Jak rozpoznać przedawkowanie opioidów i co wtedy robić? Wysłany: 2025-04-12 18:53 Zmieniony: 2025-04-12 18:53
Cześć wszystkim. Piszę, bo zaczynam się naprawdę martwić o mojego znajomego – bierze opioidy od jakiegoś czasu i boję się, że może dojść do przedawkowania. Nie wiem nawet, jak to wygląda w praktyce, co powinno zaniepokoić i jak zareagować. Czy ktoś może podzielić się wiedzą albo jakimś rzetelnym źródłem?
Jak rozpoznać przedawkowanie opioidów i co wtedy robić? Wysłany: 2025-04-13 08:48
Rozumiem Cię doskonale – sytuacja może być bardzo poważna. Przedawkowanie opioidów często wygląda niepozornie: spowolniony oddech, brak reakcji, sine usta. Trzeba działać szybko.
Polecam przeczytać ten artykuł https://amphidose.com/drugs/opioids/opioid-overdose-risks/bardzo dokładnie opisuje objawy, ryzyko i co robić w nagłych sytuacjach, a także jak zapobiegać takim sytuacjom. Warto się przygotować, zanim będzie za późno.
Jak rozpoznać przedawkowanie opioidów i co wtedy robić? Wysłany: 2025-04-13 15:17
Dzięki wielkie, naprawdę mi pomogłeś – przeczytam i dam znać innym.