Wysłany: 2008-06-20 22:02
seks i keks 8)
"Księżyc kładzie dłoń na moim czole, ślepy i niemy jak piastunka"
Wysłany: 2008-06-28 11:08
[quote:33eafb25cb="Allanon23"]
No i królika po myśliwsku bym może zrobił, albo jakąś w ogóle dziczyznę, i do tego też browarek zimny :D no i jeszcze najważniejszy dodatek do tych dań - ludzie, którzy mogli by dzielić tą przyjemność ze mną :)[/quote:33eafb25cb]
Można się wprosić? :D
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.
Wysłany: 2008-06-28 17:28
I Wild przybędzie jeśli trzeba będzie :twisted: Choćby na partię szachów
Wysłany: 2009-12-17 22:45
Przepisów i pomysłów najlepiej szukać w necie, ale raczej na mniej gotyckich stronach, chyba, że interesuje Cię zupa z kociego ogona :)
Ja braki w pomysłach leczę na stronie:
e-kuchnia
otwarta niedawno, ale część przepisów próbowałam i z ręką na sercu (na żołądku? :) ) polecam.
Wysłany: 2009-12-18 08:17
Ja raczej nie gotuję z przepisów (cudzych). Co innego z pieczeniem, bo tego nie umiem w ogóle :P ale się nauczę, chyba.
Ale mam szczwany plan założenia zeszytu z przepisami na różne takie... :twisted
Ze względu, że obecnie mamy zimę, to polecam wszelkiego rodzaju zupy - najlepsze z przyprawami korzennymi i grzaneczkami :wink:
Wysłany: 2009-12-18 08:43
Ja mam taki gruby zeszyt.Oto krwawy przepis na schabowe .
Weż kilogram schabu,naostrz nóż i schab niech na to patrzy , pocwiartój go na 8-10 części, rany posyp solą ,weż tłuczek do mięsa, metodycznie okładaj każdą część tłuczkiem z obu stron aż z 1.5 cm zrobi się 1 cm.Weż jajko, stłucz mu skorupkę, widelcem dżgnij żółtko niech się rozleje,wymieszaj , aż żółtka nie odróżnisz od białka. Nasyp bułkę/ wcześniej prażoną w piecu i zmieloną w maszynce / na talerz,maczaj szczątki najpierw w jajku, potem w ostrych okruchach bułki i wal na rozgrzany olej i traktuj gorącym olejem z obu stron.
Podawać z gołymi ziemniakami lub po wojskowemu , w mundurkach, z naciętym krzyżem , w krórym masz przwdziwe masło.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Wysłany: 2009-12-18 09:35
Nom - tagliatella ze szpinakiem, serem, czosnkiem i smietaną jest spoko :]
.
Wysłany: 2009-12-18 20:16
a ja wam powiem że na ostatniej imprezie, z kumplem wypiliśmy 1l absoluta i 0,5 żubrówki, co było dla mnie małym rekordzikiem, bo mój żołądek nie lubi się z wódeczką....
A Było tak pięknie ponieważ nic nie jedlismy przez cały dzień i nie zagryzaliśmy w trakcie
Wcześniej zawsze jak jadłem to impreza kończyła się dla mnie trzeżwieniem przez zimne kafelki w łazience :?
Puste kieszenie, i torba pełna snów...
Wysłany: 2009-12-20 15:33
ser+kiełbasa+ogórek kiszony --- wszystko w kostkę i przebić wykałaczką... delicje xP
a na ciepło to wszystko co dasz to i tak się zeżre xD
Nauka uczyniła z nas Bogów, zanim jeszcze zasłużyliśmy na to by być Ludźmi...
Wysłany: 2010-04-08 13:16
ryba plus soczewica ze szpinakiem :)
Non Serviam