Kobiece wokale. Jakie są wasze ulubione, za co je cenicie?. Strona: 4

Dodano: 2006-09-05 17:53

Ty byś musiał Harlequinie usłyszeć jak włoszka In-Grid śpiewa polski hymn :) Tylko polskiem 'gwiazdom' sprawia trudność ten utwór

Dodano: 2006-09-05 17:57

chyba się zagubiłam, bo wydawało mi sie, że w temacie widziałam słowo: gotyckie? ale co tam. jeśli chodzi o rockowe, to na pewno(z polskich) Kasia Nosowska... intrygująca.
a jeśli chodzi o zagraniczne(no i mowa ogólnie oczywiście, dopasowuję sie do wszelkiego misz maszu na tym forum :wink: ) to na pewno Angela Gossow z Arch Enemy.

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Dodano: 2006-09-05 18:01

Alec-II-Pure napisał(a):
w penis trudny, zwlaszcza text :wink:
dal nam przyklad Jaroslaw (a moze to byl Lech) jak hymn spiewac mamy 8)

:lol: bo polacy nie gesi swoje kaczki mają :lol: :twisted:

Dodano: 2006-09-05 21:32

taaa.... nasz uroczy kaczorek na ekranach telewizorów w calej polsce zaspiewal...."Z ZIEMI POLSKIEJ DO POLSKI"....
to jest taka nowa reforma... 'reforma hymnowa'

ja nie sądzę, ja wiem ;)

Dodano: 2006-09-05 22:42

Glos Teresy Salgueiro wokalistki portugalskiego zespolu "Madredeus"....cos niewyobrazalnego!Jak tylko jej slucham od razu mi sie lepiej na duszy robi....to co ona potrafi zrobic z glosem to jest cos niesamowitego.... :)

Dodano: 2006-09-05 23:30

Cytat:
Z ZIEMI POLSKIEJ DO POLSKI"....

blad 8) tam bylo z ziemi polskiej do wolski 8)
Cytat:
Glos Teresy Salgueiro wokalistki portugalskiego zespolu "Madredeus"

uh uh tak tak tak :!: zgadzam sie w calej rozciagliwosci, przepiekny glos, z podobnych klimatow dorzucam Marize (ta pani wg mnie spiewa jeszcze piekniej niz Teres S. a poza tym wyglada tak ze :oops: )

----------------------
Death-1000 Eyes

united we stand divided we fall

Dodano: 2006-09-06 22:31

Ponizsze cytaty unaoczniaja dobitnie jak olbrzymie mamy niedostatki w zakresie znajomosci slow hymnu naszego, ktore to latami skrzetnie tailismy przed samymi soba. Postuluje zatem, azeby uznac w tej dziedzinie eksperctwo premiera i obwolac go dodatkowo - ze wzgledu na temat dyskusji i niebanalna osobowosc sceniczna - przenajznamienitsza diva polskiej sztuki wokalnej.

"Z twarzy podobna zupełnie do nikogo".

Dodano: 2006-09-08 13:17 Zmieniono: 2006-09-08 19:00

Anneke z The Gathering ma świetny wokal, o wiele lepszy od wokalistki Nightwisha (chociaż szczeże mówiąc najgorzej to ona nie śpiewa).

Dodano: 2006-09-08 13:50

Podoba mi sie glos Anne Nurmi z Lacrimosy....pomijajac to, ze jestem fanatyczka Lacrimosy od kilku lat, lubie kobiece wokale o dokladnie takim zabarwieniu...w tym momencie nie mowie o umiejetnosciach wokalnych(spotkalam sie bowiem z opiniami jakoby Anne nie umiala spiewac etc.)ale o barwie glosu....jak dla mnie nic dodac nic ujac...pod tym wzgledem(i pod kilkoma jeszcze innymi)uwielbam Anne :)

Dodano: 2006-09-08 14:10

fiedor napisał(a):
Popieram - Anneke z The Gathering ma świetny wokal, o wiele lepszy od wokalistki Nightwisha (chociaż szczeże mówiąc najgorzej to ona nie śpiewa).

proponuje Tobie przesłuchać utwór Passion and the Opera jak i całą płytę Oceanborn i wtedy ocenić glos Turunen...

Dodano: 2006-09-09 17:08

Najleprzy wokal? Posłuchajcie Saliv i dopiero pogadamy :twisted:

"God made me a cannibal to fix problems like you."