"Gravity" - "Grawitacja" Wysłany: 2013-10-25 18:12
Film jeszcze w kinach.
Czy ktoś oglądał? Jak wrażenia? Recenzję może nasmaruję w chwili weny, ale jestem ciekawa opinii innych.
Wysłany: 2013-10-26 00:24
Widziałam „Grawitację” jakiś czas temu, mam raczej mieszane odczucia. Był to dość przypadkowy wybór, bez wcześniejszego rozeznania czego mogę się po filmie spodziewać. Może dlatego na samym początku wbił mnie w fotel rozmach, z jakim pokazano Ziemię i przestrzeń kosmiczną z perspektywy astronauty na orbicie w stanie nieważkości. Efekty specjalne i zdjęcia – pierwsza klasa, cieszą oko i są chyba największym plusem, przynajmniej jak dla mnie (oglądałam w 2D, później żałowałam – w trójwymiarze musiało to wyglądać rewelacyjnie). Z drugiej strony rozczarowała mnie przewidywalna fabuła, przepełniona oklepanymi motywami z innych filmów – przez większość czasu odnosiłam wrażenie, że gdzieś to już widziałam / o tym czytałam, wszystko wg scenariusza „rzucamy bohaterowi pod nogi coraz więcej belek, ale i tak na końcu pewnie wszystko będzie dobrze”. Ani przez chwilę nie drżałam o życie bohaterki, brakowało mi tego dreszczyka emocji. Za to podobało mi się dość dobrze oddane poczucie osamotnienia i pustki w przestrzeni kosmicznej. Ostatecznie jednak nie żałuję pieniędzy wydanych na bilet – może dlatego, że nie miałam jakichś wygórowanych oczekiwań jeszcze przed obejrzeniem. Oglądało się dość przyjemnie.
Wysłany: 2013-11-19 15:37
Gdyby nie okulary 3D, które niemiłosiernie cisnęły mnie w uszy...spałabym.
Wysłany: 2013-11-21 10:14
Przecież w ty filmie od poczatku chodziło TYLKO o efekty.
jam cłek wolny lec ślebodny ;)
Wysłany: 2013-11-21 11:19
Po seansie też tak mogę powiedzieć. Co nie zmienia faktu, że jak dla mnie film był nudny. Ale to tylko moje zdanie.
Wysłany: 2014-10-07 16:02
A dla mnie oryginalny. Dobrze się oglądało...
Raz się żyję :)