Cradle of Filth -Thornography Dodano: 2006-09-17 22:13
wlasnie slucham tej płytki, faktycznie brzmieniowo jak i zarowno pod kontem kompozytorskim jest utrzymana na poziomie Nymphetamine. Poza fikuśnymi pomysłami, jak wspolpraca z Vale Vile czy jak on sie tam zwie
chyba juz niczym nowym nie zaskocza.
Dodano: 2006-09-18 08:06
Skąd udało Ci się dorwać tą płytkę?
Jak masz z netu to możesz podać link albo coś?
Dodano: 2006-09-18 17:45 Zmieniono: 2006-09-18 18:04
Prawda, Kredki nudnawe są już od dłuższego czasu.. Ale kawałek numer 9 z tej płytki mi się podoba :)
Update: Temptation też wymiata :D
Dodano: 2006-09-18 18:02
link podawalem w Valo vs Cradle of Filth czy jakos tak. Troche wolno sciaga bo mialem jakies max 12KB/s jak znajde inny to podam.
Co do utworów samych, jak narazie moim faworytem jest Rise Of The Pentagram :twisted:
Dodano: 2006-09-18 18:29
Dodano: 2006-09-18 21:06
Wielkie dzięki :) właśie ściągam :twisted:
Dodano: 2006-09-18 21:09
a mnie się nie podobało (może dlatego, że nie przepadam za CoF :D )
Dodano: 2006-09-19 10:44
Przesłuchałem i czuję się troche zawiedziony....
Są niektóre dobr motywy i patenty ale nic poza tym.. nudne się to zaczyna robić.. słuchając tgo wydaje mi się jakbym słyszał Nymphetamine w bardziej "popowym" wydaniu
Dla mnie Credki skończyły się na Midianie a szkoda
( chociaż Domnation and a day też była całkiem całkiem ... myśłąem że może teraz powrócą do starego grania ale już chyba im się nie uda )
Dodano: 2006-09-21 18:14
Ja uwazam ze album jest dobry. Faktycznie nie brzmi jak stare CoF, moze poza wokalem... wspolpraca z panem Villem Valo jest -coz- zaskakujaca... i odstraszajaca, ale wystarczy przeczekac az przestanie zawodzic i bedzie dobrze. generalnie da sie sluchac, ale midian to to nie jest... oj nie
Dodano: 2006-09-21 23:07
Osobiście Credki bardzo lubie... ale rzeczywiście musze powiedzieć że ostatnia płytka nie wywołała rewolucji...
na tej plytce poszli w kierunku Nyphetamine i za to plus dla nich bo te kawałki były naprawde bardzo dobre
czysty wokal Danego można zapisać jako kolejny plusik - troche odbiega od wokalu np. na Midianie co się może nie podobac starym fanom no ale...
mnie ta płytka zainrygowała i powiem ze jest sympatyczna........ co tu dużo gadać.... kurde lubie ich i tyle :D :D
Dodano: 2006-09-24 20:17
Dziś płytkę tą zacząłem słuchać zaraz po tym jak otrzymałem ją w prezencie od... pewnej sympatycznej Vampirzycy
W sumie nie umiem jej określić. Credki niby trzymają stary styl a jednak ta płyta jest inna niż wszystkie. Mniej klimatyczna a bardziej przebojowa? Nie wiem sam. Ale mnie się bardzo spodobała!!! Nawet fajne eksperymenty z wokalami i elektroniką. Odświeżyło to nieco ich klimat. A Ville Valo (czy jakoś tak
) też jakoś tu nie wadzi, ba nawet miło zaskakuje na końcu "The Byronic Man".
Płytka godna polecenia :)
Dodano: 2006-09-24 20:45
A że się zapytam z którego albumu Kredek pochodzi utwór "Her Ghost In The Fog"? Słyszałem go parę razy i bardzo mi sie podoba a Kredki znam tylko z Nymphetamine i Thornography które mnie jakoś nie zachwyciły.
"You gotta put your faith in a loud guitar..."
Dodano: 2006-09-24 21:55
"Her Ghost In The Fog" jest z płytki Midian :)
Dodano: 2006-09-25 08:51
Nightcreature polecam zapoznać sie z wcześniejszą "twórczością" Danego...
Są ŚWIETNI.......
:arrow: AVE CREDKI!!!!
Dodano: 2006-10-05 13:33
| SoulHunter napisał(a): |
Dziś płytkę tą zacząłem słuchać zaraz po tym jak otrzymałem ją w prezencie od... pewnej sympatycznej Vampirzycy |
he he he...ciekawe o kim mowa?
:oops:
buziaki brachol :*
sama również jestem płytką zachwycana... klimat jak tworzą od zawsze był ich mocną stroną... aczkolwiek i tak moją ukochaną płytką z ich dorobku nadal zostaje "Dusk and her embrance" Mhraaaau.. a raczej w tym momencie powinno być wycie wilka
:twisted:
Love your haters- they are your biggest fans!!! www.inermiss.deviantart.com Ev viva l'arte!
Dodano: 2006-10-24 15:24
Ja parę razy przesłuchałam thornography i nie widzę różnicy miedzy nią, a Nymphetamine... Są w tym samym klimacie, piosenka The Byronic Man, która tyle kontrowersji wniosła w DP na temat współpracy Ville Valo z COF, spodobała mi się, choc to nie te same Kredki... Prawda Midian jest The Best, Z Thornography bardzo podoba mi się piosenka Teptation! Świetna!
Dodano: 2006-10-28 08:28
Gdzieś czytałem fajny wywiad z Danim...
Dziennikarz-"Co na płycie robi Ville?"
Dani-"Good question :)"
Chcesz się czegoś o mnie dowiedzieć? Spytaj...
Dodano: 2006-10-28 10:14
zadnego rozczarowania.
zaledwie lekki posmak plesni, po przesluchaniu plyty.
Po singlowym Temptation nie moglem spac w nocy - zalosniejszego 'metalowego' syfu Swiat nie slyszal, do tego teledysk tak niskobudzetowy jak sam Cradle of Fear.
Byronic Man z Himem to kolejny krok w strone muzycznego piekla, dla mnie byl nie tyle niefajny, co zenujacy.
O ile na Nymphetamine pojawily sie takie smaczki jak 'guilded cunt', to na Thornography, jedynym smaczkiem jest spiewajacy melodyjnie Dani, w piosence Tonight in Flames (zwrotka, refren, zwrotka, refren, uii -uii!)
Wcale mnie nie zdziwi, gdy specjalna trase koncertowa zaplanuja sobie z The Rasmus, Himem i nieszczesnie wykorzystywanymi chlopakami z Apocalyptyci.
BTW: bylem swojego czasu zagorzalym fanem Cradle. Nalogowe sluchanie skonczylo sie na kontrakcie z Sony, czyli Damnation And A Day (ktore bylo calkiem znosne). Nikt nie przywroci juz cudownych brzmien z Dusk Her Embrance i Cruelty and a Beast. Nawet na koncertach sa spopidlone :/