Mroczne miejsca Dodano: 2006-04-26 18:23
Zaispirowany jednym z wcześniejszych temtów na forum chciałem napisac troche o mających w sobie dziwną moc lub w tajemniczy sposób przyciagających.
Dla mnie takim miejscem jest z pewnością Góra Ślęża niedaleko Wrocławia znana w dawnych czasach jakomijesce pogańskich kultów. Gora wypełnina jest uranem i przyciaga burze i błyskawice - nic dziwnego ze zawsze roztacza się nad nią tajemnicza aura. W zeszłym roku udało mi się tam spędzić (i przeżyć) noc. niesamowite uczucie - potepieńcze wycie, dziwnie zachowujące się zwierzęta, tajemnicze światła w nocy. Byłem ale zastanwiam sie czy chciałbym tam jechać jeszcze raz.
Zapraszam też na strone:
http://www.opuszczone.com/
Może znajdziecie coś w waszej okolicy?
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2006-04-28 14:33
Takie miejsce, które przyciąga ludzi ale tylko okolicznych i tych, którzy je znają to stary stadion Lecha przy 28 Czerwca...
W latach jego świetności odbywały się tam normalne mecze ale najpierw spłonęły szatnie (których szczątki stoja dalej) potem doszczętnie spłoną dom stróża tamtejszego terenu... Obecnie wygląda troche jak amfiteatr na Cytadeli ale niżsży i otoczony "widownią" ze wszystkich stron. Jeszcze do niedawna bytowali tam sataniści i działy się tam różne dziwne rzeczy, ponoć nawet ginęli ludzie w tamtych okolicach...
Teorii na temat magicznego charakteru tego miejsca jest wiele ale tak na prawde nie wiadomo co ma w sobie stary stadion, co przyciąga codziennie wielu ludzi. Może spokój, który tam panuje mimo polożenia pmiedzy dwoma trasami torów kolejowych, a może brak innego miejsca, w którym można czuć się swobodnie. co by to nie było jest świetnym miejscem spotkań, sama tez lubię tam przebywać...
Hexe ist ein Beruf mit Zukunft. ;)
Mroczne miejsca Dodano: 2006-05-03 11:23
jesli burze przyciąga to już coś dla mnie.
Swoją drogą ciekawy temat ... w polsce jest dość dużo mrocznych miejsc owianych tajemnica,gdzie znajduja sie magiczne kregi i miejsca sabatów (np. Babia Góra w beskidach)itd.
Ja jednak proponuje odwiedzić miejscowość o nazwie Łęczyca.Miasto położone nad rzeką Bzurą, pośród mokradeł i torfowisk spowitych mgłą.Według licznych legend,miejsce ulubione diabła Boruty.Miasto naznaczone przez odcisk łapy owego czorta na zamku Kazimierza Wielkiego.Do dziś jak twierdzą mieszkańcy,można sie natknąc na ducha owego diabła.
walcz o swój dzień , walcz o siebie !!!
mroczne miejsca Dodano: 2006-05-03 12:36
no tak...mroczne miejsca...ja moge być wszędzie tylko żeby mrocznie było...hehe...taki dziwny jestem...ale to nic..ale bym chciał pojechać na Babią Górę...ale to nie narazie...kiedy indziej...
inny od innych
mroczne miejsca Dodano: 2006-05-03 13:32
Babia Góra (szczyt Diablak)to jedno z miejsc sabatow czarownic.... wybieram się tam w lipcu :twisted:
walcz o swój dzień , walcz o siebie !!!