Zupełnie osobną sprawą są poglądy Tomasza Budzyńskiego ewoluujące od gnostycyzmu do chrześcijaństwa (z czasem nawet ultra), co nie zmniejsza mojego szacunku do niego - każdy ma prawo wybrać taką drogę, jaką uważa.[/color:f79c3adf01]
Crux santa sit mihi lux. Non draco sid mihi dux. Vade retro satana, non suade mihi vana. Sunt mala quae libas, ipse venena bibas.
Wysłany: 2007-07-29 08:36
Wczoraj mialem okazje zamienić pare słówek z Budzym (wokalem Armii) przy okazji koncertu 2TM2,3. Powiem szczerze że szykuje sie nowa płyta i jeśli będzie tak dobra jak budzy na koncercie, bo jest w wyśmienitej formie, to napewno kupie sobie ją.
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL