The White Stripes Dodano: 2009-01-10 18:01
Co myślicie o tej kapeli? O Jacku White?
Do not quote - think for yourself
Dodano: 2009-01-10 18:06
według mnie są wyjebiści 8) najbardziej rozpierdalają mnie teksty :wink:
tylko co ten temat robi na forum Gothic :?: :?: :D
Co tu robi? Chyba ... dobrze :-) Dodano: 2009-01-10 18:23
| Paskievicz napisał(a): |
|
tylko co ten temat robi na forum Gothic :?: :?: :D |
Celowo podrzuciłem tu to, niby kukułcze jajo, bo formalnie to alternatywny rock, ale ... jak dla mnie są w ich muzie ewidentnie obecne elementy z gotyckiej parafii :D
Dodano: 2009-01-10 20:37
Zajebiści są :D
Dum Deus calculat, mundus fit.
Dodano: 2009-01-11 22:30
jakoś nigdy mnie nie oczarowali
"Księżyc kładzie dłoń na moim czole, ślepy i niemy jak piastunka"
Dodano: 2009-01-12 01:15
A mnie oczarowali niemal od początku jak ich poznałem :] Na początku zauroczyli mnie piosenką w roku 2003 - Seven Nation Army, a szczególnie perkusistka Meg White. Następnie zapoznałem się bliżej z inną płytą - De Stijl która została wydana w 2000. Byłem po prostu w lekkim szoku(prawie nic o tym zespole nie wiedziałem), że można takie genialne aranżacje tworzyć z dwoma instrumentami - gitarą i perkusją.
Ich muzyka kojarzy mi się z latami 70 głównie. Bardzo lubię wracać do ich twórczości z dwóch powodów - dla tekstów, które są cudne, no i rasowego rock bluesa, z elementami punku, a ja bardzo lubię gdy kapele grają wszechstronnie.
No i to - że zespól rzeczywiście kojarzy mi się lekko z gotykiem i punkiem, szczególnie jezeli chodzi o image zespołu :], choć niewątpliwie jest to zespól rockowo bluesowy.
Dodano: 2009-01-12 21:05
Jack White ma jaja i genialny zmysł muzyczny. Za resztę "mówią" rzeczy, które stworzył. Howgh !!! 
Dodano: 2009-01-14 00:27
Są w porządku :)
Niektóre kawałki naprawdę wpadają w ucho.
Re: Co tu robi? Chyba ... dobrze :-) Dodano: 2009-01-14 11:36
| Lupp napisał(a): |
| jak dla mnie są w ich muzie ewidentnie obecne elementy z gotyckiej parafii :D |
teledysk do 'blue orchid'? :D
life * is a state * of mind
Re: Co tu robi? Chyba ... dobrze :-) Dodano: 2009-01-14 14:23
| LadyWitch napisał(a): |
|
teledysk do 'blue orchid'? :D |
Między innymi :)