Gry. Strona: 3

Dodano: 2007-04-09 17:41

Khamill (Matuzalem)
Khamill
Toruń/Września

Elvis napisał(a):
Po rozegraniu wszystkich starych final fantasy stwierdzam ze stare gry sa najlepsze ^^

Eh... FF jest boskie... od jakis 2 lat w ogole nie ciagnie mnie do gier, z malym wyjatkiem- FF7, moge rznac w to 24/h

BTW od kiedy mam xpeka to mi nie chce chodzic... gra sie odpala do menu pozniej juz tylko widze czarny ekran wie ktos moze czemu tak sie dzieje??

...miej żabę zawsze pod ręką

Dodano: 2007-04-11 23:09

Temat przeniesiony z działu Klimaty.

Istnieje specjalny dział o grach, wiec nie ma sensu zasmiecac innych.

Pozdrawiam
th

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Dodano: 2007-04-12 16:21

Skoro już jesteśmy przy Finalu to czy może ktoś z Was oglądał jego filmową wersję? Jak ma się ona, Waszym zdaniem, w stosunku do samej gry?

http://www.basilicaigni.xlx.pl

Dodano: 2007-04-21 19:15

Chodzi ci o "Advent Children" ?

Dodano: 2007-04-27 11:48

Zgadza się - o Advent Children

http://www.basilicaigni.xlx.pl

Dodano: 2007-10-24 21:51

Nowa halloweenowa gierka Roba Zombie w sieci!

To chyba odpowiednik naszego "wisielca", hehe:

http://ume.f2m2.com/robzombie/

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2008-02-07 20:18

Draven napisał(a):
Moi faworyci to: The Longest Journey i The Longest Journey: Dreamfall ;]

Łaaah, już myślałam, że wszyscy preferują tu rypygy, CS czy platformówki, ale nie
Ja również uwielbiam Najdłuższą Podróż oraz sequel - naprawdę świetne gry i jest co polecać :) Oprócz tego obie Syberie, większość CSI'ów i wiele, wiele innych - krótko? Po prostu przygodówki! :)

Dodano: 2008-02-07 20:46

Jeden z moich ulubionych gatunków gier. Z łezką w oku wspominam chwile spędzone przy Atlantis i Atlantis II (swoją drogą, jak dla mnie - grami kultowymi, chociażby ze względu na niezwykły klimat czy... oprawę muzyczną. Ileż to się Dziqs namęczył, by owe cudne soundtracki w wersji audio zdobyć :twisted: ), Najdłuższych Podróżach, Syberii, serii Monkey Island czy nawet takim niepozornym Simon The Sorcerer (tę serię uwielbiam za zawarty w niej wredno-przewrotny humor, a doszły mnie wieści, że niedawno czwarta część u nas wyszła. Czas się zaopatrzyć :twisted: ) :wink:

Dodano: 2008-02-07 20:59

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Jedyne gry w jakie gram to Diablo II, Farcry, Wszelkiego typu Wormsy, Stalker-the shadow of Chernobyl. Pacman to mój numer 1

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2008-02-08 15:10

Wild_Child napisał(a):
Jeden z moich ulubionych gatunków gier.

I słusznie :)
Z Atlantisa I zrezygnowałam kiedy doszło do ucieczki w lesie przed żołnierzami i nie wrócę już, bo się wkurzyłam Obecnie też gram w starość - Fausta i jak na razie podoba mi się :) Udało mi się też pożyczyć Broken Sword I-śliczna gierka :) A ostatnio przeszłam Kurs: Wyspa Skarbów - ehh, te nowsze gry, no fajne, ciekawe, ale wszystko coraz krótsze!
Tak jest Szymon IV,, można go wygrać w konkursie na forum.przygodowki.pl z tego co widzę

Dodano: 2008-02-08 21:31

Madzius888 napisał(a):

Z Atlantisa I zrezygnowałam kiedy doszło do ucieczki w lesie przed żołnierzami i nie wrócę już, bo się wkurzyłam

Ehh.. wątpię by i mi dane było powrócić do tej serii. Po pierwsze nie gram już tak często jak kiedyś, po drugie Atlantis nie lubi się z WinXP.

Broken Sword -> cudo <szkoda, że nie dane mi było grać w najnowsze części, ale to się kiedyś nadrobi :wink: >
Teraz poluję jeszcze na Paradise, wyszła już dość dawno, ale dobre gry nigdy się nie starzeją.

A jeszcze co do dobrych gier...

Wampgirl napisał(a):

Jedyne gry w jakie gram to Diablo II, Farcry, Wszelkiego typu Wormsy, Stalker-the shadow of Chernobyl.

Każdy z tych tytułów ma zarezerwowane wieczyste miejsce na moim dysku twardym, a Wormsy dodatkowo na telefonie komórkowym (znakomicie sprawdzają się na "arcyciekawych" wykładach).
Diablo II to już klasyka, emanująca lepkim mrokiem (uwielbiam akty I oraz III); FarCry ujął mnie ślicznymi, rajskimi krajobrazami; a STALKER gęstym, dusznym i swojskim klimatem (niektóre miejscówki z tejże gry przypominają tereny okalające moje miasto; w sumie wyszedł najklimatyczniejszy FPS minionego roku). :twisted:

Dodano: 2008-02-09 16:30

Wild_Child napisał(a):

Ehh.. wątpię by i mi dane było powrócić do tej serii. Po pierwsze nie gram już tak często jak kiedyś, po drugie Atlantis nie lubi się z WinXP.

Broken Sword -> cudo <szkoda, że nie dane mi było grać w najnowsze części, ale to się kiedyś nadrobi :wink: >
Teraz poluję jeszcze na Paradise, wyszła już dość dawno, ale dobre gry nigdy się nie starzeją.

Jest bardzo dobry patch, który pozwala Atlantisowi działać na xp bez problemów :)
Co do Broken Swordów, grałam od 2 - 4, teraz nadrabiam jedynkę. Polecam nowsze części - szczególnie 4 - zagadki nie za łatwe, ładna grafika no i nie ma zręcznośiówek jak w III - dla mnie cud miód i orzeszki :)
Pardise - całkiem fajne, tylko że trochę przytłacza taka pustosć przestrzeni - ludzi jest mało, kobieta nie wie co sie z nią dzieje, łatwo utknąć. Co do produkcji Sokala to czekam teraz na "Sinking Island" - recenzenci raczej są zgodni, co do tego, że lepsze od Paradise :)

Dodano: 2008-02-09 17:30

Ja właśnie zacząłem piłować stalkera na nowo. Jako ze wydaje go teraz Valve przez swoja platforme Steam jest łatwy do ściagnięcia i nie trzeba mieć płyt które i tak mi gdzies potem giną oddane na wieczne pożyczenie
Przyznaję, że stalker jest całkiem miły dla samego zwiedzania swojskich krajobrazów.

Poza tym od czasu do czasu rundka w Half-Life 2 Deathmatch w klanie DarkPlanet

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2008-02-09 17:52

Madzius888 napisał(a):

Jest bardzo dobry patch, który pozwala Atlantisowi działać na xp bez problemów :)

Wooow, tego to nie wiedziałem. Dziękuję, poszukam tego cudu w sieci.
A co do Sinking Island - zapowiedź rysowała obraz gry co najmniej niezwykłej, na pewno się jej przyjrzę bliżej, gdy tylko znajdę chwilkę wolnego czasu :wink: :twisted:

Dodano: 2008-02-11 15:29

Takie cudeńko można sobie np. z przygodowek.pl zassać, tylko darmowe konto trzeba mieć :)
O tu, tu:
http://www.forum.przygodowki.pl/patche-vf95.htm :)

Co do Sinking Island, to polecam fajną recenzję z adventure-zone - ja już się nie mogę doczekać :)
http://www.adventure-zone.info/fusion/readarticle.php?article_id=721

Dodano: 2008-02-11 21:53

Przypełzł, zalogował się i zdobył. :twisted:

Dzięki śliczne za linka :D

A co do recki, fakt - fajna, teraz tylko wystarczy poczekać na grę, wysupłać na nią nieco grosza i znaleźć odrobinę wolnego czasu... :roll:

Dodano: 2008-02-12 11:05

Co do gier, to stare są najlepsze, nowe nie mają tego czegoś, nie wiem jak to nazwać... szlifu, pasji twórców?
Jakby kiedyś autorzy bardziej przykładali się do grywalności, niż do wyglądu, dzięki czemu o wiele z tych gier nadal żyje, np.
Baldur 1 & 2 obie te gry są ciągle rozwijane i to nie tylko poprzez podkręcanie przeciwników i dodawanie nowych przedmiotów. Dla porównania: Oblivion, kto jeszcze pamięta tę grę?:) Co z niej zostało gdy grafika przestała szokować?

Z grami online podobnie, grałem w Ultime Online przez prawie dwa lata i gra przez cały czas bawiła, spróbowałem w dużo nowszą Lineage 2, po miesiącu zrezygnowałem - gra okazała się dużo prymitywniejsza, skupiona tylko na walce.

Okręt mój płynie dalej Gdzieś tam... Serce choć popękane, chce bić.

Dodano: 2008-02-20 16:58

różnie to bywa, mam konsole i nieco gier, ale gatunkowo to przeważają gry akcji, rpg (zwłaszcza japońskie jak Final Fantasy) i bijatyki

Z gier akcji to God of War, Resident Evil 4, Metal Gear Solid i Devil May Cry
Rpgi - Baldurs Gate: Dark Alliance, Final Fantasy, Okami
Bijatyki - Tekken

nie pogardzę strategiami i fpp, łezka się kręci w oku na wpomnienie Red Alert