Czy Grishnack zabił black metal?. Strona: 2

Dodano: 2008-10-22 14:48

no fakt jest wiele nieprzeciętnych zespołów BM ale dzięki takim zespołom jak Burzum, Mayhem i parę innych zespołów BM zaczął się rozwijać ile wtedy zespołów powstało wzorujących się na tychże zespołach.

W dupie mam motto ;p

Dodano: 2008-10-22 14:55

Raven99 napisał(a):
no fakt jest wiele nieprzeciętnych zespołów BM ale dzięki takim zespołom jak Burzum, Mayhem i parę innych zespołów BM zaczął się rozwijać ile wtedy zespołów powstało wzorujących się na tychże zespołach.
skoro cofamy się w tej sposób to koniecznie należy wspomnieć o Elvisie, przecież to on stworzył rock'n'roll, który był niewątpliwie protoplastą rocka a potem metalu :idea: :wink:

Dodano: 2008-10-22 15:05

managarm napisał(a):
Oczywiscie ze nie. Eronymous sam w sobie byl dupa nie muzyk ;]. Szkoda Deada ale to juz inna bajka.

A co do Deada to muzyk był dobry ale tak poza tym to nie szkoda mi go bo głupi był jak cholera, ćpun i tyle.

W dupie mam motto ;p

Dodano: 2008-10-22 15:14

mefir napisał(a):
[quote:8dbf31458a="Summoned"]black metal umarl, i nie mozna tego zanegowac.

co pozostalo ze starej szkoly? Darkthrone? Burzum? Mayhem? zespoly ktore stworzyly BM umarly

Bathory, emperor, venom. darkthrone sie zmienilo, burzum smierdzi kalem, mayhem robi z siebie idiote a wszedzie naokolo przybywa kapel rodem z demon burgera. gdzie ty widzisz black metal?

no tak, bo świat ograniczył się tylko do prekursorów gatunku - szacunek dla wspomnianych, klasyka jest doskonała ale świat BM się na nich nie kończy - nie jestem mesjaszem ani podobnym zakalcem znającym się na black metalu :wink: ale przykład kapel pokroju 'dimmu borgir' wytrąca uśmiech na mojej twarzy 8) ;
proponuje zapoznać się /jeśli nie znamy/ z kilkoma muzycznie ciekawymi tworami BM - poczynając od typowej jak na szwedów 'technicznej' odmiany BM : 'Watain', 'Funeral Mist', 'Setherial' czy też skrzywiony brutalnością 'Silencer' - później popieść brutalne i piwniczne klimaty norwegów z '1349', 'Urgehal', 'Arcturus' - czy pochodzący z Murmańska 'Old Wainds' - to taki mały wycinek pierwsze co zrodziło się w mojej głowie. Przestrzeliłeś Skandynawie i Anglię, dopasowałem się do tego dodając Rosję. Świadom jesteś, że lepszych i gorszych kapel jest bardzo dużo, temat na dłuższą wypowiedź.

Nadal tkwię w przekonaniu, że BM trwa... :wink:[/quote:8dbf31458a] mefir ma racje!
Angel of DEAAATH!

Dodano: 2008-10-22 15:17

Raven99 napisał(a):
[quote:ea494e3bcf="managarm"]Oczywiscie ze nie. Eronymous sam w sobie byl dupa nie muzyk ;]. Szkoda Deada ale to juz inna bajka.

A co do Deada to muzyk był dobry ale tak poza tym to nie szkoda mi go bo głupi był jak cholera, ćpun i tyle.[/quote:ea494e3bcf]
każdy z nich to ćpun, pijak i pewnie brudas (szczególnie Dead :wink: ) ale grali i grają (o ile jeszcze żyją) całkiem przystępnie

tak na marginesie to nie wiem czemóż Euro jest tak dymany za swe umiejętności muzyczne skoro umarł młodo i cholera wie jakby się rozwinął :idea:

Dodano: 2008-10-22 15:24

no tak co Elvis ma wspólnego z metalem? no tak! poprzez ewolucję i rozgałęzienia powstały inne style muzyczne: trash,heavy, w tym i black. to co ludziom wpada w ucho, pozostaje na zawsze w pamięci od lat i to właśnie nazywamy klasykami. Burzum i mayhem byli jednymi z pierwszych promujących ten styl muzyczny, by dać świadectwo o swoim nastawieniu do świata. i należy im za to chwała...

Dodano: 2008-10-22 16:48

matianox napisał(a):
Burzum i mayhem byli jednymi z pierwszych promujących ten styl muzyczny

no masz a ja myślałem cały czas że np Venom i Hellhammer ... 8)

Dodano: 2008-10-22 18:32

Paskievicz napisał(a):
[quote:85acd004f5="Raven99"][quote:85acd004f5="managarm"]Oczywiscie ze nie. Eronymous sam w sobie byl dupa nie muzyk ;]. Szkoda Deada ale to juz inna bajka.

A co do Deada to muzyk był dobry ale tak poza tym to nie szkoda mi go bo głupi był jak cholera, ćpun i tyle.[/quote:85acd004f5]
każdy z nich to ćpun, pijak i pewnie brudas (szczególnie Dead :wink: ) ale grali i grają (o ile jeszcze żyją) całkiem przystępnie

tak na marginesie to nie wiem czemóż Euro jest tak dymany za swe umiejętności muzyczne skoro umarł młodo i cholera wie jakby się rozwinął :idea:[/quote:85acd004f5]

Euro nie umarł on został zamordowany :D
A tak ogólnie to już pisałem wcześniej że gdyby go nie zamordowano to black metal może poszedł by w innym kierunku za sprawą granej przez Mayhem muzyki, no bo na nim między innymi się wzorowały inne kapele.

W dupie mam motto ;p

Dodano: 2008-12-13 17:24

przypuszczam, iż inne kapele wzorowały się na Mayhem właśnie dlatego, że Euro został zamordowany i z tąd w ogóle o nich się dowiedzieli :wink:

Dodano: 2009-02-11 22:30

A tak troche na marginesie, bo spotkałem się z domysłami u wielu fanów, co też pokaże nam Varg jak wylezie z pierdla, czy nagra nowy album ???
Osobiście uważam, że nie nagra nic nowego, a jeśli już coś spłodzi, to to nie będzie to samo co 20 lat temu. :o

Dodano: 2009-02-11 23:38

dlaczego zabił black metal? nie on jeden decydował o tym nurcie muzyki .black metal ewoluuje ,kiedyś funkcjonował w podziemiu obecnie mocno skomercjalizowany (choc nie wszystkie kapele) naturalna kolej rzeczy podobnie było z death metalem ,vikernes zjebał sobie kawał życia jedynie.

Dodano: 2009-02-12 09:14

Nosferatus999 napisał(a):
A tak troche na marginesie, bo spotkałem się z domysłami u wielu fanów, co też pokaże nam Varg jak wylezie z pierdla, czy nagra nowy album ???
Osobiście uważam, że nie nagra nic nowego, a jeśli już coś spłodzi, to to nie będzie to samo co 20 lat temu. :o

ponoć ma coś nagrać i potem dać sobie spokój

Dodano: 2009-02-12 11:46

Paskievicz napisał(a):
[quote:8ad09d05fd="Nosferatus999"]A tak troche na marginesie, bo spotkałem się z domysłami u wielu fanów, co też pokaże nam Varg jak wylezie z pierdla, czy nagra nowy album ???

ponoć ma coś nagrać i potem dać sobie spokój[/quote:8ad09d05fd]

taaaaa jasne może i coś nagra, ale to będą pierdy jakieś.

Dodano: 2009-02-12 12:42

Paskievicz napisał(a):
nie przesadzajmy z tak chojnymi ocenami w kierunku twórczości i kultowości Mayhem :wink: jak dla mnie ta kapela jest przereklamowana niczym volkswagen golf

koniecznie z lpg :wink:

Gniewosz napisał(a):
gdyby nie zamordowanie euronymousa, to nie byłoby tej otoczki wokół mayhem i w ogole wokół ówczesnego black metalu. bo odnoszenie wszystkich "surowych" albumów BM do "De Mysteriis ...' mija sie troche z celem

Dokładnie. Bardziej cenie sobie "In the Nightside Eclipse" Emperora i to jaki progres przeszła ich wizja BM.

Dodano: 2009-02-12 12:53

Nosferatus999 napisał(a):
[quote:e43aa8d590="Paskievicz"][quote:e43aa8d590="Nosferatus999"]A tak troche na marginesie, bo spotkałem się z domysłami u wielu fanów, co też pokaże nam Varg jak wylezie z pierdla, czy nagra nowy album ???

ponoć ma coś nagrać i potem dać sobie spokój[/quote:e43aa8d590]

taaaaa jasne może i coś nagra, ale to będą pierdy jakieś.[/quote:e43aa8d590]
ch wi co tam w więzieniu wymodził, z tego co pamiętam muza którą ma wydać po wyjściu z pierduchla nie będzie już kontynuacją klawiszowych pimpołek także dzwońcowa trylogia nie zostanie ukończona :wink:

Dodano: 2009-02-12 13:18

z tego co mi wiadomo w wiezieniu wydał dwie płyty - Burzum - Daudi Baldrs i Hlidskjalf /pl. pisownia/, bez instrumentów, jedynie pozwolenie dostał na organki 8)
w między czasie - spłodził dziecko, uciekał skradzionym volvo, z automatycznym karabinem, maską gazową i sfałszowanym paszportem..... a po wyjściu --- jako zapalony neonazista --- ma w planach wydać kolejną płytę w ramach Burzum i napisać książkę /kilka/???

koniec mojego off 8) lub nie, nie zabił

nie miewam dobrych nastrojów !

Dodano: 2009-02-12 13:38

z tego co pamiętam to gość udzioelając wywiadu na początku swojej odsiadki zdecydowanie odcinał się od black metalu ,miał plany dotyczące nagrania płyt z muzyką folk/ambient

Dodano: 2009-02-12 13:46

panowie mefir i leprosy - przesz właśnie o tym pisałem post wyżej 8)

Dodano: 2009-02-12 22:41

Z tego co ja wiem to Varg przestał grać na gitarze bo uznał, że to instrument czarnych.
Więc nie wiem jak to będzie z tym nowym albumem (nagła zmiana poglądów i powrót do gitary?) :lol:
Ja jestem za 8)

Dodano: 2009-02-13 00:54

heh Vikernes po wyjściu z mamra może miec kłopoty wszak prawdziwi leśni czciciele zła będą mu wypomnieć ,ze się sprzeniewierzył i olał black metal na rzecz luźnego plumkania na klawiszach

Dodano: 2009-02-13 18:48

oj tak, zwłaszcza, że to japońskie klawisze Yamaha, a nie tr00-sprzęt stworzony przez białego człowieka <LOL> :twisted: ja tam i tak bede sluchac chyba glownie jego starszych dokonań, a jego poglądów i tak nie podzielam...

Dodano: 2009-02-13 23:18

Vika napisał(a):
oj tak, zwłaszcza, że to japońskie klawisze Yamaha, a nie tr00-sprzęt stworzony przez białego człowieka <LOL> :twisted: ja tam i tak bede sluchac chyba glownie jego starszych dokonań, a jego poglądów i tak nie podzielam...

To tak jak ja, ja też wolę jedo starsze płyty niż te plumkania klawiszowe 8)

Dodano: 2009-02-13 23:27

A ja w ogóle Burzum nie wole :D i jestem bardzo szczęśliwy bez Burzum w moim życiu :)

.

Dodano: 2009-02-27 08:05

Vika napisał(a):

japońce miały tytuł honorowych aryjczyków wiec klawisze nie są białe ale są aryjskie :wink:

Zabicie black metalu? Bzdura!
Black metal ciagle umiera przez pajaców co sie licytują z innymi kto jest bardziej true, kto gra lepszy black metal i np słuchając mayhem nie słuchają Burzum tylko dlatego ze Varg zabił Euro. To samo z fanami BM którzy odrzucają każdy inny gatunek muzyki niż BM.
I własnie przez takich ludzi scena BM jest pajacowata i składa sie z pozerów co w środek upału będą zapierdalać w glanach szczycąc się tym ze są bardziej true od innych i potem będą innym opowiadac kto jets prawdziwym black metalowcem, które zespoły są true... etc.

pierdol studia, zostań ninja