Czasopisma. Strona: 2

Re: Czytadla Dodano: 2007-03-26 18:13

amorphous napisał(a):
Tak ksiazka nadaje sie glownie do wanny- poza tym w podróż - nie wysiada w niej bateria

Kuba, jakiś Ty praktyczny :!: Nie wspomnę o Twojej uwadze o zabieraniu laptopa do "wychodka" :lol:

Hehe, a na serio to z gazet muzycznych kiedyś bardzo krótko "Brum", potem dłużej "Tylko Rock", a teraz..."Polityka" :twisted: - no co, nie nabijać się, paradoksalnie w tym piśmie akurat dużo jest artykułów o kulturze muzycznej, także tej z kręgu szeroko pojętej alternatywy...

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Re: Czytadla Dodano: 2007-03-26 18:39

minawi napisał(a):
"Polityka" :twisted: - no co, nie nabijać się, paradoksalnie w tym piśmie akurat dużo jest artykułów o kulturze muzycznej, także tej z kręgu szeroko pojętej alternatywy...

Myśle minawko, (nie ma z czego się nabijać) że do tego typu gazet można śmiało też dołączyć "Przekrój". Jest tam dział o muzyce, teatrze, filmie etc. I co rzadko mi się zdarza, z reguły zgadzam się ze zdaniem, piszących na łamach Przekroju, krytyków.
Poza tym uważam, że gazety pokroju "Teraz Rock" [kiedyś Tylko Rock] stają się coraz większymi brukowcami. Gazeta ta straciła fason już jakiś czas temu. To juz nie jest to samo pismo co za czasów nieodżałowanego T. Beksińskiego. No ale coż Panta Rei - tyle, że nie wszystko w dobrym kierunku. Z dawnych pism lubiłem czytywać "Brum". Poza tym sporo przez moje ręce przewinęło się różnego rodzaju zinów. Teraz czasem przejrzę MH albo Mystic Art w Empiku, ale nie kupuje juz gazet muzycznych, bo nie warto. Wole poczytac sobie wspomniany wyzej Przekroj.

dr F. :twisted:

Dodano: 2007-03-26 19:55

Zatem jak pragne polecić tygodnik NIE w, którym wręcz na odwrót można odnaleźc czego nie warto słuchać, czytać oraz oglądać (skromnie bo skromnie - ale - jest)Przy okazji można sie pośmiać (czasem popłakac i powk(#)) od tego co tam piszą, a całość wzbogacają humorystyczne rysunki a czasem takze zdjecia.Gorąco polecam tym, którzy są o skrajnie lewicowych poglądach, a jeszcze nie mieli do czynienia z tym tygodnikiem :wink:

A co do muzycznych gazet to sie kiedyś metal hammera kupowało ale jak szybko go polubiłem tak jeszcze szybciej przestałem. Obecnie zadnych z tego typu czasopism nie czytam.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2007-03-26 20:27

KostucH napisał(a):
Zatem jak pragne polecić tygodnik NIE

Idąc tym tropem Kostuszku to jest jeszcze inne arcydzieło z tego kręgu - o ile mnie pamięć nie zawodzi - też palce w nim macza naczelny prowokator naszego ciemnogrodu - ten od duzych uszu - a mowa o gazecie "Fakty i Mity". Ale czy warto ją polecać? Siedząc w kiblu mozna poczytac :twisted:

dr F. :twisted:

Dodano: 2007-03-26 20:35

dr_Faustus napisał(a):
też palce w nim macza naczelny prowokator naszego ciemnogrodu - ten od duzych uszu
Nie, że tez macza tylko jest naczelnikiem :wink: A o Urbanie Jerzym mowa :)

Dodano: 2007-03-26 21:56

A tak troszke schodzac z tematu, ale pozostajac przy Urbanie - czy pamietasz Kostuszku srajtaśmę z podobizną Urbana?? :twisted:

Dodano: 2007-04-02 10:06

A coś kojarze, ojciec w gazecie to znalazł. Laliśmy z tego chyba przez tydzień. Tam jeszcze masa innych zajebistych rysunków była i jest nadal więc zawsze jest sie z czego pośmiac :wink:

czasopisma Dodano: 2007-04-02 13:08

LadySavage (Primogen)
LadySavage
Bytom / Poznan / Saasenheim ( Francja )

Ja czytam 2 gazety we Francji, Metal i CryptoGothic bo sa po fr a przewaznie wszystkie oicialne strony sa ang jezyczne a ja niekapuje angielskiego :) wiec ja z gazet biore inf

Niebianska Krolowo wszystko mi jedno, Zabierz mnie stad. Jestem umarla dla swiata [ ... ] Tutaj troszcze sie jedynie o martwe ogrody [ ... ] To cena jaka place za dar posiadania marzen [ ... ] Nightwish

Dodano: 2007-04-03 12:49

Zresztą teraz gdy już jestem na DP to już w ogóle nie musze czytac czasopism bo jeśli jakaś kapela nagra coś nowego albo tylko pierdnie słówkiem o nowym albumie to zaraz sie informacja o tym pokazuje w newsach :lol: :twisted: Po co wydawac pieniądze na głupie kolorowe gazetki? Masz przecież DP :lol: :twisted:

Dodano: 2007-04-03 12:53

KostucH napisał(a):
Zresztą teraz gdy już jestem na DP to już w ogóle nie musze czytac czasopism bo jeśli jakaś kapela nagra coś nowego albo tylko pierdnie słówkiem o nowym albumie to zaraz sie informacja o tym pokazuje w newsach :lol: :twisted: Po co wydawac pieniądze na głupie kolorowe gazetki? Masz przecież DP :lol: :twisted:

Amen :twisted:

"Tonight's the night..."

Dodano: 2007-04-03 13:02

Phantom napisał(a):
Amen :twisted:
Rozumiem, że Ty również Phantomie masz identyczny pogląd jak ja w tym temacie :wink:

Dodano: 2007-04-20 17:59

Niegdyś czytałam Pure Metal, MH, Jazz Forum, teraz rzadziej, jednak internet przeważa nad pismami pod wzgledem ilości i doboru informacji :)

Re: Lub czasopisma... Dodano: 2007-04-23 06:05

amorphous napisał(a):
W erze darmowej muzyki, darmowych filmow, darmowych gazet, ksiażek, i gier ludzie powaznie sie zastanowiaja zanim wydadza chocby jedna złotówkę.

chyba kradzionej muzyki, filmów, gazet, książek i gier .... a jest to brak szacunku dla autorów tychże dzieł

znajomi mi nieustannie pierdolą że nie kupują nic z powyższych bo nie mają kasy, następnie widze jak chleją w knajpach albo kupują jakieś absurdalne ilości ciuchów na sumy za które mogliby spokojnie w miesiąc pozakupywać kilkanaście tytułów (typowy dzisiejszy kinder metal lub goth - 50 koszulek, 100 naszywek, ani jednej płyty, za to 200gb mp3) ....

a wracając do gazet to kiedyś jechałem MH ale się spierdolił, potem Trash'em All ale też się jakoś tak lekko spierdolił i zaczął wydawać waflaste płyty. Obecnie najlepiej czyta mi się 7gates i Mega Sin

Dodano: 2008-02-01 10:45

Ja natomiast kupuję Teraz Rock, bo ta gazeta najlepiej trafia w mój dość rozpieprzony muzyczny gust :wink:

Dodano: 2008-02-16 14:14

w szkole sredniej kupa kasy szla wlasnie na pisma muzyczne. metal hammer, mystic art, trash'em all, jazgot, tylko rock i moj nieodzalowany morbid noizz...... pamieta ktos jeszcze to pismo?

Dodano: 2008-02-16 14:44

No jasne że Morbid Noizz-a pamiętam wraz z nieodżałowaną rubryką prowadzoną przez Ryłkołaka. A Ryłkołaka ktoś pamięta :twisted:
Co do innych pism to rzadko wpadały w moje ręce ale kilka ich było: Metal Hammer, Jazgot, Mystic Art, Trash'em All, 7gates, Machina, Tylko Rock, BRAVO :twisted: :twisted:

forever alone immortal

Dodano: 2008-02-16 15:54

z rylkolakiem najbardziej kojarzy mi sie pamietna plytka "rylkolak horror show speszyl sidi edyszyn" dodana wlasnie do ktoregos numeru morbid noizz. pozyczylem ja komus, po czym przeszla chyba pol miasta i juz nigdy do mnie nie wrocila...... ech, koles mial zryty leb, ale smialismy sie z tego wszyscy.....

Dodano: 2008-02-17 12:58

mnie się za to trafiła istna makulatura Mystików po siostrze, która 'opuściła' klimaty,
oczywiście gazet wraz z płytkami więc nie narzekam, a co do samych Mystic Artów hmmm...
dobrze, że zdobyczne a nie kupione, chyba bym na to nie wydała aż takiej ilości hajsu :wink:

Dodano: 2009-02-07 21:38

Owszem, zdarza mi się kupić takowe gazety od czasu do czasu. Ale do tego musi zachęcić mnie jakiś ciekawy artykuł, plakat, bądź okładka

Dodano: 2009-02-07 22:27

kiedys jak bylem mlody nonsop ,tylko rock :lol: