Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Z miłości do adrenaliny........ (SPORTY EKSTREMALNE). Strona: 1

Z miłości do adrenaliny........ (SPORTY EKSTREMALNE) Wysłany: 2006-12-17 10:32

eIcILipse (Bicz)
eIcILipse
miasto magiczne

Czy ktoś z Was pasjonuje się takiego typu sportami?? Jest czynnie zaangażowany?? A może myśli o tym aby zrobić coś szalonego lub też wkręcić się w robienie czegoś co podnosi poziom adrenaliny... o poskromieniu krokodyla,
o skoku basejumping z pałacu kultury..

Lubię czuć dreszczyk..i myślę,że niekoniecznie sporty ekstremale potrafią nieźle podnieść poziom adrenaliny.

Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D

Wysłany: 2006-12-17 18:27

Ahh chciała bym kiedyś skoczyc ze spadochronu.. wogole lubie sporty ekstremalne ale jak narazie nie ma gdzie i jak Co jeszce moze tak podnieść adrenaline?

"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "

Wysłany: 2006-12-19 06:18

eIcILipse (Bicz)
eIcILipse
miasto magiczne

Nienormalni, którzy egzystują a nie przeżywają.. Ale czasem tym drugim dostaje się od pierwszych po uszach , stąd niedaleka droga do wyrycia się przykrych słów w pamięci..

Hasło świetne  -koniecznie pozdrów brygadę !!!
A znałaś : „Cirrus na niebie pogoda się zje….” ? :twisted:
Zimą też skaczecie ?? Bo piszesz, iż raz w miesiącu…

Karola - co jeszcze może podnieść poziom adrenaliny ??

Absolutnie wszystko!!!- czego się boisz, tu się kłaniają wszelakie fobie
[quote:1154e959eb="noone81"]Czasem zdarza mi się wywinąć jakiś numer, który podnosi poziom adrenaliny nie tylko mi :)[/quote:1154e959eb]

Taki właśnie numer... idziesz sobie spokojnie i nagle wpadasz na obłędny pomysł, w którym jest nutka niebezpieczeństwa, lub też jakiejś niepewności powodująca wzrost ww. hormonu .,
Szaleństwo, wariactwo, niepohamowanie ... czasami ludzie są od tego uzależnieni :)
Poziom adrenaliny sięga zenitu, jeżeli czyn swój oceniasz, jako melanż życia i śmierci.
Np. widzisz piękną górkę skalistą i postanawiasz wspiąć się na nią ot tak bez zabezpieczeń, pniesz się więc ku górze, kiedy nagle.. widzisz, iż w Twym kierunku osuwa się chmara piachu ,skał i kamieni.. Śmierć w oczach, szybsze krążenie krwi w żyłach, lepsze dotlenienie mózgu , ogromne skupienie, zstąpienie jakiejś wcześnie Tobie nie znanej siły i wykonanie kroku ratującego Ciebie z tej opresji- a to wszystko w ułamkach sekund. I ta chwila satysfakcji, kiedy czujesz,iż Ci się udało.:)

Swego czasu, cyklicznie, ogromny zastrzyk adrenaliny dostarczała mi jazda konna.

A strach na\przed sprawdzianem (czy też dla poniektórych sesją :) )też nie jest zły.. wywołując wzrost hormonu- redukuje zapotrzebowanie na sen :P

Wysłany: 2006-12-19 10:46

Tylko wspinaczka wysokogórska, po skałkach wapiennych.
Podróżuję w wakację z tatą po świecie i się wspinamy :twisted:.
Ale nie wiem, czy można to traktować jako sport eksteremalny, no chyba, że lina się zerwie :twisted:.

"Kuka voi itsensa voitaa, ei koskaan havia..."

Wysłany: 2006-12-20 01:24

eIcILipse (Bicz)
eIcILipse
miasto magiczne

Noone u nas, w górach skacze się czasem gdy jest bardzooo zimno... Organizowane są cyklicznie zawody- taki tandemik - wlicza się w to celność, (dla niewtajemniczonych, istnieje specjalne urządzenie mierzące co do cm(bodajże) odległość z jaką skoczek wylądował od wyznaczonego celu, machina mierzy uzyskany wynik w granicach ok 3 m? ,jeśli zawodnik nie uzyska tego progu-spalony ,czyli trzeba się dokładnością wykazać!) i uwaga giganta !!! (tak , tak takiego na stoku, 2 deski na nóżkach:) ) . Taki dość ciekawy dwubój!

Kiira, zazdroszczę tych podróży po świecie !!! A wspinaczkę wysokogórską jak najbardziej do sportów ekstremalnych zaliczyć można, ( skoro jazda konna może być dla kogoś takim sportem )

Wysłany: 2007-03-16 00:35

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

Sport ekstremalny hehehehe to chyba bedzie picie denaturatu. Z pewnością dostarczy nam adrenaliny jak cholera. hahahahahahahahaha znałem kiedys takiego śmieciarza co walił denaturat, ale niestety kopnoł juz w kalendarz 8O zgadnijcie dlaczego :twisted: :twisted:

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Wysłany: 2007-04-04 19:52

FAFAL jak zwykle jak przywalisz to wstać ze śmiechu nie mogę :twisted: :twisted:

Sporty ekstremalne hmm kiedyś jak był czas i pieniądze to narty zimą motocykl w lecie. Obecnie chętnie pobawiłbym się w Drifting na torze Poznań tudzież jakiś mały streetracing.... Ale póki co pieniędzy nie ma na wymarzoną brykę to pomarzyć można sobie tylko :twisted: :twisted: :twisted:

"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."

Wysłany: 2007-04-04 20:01

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:47e7aa389d="FAFAL"]znałem kiedys takiego śmieciarza co walił denaturat, ale niestety kopnoł juz w kalendarz 8O zgadnijcie dlaczego :twisted: :twisted:[/quote:47e7aa389d]

Potknął się o kartkę z kalendarza.
A było to 31 lutego :wink:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2007-04-06 12:48

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

[quote:8dfc22d1d3="Gurth"]Nosić długie włosy w mieście zamieszkanym głównie przez skejtów, dresów i ćpunów to dopiero sport ekstrymalny :P[/quote:8dfc22d1d3]
u mnie też wiekszość takich jest i co ja mam powiedzieć jak ja mam irokeza :P Chodź mnie to tita wszyscy zdążyli sie przyzwyczaić i jeszcze sie proszą żeby se z nimi gorzoły napić :P :D

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Wysłany: 2007-04-17 21:27

no to sobie poskakaliśmy w ten weekend :) 1900 metrów :!: myślałem że rzygnę płuckami, jak się samolot wznosił, ale sam skok, ten pierwszy z takiej wysokości był niezapomnianym odczuciem :D

i jak to Noone powiedziała: może bóg nie dał nam skrzydeł, ale dał zajebiste spadochrony :)
człowiek czuje, że żyje w takich momentach, mimo że Ci, co na dole słyszą jak mordę drzesz, myślą że właśnie umierasz :twisted:

ustalenia na następny Meet Me In The Air... zabieramy szanowne ciało Schweigende, pordzewiały hełm dr_Faustusa i każdego innego panicznie bojącego się ziemskiego ludzia :D:D :twisted: :D:D

"Nie daj się! Siłę masz by wstać!"

Wysłany: 2007-04-18 18:54

napisałam tu dziś posta i widzę, że go nie ma 8O 8O 8O

szczerze mówiąc, kusi mnie ten skok... ale chyba zejdę na zawał zanim do czegokolwiek dojdzie :lol: :lol: :lol:

Wysłany: 2007-08-10 07:56

Ze sportów extremalnych to : jedzenie kiełbasek, hotdogów itp. w przydrożnych barach oraz ... drażnienie partnerek :) zwł. to drugie funduje zajebista adrenaline :/

.

Wysłany: 2007-08-10 10:15

ze sportow ekstremalnych ... hmm picie na umor a potem dowiadywanie sie od znajomych co sie robilo ... najgorzej jak dostajesz info w wersji niedomowionej :/ oj wtedy adrenalina rosnie - ciekawe co sie nabroilo :P

.

Wysłany: 2007-08-10 13:34

"SPORTY EKSTREMALNE" Z tego co wiem to za komuny były papierosy Sport, ale o extremalnych to nie słyszałem. Znam tylko Red, light i super light :?:

.

Wysłany: 2007-08-12 22:53

Ja skoczyłam na bungee w wakacje 3 lata temu, a teraz latam na paralotni. Chociaż w tym więcej przyjemności, niż adrenaliny - tej najwięcej jest przy lądowaniu
W dzień powszedni adrenaliny dostarcza mi oglądanie wiadomości (teraz to dopiero jest sport ekstremalny i jeżdżenie w krakowskich autobusach 501 (zawsze ta sama myśl na zakręcie - rozpadnie się, czy się nie rozpadnie?)

Certa amittimus, cum incerta petimus.

Wysłany: 2007-08-13 08:14

A tak na serio to nie jestem milosnikiem sportow ekstremalnych, nie lubie ryzykowac zdrowia na takie rzeczy. Zycie funduje mi wystarczajaco duzo adrenaliny, ze po prostu nie potrzebuje skakac na bungee, skakac po dachach, byc dawca nerek albo robic jakis innich podobnych czynnosci. z reszta - mowia ze przez sport do kalectwa - ja od zwyklem pilki noznej mam 2 kolana zjechane:/ teraz tylko szachy, karty i bierki :P

.

Wysłany: 2007-08-16 09:32

Hmmm ... jakoś czuje że taki szalej nie jest mi potrzebny. I tak jestem wystarczająco pojebany :twisted: Ci co mnie bliżej znaja to wiedza :twisted:

.

Wysłany: 2007-08-20 07:21

[quote:726d735a6e="HANAHHH"][quote:726d735a6e="Harlequin"]Hmmm ... jakoś czuje że taki szalej nie jest mi potrzebny. I tak jestem wystarczająco pojebany :twisted: Ci co mnie bliżej znaja to wiedza :twisted:[/quote:726d735a6e]

Boszzzzzzzzzz to Ty adrenaline masz w mózgu kipiącą :!: :wink:[/quote:726d735a6e]

Mógłbym zostać honorowym dawcą. Ciekawe czy chociaż kawe i paczkę fajek by dali :twisted:

.

Wysłany: 2007-08-22 04:06

eIcILipse (Bicz)
eIcILipse
miasto magiczne

[quote:2a42f96e0f="Harlequin"]
Mógłbym zostać honorowym dawcą. Ciekawe czy chociaż kawe i paczkę fajek by dali :twisted:[/quote:2a42f96e0f]

To Ty palisz ????? 8O :P

Wysłany: 2007-08-23 07:57

[quote:acf7f3ee6d="eIcILipse"][quote:acf7f3ee6d="Harlequin"]
Mógłbym zostać honorowym dawcą. Ciekawe czy chociaż kawe i paczkę fajek by dali :twisted:[/quote:acf7f3ee6d]

To Ty palisz ????? 8O :P[/quote:acf7f3ee6d]

No przecież widziałaś mnie z papierosem :P

.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło