Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

film Metal: A Headbanger's Journey. Strona: last

film Metal: A Headbanger's Journey Wysłany: 2006-12-03 14:55

wlasnie obejrzalem dokument o metalu: "Metal: A Headbanger's Journey"
jezeli nie widzieliscie to polecam. film jest z 2005 roku i zrobiony jest naprawde profesjonalnie. widac, ze rezyser zna sie na rzeczy bo byl to film o kwintesencji heavy metalu (z cala jego roznorodnoscia) bez rozdrabniania sie na watki poboczne, ktore 'zwykly' czlowiek uznal by za wazne.
moze wam w tym filmie zabraknac waszego najlepszego (czyt. ulubionego) muzyka heavy metalowego (tak jak mi) ale przeciez to nie jest plejada gwiazd tylko film o nurcie muzycznym i kulurowym wiec jest ok.
dokument o heavy metalu... co za prosty i genialny pomysl ;]
na ośle:
ed2k://|file|Metal.A.Headbangers.Journey.2005.LiMiTED.DVDRip.XviD-iMMORTALs.avi|735209472|210F1FD9DBFAC8D04B20A8AB086D77FC|/

I'm rolling like a stone... never creep.

Wysłany: 2006-12-06 20:42

Ogladalam niedawno ten dokument i barrrdzo mi sie podobal :D
Od niego wlasnie zaczela sie moja wielka milosc do Slipknot... :wink: Polecam wszystkim gorraco ten film !

Wysłany: 2009-04-14 06:14

Jeśli idzie o black metal, to na DVD jest materiał dodatkowy poświęcony tylko temu.

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Wysłany: 2009-04-14 16:05

[quote:b608ff3ce9="FreddyKruger"]Jeśli idzie o black metal, to na DVD jest materiał dodatkowy poświęcony tylko temu.[/quote:b608ff3ce9]
O takim samym tytule?

Wysłany: 2009-04-14 16:21

[quote:e41dd32aea="Sludge_Berserker"]Film całkiem spoko, tylko kilka 'ale':

- co tam robi Slipknot? ja rozumiem, nowe pokolenie, etc. etc. ale tekst w stylu: że nie można mówić o Black Sabbath nie mając przed oczami odwróconego krzyża... !? krzyże - tak, ale nie odwrócone... Pomyłka ze Slayerem?

- wypowiedz zbuntowanej 13 letniej fanki slipknota, trochę żałosne są jej wypowiedzi...

- niektóre teksty Roba Zombiego

Dużo pomyłek w 'drzewku' muzyki metalowej i trochę pominięto sprawę satanizmu i norweskiego black metalu.

Dokument bardzo ok, ale dla ludzi, którzy coś więcej mają wspólnego z muzyką metalową niż ściąganie kawałków z neta spod hasła: metal to nie jest odkrycie ameryki. Fajne do puszczania laikom.

Polecam II część: Global Metal, tutaj trochę więcej ciekawych rzeczy m.in. islam a metal, hinduizm a metal, Angel Of Death Slayera a Żydzi, religijna policja czy czemu większość japońskich kapel jest jaka jest...[/quote:e41dd32aea]
tak ta fanka Slipknota troche nie pasowala choc sam zespol jest ok. A ma ktos link do sciagniecia Global Metal?

Szczerosc lepsza niz falszywe uczucie

Wysłany: 2009-04-14 17:05

[quote:ddffc52b80="DEMONEMOON"][quote:ddffc52b80="FreddyKruger"]Jeśli idzie o black metal, to na DVD jest materiał dodatkowy poświęcony tylko temu.[/quote:ddffc52b80]
O takim samym tytule?[/quote:ddffc52b80]
"Norwegian black metal"
Ja tam nic nie wiem, ale na necie tego pełno 8 :roll: i innych dokumentów też.

Wysłany: 2009-04-14 17:33

[quote:0d9a5f6aec="FreddyKruger"][quote:0d9a5f6aec="DEMONEMOON"][quote:0d9a5f6aec="FreddyKruger"]Jeśli idzie o black metal, to na DVD jest materiał dodatkowy poświęcony tylko temu.[/quote:0d9a5f6aec]
O takim samym tytule?[/quote:0d9a5f6aec]
"Norwegian black metal"
Ja tam nic nie wiem, ale na necie tego pełno 8 :roll: i innych dokumentów też.[/quote:0d9a5f6aec]

1.) "Black metal documentary ?" >>> audio norweski 8) , napisy ang. dostępne - film zrealizowany na potrzeby norweskiej telewizji - rok wydania 2003 (scena norweska)
2.) "Black metal: a documentary" >>> rok wydania 2007 USA, audio angielski - (przekrojowo)

miłego oglądania

nie miewam dobrych nastrojów !

Wysłany: 2009-04-14 17:43

[quote:9fcd213032="mefir"]

1.) "Black metal documentary ?" >>> audio norweski 8) , napisy ang. dostępne - film zrealizowany na potrzeby norweskiej telewizji - rok wydania 2003 (scena norweska)
2.) "Black metal: a documentary" >>> rok wydania 2007 USA, audio angielski - (przekrojowo)

miłego oglądania[/quote:9fcd213032]
:) Obstukalem juz ten temat,ale nie oglądałem Metal: A Headbanger's Journey,a to chyba nie to samo no chyba ze sie myle?

Wysłany: 2009-04-14 18:04

nie - to 'coś' innego (tylko BM), w/w filmu też nie widziałem :?

nie miewam dobrych nastrojów !

Wysłany: 2009-04-14 18:08

Ja to ściągnąłem z torrenta zatytułowanego "Eight Metal Music Documentaries". Nie jest on jakiś mega rozpasiony, to taki właśnie odzew autora na głosy mówiące, że za mało blacku było.

Wysłany: 2009-05-03 13:10

Ja tylko chcialam poinformowac,że jest jeszce druga częśc tego filmu.Niestety tytul wylecial mi teraz z głowy.
Ogolnie film jest calkiem dobrze nakrecony choc bawilo mnie pare sytuacji min wypowiedz pana z Gorgorotha,ktory nie umniejszajac mu ale wyszedl strasznie sztucznieczy panowie z Mayhem'a co zreszta w samym filmie trafnie podsumował autor

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Wysłany: 2009-05-03 14:08

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Druga część to Global Metal - była już o tym mowa wcześniej, jak coś to tutaj moje kiedyśniejsze info:
http://www.darkplanet.pl/Global-Metal-trailer-i-zapowiedzi-DVD-36062.html :)

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło