Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Pytanie?. Strona: last

Pytanie? Wysłany: 2014-06-20 14:52

Aneza (Bicz)
Aneza
Grudziądz

Czy ktoś z was miał kiedykolwiek wrażenie, że nie pasuje do tego świata, do ludzi, do rzeczywistości? Ostatnio mam wrażenie ,ze nikt mnie nie rozumnie i nawet nie próbuje zrozumieć. Zauważyłam,że dla mnie a dla moich znajomych co innego ma znaczenie i mam odczucie, że do nich nie pasuje. Czuje się inna niż wszyscy i zastanawiam się czy ktoś czuje się podobnie.

Wysłany: 2014-06-20 21:32

Yngwie (Diabolista)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

Mhm, każdy miał kiedyś takie wrażenie i ma co pewien czas. Typowo jesienna aura, niskie ciśnienie, całkowite zachmurzenie nieba, lekkie ale dość odczuwalne podmuchy wiatru, trochę zimno, dość duża wilgotność powietrza i przelotne opady deszczu.

W takich chwilach przyjemnie się odpoczywa w zaciszu domowym i rozmawia z bliskimi osobami, zmysły są bardziej wyczulone, jedzenie trochę lepiej smakuje, ale też zdarza się lekki dołek psychiczny, zwłaszcza gdy nie ma się z kim pogadać.

Są plusy i minusy, ale to akurat moja ulubiona pogoda. Ludzie się nie rozumieją, bo używają mało uniwersalnych języków, sami nie wiedzą czego chcą i marzą o rzeczach nierealnych, stają się sobie obcy, to przykre :-/

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło