Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Emilie Autumn - urzekająca muzyka czy dno dna?. Strona: 1

Emilie Autumn - urzekająca muzyka czy dno dna? Wysłany: 2006-12-31 13:24

[color=red:e7c98939cc] Emilie Autumn w 2006 roku wydała płytę 'Opheliac', która mi osobiście podoba się. Jest to mieszanka pięknego głosu wokalistki [miejscami przechodzącego w bardziej dramatyczny wokal] z muzyką industrialną oraz ze skrzypcami, harfami itp.
Czy i Wam podoba się takie połączenie? Czy ta 'gothic lolita' zdobędzie poparcie dużej liczby odbiorców, czy też nie?[/color:e7c98939cc]

Wysłany: 2006-12-31 15:20

Mi bardziej podobają się poprzednie EPki, choć może dlatego, że z Opheliac jeszcze się nie osłuchalem...
Generalnie dla mnie rewelacją to ona nie jest, bo i muzycznie i wokalnie dałoby się wycisnąć więcej, ale jak ktoś lubi taki trochę pomieszany klimat, to dlaczego nie?
A co do jej image, to cóż, jeśli patrzeć tylko na to, to bym się na jej koncert przeszedł, dla muzyki natomiast nieszczególnie :)

Fuck you dude!

Wysłany: 2007-01-31 21:47

Moje bóstwo. Dzień bez Emilki dniem stracony, dwa lata temu mialam takie fazy na punkcie Lacrimosy.

Dla mnie to tak jakby spełnienie wszystkich muzycznych marzeń w jednym, pełnia szczęścia.

Enchanta i By the Sword też bardzo lubię.
On a Day jak ktoś lubi barokową muzyczkę to czemu nie (ja mam obsesję tote łyknęłam od razu)

:)

Wysłany: 2007-02-24 10:34

niedawno natknełam się na 'enchant'... całkiem przyzwoicie, choć w większych dawkach zbyt słodko
za to wizerunek emilki jest zdecydowanie mrau! ^^

life * is a state * of mind

Wysłany: 2007-02-24 12:13

Przyzwoitke :) wizerunek ma bardzo ciekawy i jest śliczna ^^

Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^

Wysłany: 2007-02-24 17:46

Opheliac.. bardzo zreczna hybrydka.
Lubiem hybrydki ;>

Wysłany: 2007-02-24 17:48

muszę upolować...
a w chwili obecnej w głosnikach 'enchant'. dziś nawet jakby mniej słodzi

life * is a state * of mind

Wysłany: 2007-03-09 19:30

Teraz wyszło Laced/unaced ale nie moge upolowac i mam wielkiego frustra

Wysłany: 2007-09-20 02:50

Od strony koncertowej zespoły można podzielić na takie, które grają oraz na takie, które oprócz doznań słuchowych starają się tez dostarczyć publiczności pewnych wrażeń wizualnych. W przypadku Emilie Autumn poziom tych drugich wręcz powala, co bynajmniej nie oznacza, ze muzycznie dziewczęta nie potrafią zaprezentować sztuki na całkiem wysokim poziomie.
Szkoda, że jedyne koncerty jakie zespół ma w planach są dopiero w grudniu - warunki pogodowe raczej nie będą sprzyjały kilkuset kilometrowej wyprawie do niemiec

Wysłany: 2007-09-20 14:55

Akurat słyszałem Emilie - momentami ciekawe, ale nie dla mnie muzyka

.

Wysłany: 2007-09-21 07:32

[quote:b8300d67c9="Amneris"]Teraz wyszło Laced/unaced ale nie moge upolowac i mam wielkiego frustra[/quote:b8300d67c9]

Płytki całkiem, całkiem zgrabne. Klimat wciąż ten sam.
Brakuje jednak czegoś świeżego, lubię EA ale niestety na dłużej muzyka (dla mnie rzecz jasna) może być lekko nużąca.

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it

Wysłany: 2007-09-30 11:19

Nenar (Anciliae)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

Dobra do słuchania jak nie ma się czego włączyc ... ale jak to ktoś napisał na dłuższą metę jest nużąca

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Wysłany: 2007-11-08 15:38

Moim zdaniem jej muzyka jest dosc specyficzna i orginalna.Osobiscie bardzo lubie jej muzykę i to nie tylko dlatego ze miesza ze sobą wiele gatunków,a dlatego ze w wielu piosenkach wykorzystuje ciekawe kontrasty pomiędzy muzyką a tekstami (w tekstach głównie rzuca się w oczy wszechoecny cynizm co moim zdaniem jeszcze wzbogaca kompozycję).Poza tym osobiscie podziwiam Emilie za dwie rzeczy:
-poziom gry na skrzypcach jaki osiągnęła
-wręcz niezwykła znajomosc kultury wiktoriańskiej i obyczajów panujących w tamtych czasach.

Never take life seriously,you won't get out of it alive anyway.

Re: Emilie Autumn - urzekająca muzyka czy dno dna? Wysłany: 2008-01-28 21:48

Autumn Srautumn... jej 'muzyka'to najgorsze gowno, jakie kiedykolwiek slyszalam. To szmatlawe skurwione czupiradlo powinien ktos uspic, a caly naklad plyt spalic na stosie;/ ta 'pani' 'tworzy' najbardziej wkurwiajaca muzyke, jaka dane bylo mi uslyszec. No, ale czego sie spodziewac po kims, kto zostal odkryty przez takiego stwora, jak Courtney Love..

Wysłany: 2008-01-28 21:55

Nenar (Anciliae)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

Grunt to dobre argumenty przeciw :lol:
Jakbym usłsyzała jeszcze Sweet Bitch to bym pomyślała, ze się znamy

A mnie urzekła piosenka 4 O'clock

Re: Emilie Autumn - urzekająca muzyka czy dno dna? Wysłany: 2008-01-28 22:10

Nenar (Anciliae)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

[quote:5d1ba9e9ef="dr_Faustus"]
[color=green:5d1ba9e9ef] Az dziw bierze, ze taki prymityw przyjeli do liceum... [/color:5d1ba9e9ef][/quote:5d1ba9e9ef]

[quote:5d1ba9e9ef]Uczennica Liceum Ogolnomroczacego[/quote:5d1ba9e9ef]
ona chyba sie uczy w Nibylandii ... :twisted:

Wysłany: 2008-01-29 10:32

Z nowej płytki to słyszałam tylko 4 O'clock, początek jest wspaniały, taki mrocznosłodkoniewiadomo jaki, tak powoli się rozkręca i nabiera siły, rany! Bardzo mi przypadł do gustu. Przeraził mnie za to cały Unlaced i mam nadzieję, że nowa płyta nie pójdzie w tą stronę bo przyjdzie mi oszaleć.

A z podobnych to jeszcze Rasputina wydaje się być ciekawa, ale wypowiem się szerzej jak usłyszę wiecej kawałków.

Re: Emilie Autumn - urzekająca muzyka czy dno dna? Wysłany: 2008-01-29 11:07

[quote:1b6361e7fc="HekatehVonMoonpain"] jej 'muzyka'to najgorsze gowno, jakie kiedykolwiek slyszalam. To szmatlawe skurwione czupiradlo powinien ktos uspic, a caly naklad plyt spalic na stosie;/ ta 'pani' 'tworzy' najbardziej wkurwiajaca muzyke, jaka dane bylo mi uslyszec. No, ale czego sie spodziewac po kims, kto zostal odkryty przez takiego stwora, jak Courtney Love..[/quote:1b6361e7fc]Nie ma to jak konstruktywna krytyka ... 8)

... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...

Wysłany: 2008-01-29 14:19

Nenar (Anciliae)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

[quote:790d2dede2="Amneris"]Z nowej płytki to słyszałam tylko 4 O'clock, początek jest wspaniały, taki mrocznosłodkoniewiadomo jaki, tak powoli się rozkręca i nabiera siły, rany! Bardzo mi przypadł do gustu. Przeraził mnie za to cały Unlaced i mam nadzieję, że nowa płyta nie pójdzie w tą stronę bo przyjdzie mi oszaleć. [/quote:790d2dede2]
jak dla mnie unlaced jest jednym z najlepszych jej dokonań na 4 O'clock jest jeszcze Organ Grinder (chyba tak to się zwie) z Piły którejśtamnajnowszejczęści, który jest utrzymany w tym klimacie ... co mnie denerwuje na tej płycie? wszechobecnośc remixów

Wysłany: 2008-02-06 08:37

Warto tez na nowej płycie docenic bonusowy utwór,czyli wykonanie piosenki Alice Coopera - Is It My Body,no i My fairweather friend- piosenka w stylu Marry me i Thank god I'm pretty.
Cała płyta jest naprawde niezła,ale zeby ją w pełni docenic trzeba choc raz posłuchac jej w srodku nocy nie mogąc zasnąc,wtedy naprawde człowiek odbiera płyte zupełie inaczej
No a skoro juz tu jestem to chciałbym ogłosic najnowsze wiesci z azylu - Emilie Zagra 18 pazdziernika w Warszawie w klubie progresja

Never take life seriously,you won't get out of it alive anyway.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło