Herbata.... Strona: 6

Dodano: 2007-01-10 18:22

KabaL (Bicz)
KabaL
Szczecin/Gorzów Wlkp.

Zielona z opuncja najlepiej wchodzi, smak lekko slodkawy, swietny aromat i daje troszke "kopa". Minusem jest czeste wychodzenie do ubikacji jak sie za duzo wypije ( mam wygrawerowany metalowy kubek z tesco 0,4 l :twisted: .
Zdazylo Wam sie przedawkowac herbatke? Kiedys na obozie z nudow wypilem z kolezanka po 15 kubkow jakiejs herbaty z garnka ( zawsze na stolowce taki wielki stawiali, ze czlowiek mogl sie tam schowac :twisted: , to po pparu minutach dziwna dzuma mnie zlapala, taki lekki odlocik ale slabszy od kawy. Fajne wrazenia 8)

"Serve In Heaven Or Rule In Hell"

Dodano: 2007-01-10 18:27

Taaak herbatka stara znana długo i niepowtarzalna ^_^
I do zrobienia dobrej herbaty trzba miec umiejętności ... Taaak jak już sie ktoś w prawi to poprostu miód, malina :D

Ja tam zawsze lubiłam herbat i bede ale najlepsza miłam na Słowacji na stoku jak zeszłam któregoś dnia i nie miałąm ochoty na gorącą czekolade - to był moj pierwszy raz picia herbaty z sokiem malinowym boże tego smaku nie da sie zapomnieć. Nie raz probowałam "podrobić" tą herbate - bez skutku.

Jakaś pomoc?

Dodano: 2007-01-10 18:29

@Margot sliczna masz ta galerie:)
@Kabal - ja tam wypilam 5 dzbankow, kazdy po jakies 4 herbaty, ale tylko cos tam potem brzuch mi sie buntowal lekko boląc. Tak poza tym to ok.. procz czerwonej to zadnych rewelacji nie mialam.
@Noone - zyjesz tam jeszcze? Probowałas cos? ja zaraz wyjde sobie kupic jakas odchudzajaca herbate, wino i obiad. zle mi i samotnie...

Dodano: 2007-01-10 18:45

A dziękuję, dziękuję :) Co do eksperymentów to próbowałam kiedyś stworzyć herbatkę pomarańczową ze zwykłej ekspresówy i suszonych skórek pomarańczowych. I jedno wam powiem - nie róbcie tego w domu :lol: :lol: :lol:
I do końca życia nie zapomnę tego nirwanicznego stanu kiedy mi kolega zaaplikował swój cud - miód środek: herbatę z winem i miodem :lol: :lol: :lol:

Dodano: 2007-01-10 19:40

herbata + wino = OK!
+ miód = 8O

Dodano: 2007-01-10 19:46

właśnie 8O - tak się po tym specyfiku później wygląda :lol: :lol: :lol: Chociaż według kolegi to "samo zdrowie" :lol: :lol: :lol:

Dodano: 2007-01-10 19:54

KabaL (Bicz)
KabaL
Szczecin/Gorzów Wlkp.

Heh, za robienie wlasnego "czaju" jeszcze sie nie bralem, ale moze sproboje Narazie czekam az moj Viniac wlasnej roboty sie ukreci, potem past.eryzacja w butelkach od Pysia iiii... degustacja !!! :twisted:

"Serve In Heaven Or Rule In Hell"

Dodano: 2007-01-10 21:25

Ja lubię sobie czasem wychłeptać herbatę z mlekiem i cytryną.
Bardzo dobre połączenie.

Dodano: 2007-01-10 22:29

Herbata mniaaaam :)
kumpel ostatnio pił z tabaką....nie pytajcie, paskudna!

Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^

Dodano: 2007-01-10 22:44

Z tabaką 8O Matko 8O Takiego specyfiku to jeszcze nie piłam... JESZCZE :twisted: Ale w kawiarni facet ze stolika obok zamówił herbatę z surowym jajkiem 8O Mówię wam - widok lepszy niż sceny z Piły 8O Od razu mi się przypomniał program "Nieustraszeni" czy coś w tym stylu gdzie podobne paskudztwa pili 8O

Dodano: 2007-01-10 22:48

Ja się chciałam pochwalić swoimi osiągnięciami w komponowaniu własnej herbatki ananasowej :)
Ale właściwie nie ma się czym chwalić...
Po zalaniu herbaty wymieszanej z kostkami suszonego ananasa zrobił się mętny płyn w smaku nie przypominający ananasa.
Po umyciu i zmieleniu cząstek sytuacja nie zmieniła się, a jeszcze dodatkowo jakiś syf mi pływał w szklance.
Więc poszukiwania własnej herbatki ananasowej trwają

Dodano: 2007-01-11 17:40

Kiedyś po pijaku z kumplem wpadlismy na pomysł aby zrobic herbatę z papierosa z ( Marlboro)
Na szczęście mieliśmy ostatnią fajkę i żal było ją zalać wrzącą wodą.
Więc spaliłem fajkę gdy kumpel gapił się w czajnik.

Pił ktoś herbatę z papierosa?
Podobno nie ziemskie wrażenia są.

Dodano: 2007-01-11 18:20 Zmieniono: 2007-01-13 22:54

Nie ale ciekawy pomysł ^_^ :D

Dodano: 2007-01-11 20:08

Ale żyjesz Noone, tyle sie nie odzywałas ze sie zastanawiałam coz za efekt miala ta herbatka...

ja sobie zaczelam ostroznie czerwona pic , zobaczymy co z tego bedzie