Jelonek w solowym projekcie. Strona: 1

Jelonek w solowym projekcie Dodano: 2008-01-04 19:34

Zachwyciłem się tą płytą. Jest po prostu świetna. Oczywiste skojarzenia z Apocalyptica ale takich skojarzeń się spodziewałem. Podobne brzmienie.
Muzyka jednak inna - słychać, że słowiańska i to według mnie jest największy atut tej płyty.

I'm rolling like a stone... never creep.

Dodano: 2008-01-04 19:59

czyżby kolejny pagan bałagan?

Dodano: 2008-01-04 21:17

Świetna płyta skrzypka Huntera. Na szczególne uznania zasługują dla mnie utwory takie jak "Vendome 1212" i "Elephants Balet". :)

Dodano: 2008-01-05 01:08

Pasek - z paganem to ma malo wspolnego. mialem na mysli takie typowe dla Słowian, energiczne podejście do kompozycji

Rochu - Jelonek to skrzypek, który udzielał się nie tylko w Hunterze ale też w innych (bardzo dobrych) polskich wydawnictwach.

Mnie totanie powala utwór MachineHat. Świetny motyw.

I'm rolling like a stone... never creep.

Dodano: 2008-01-05 08:52

posłucham to będę mógł coś powiedzieć, choć w pewnym sensie ochota troszkę mi odchodzi wiedząc, że udzielał się w kapeli, której niesamowicie nie dzierżę 8)

Dodano: 2008-01-05 13:34

horseman napisał(a):
Rochu - Jelonek to skrzypek, który udzielał się nie tylko w Hunterze ale też w innych (bardzo dobrych) polskich wydawnictwach.

Nie znam innych (albo znam i nie wiem, że w nich także grał :]). Jelonek zawsze będzie mi się kojarzył z Hunterem.

Dodano: 2008-01-07 02:29

Rochu napisał(a):

Nie znam innych (albo znam i nie wiem, że w nich także grał :]). Jelonek zawsze będzie mi się kojarzył z Hunterem.

To bardzo niedobrze, bo Jelonek w niejednym zespole, niejedną strunę "zarżnął"...;> Polecam zapoznać się z albumami zespołu ANKH do "...będzie tajemnicą" włącznie. Co prawda "solówkę" Jelonka i te wydawnictwa dzielą lata doświadczenia... jednak mimo to warto posłuchać tych "staroci". Jak na tamte czasy kawał dobrej roboty zrobili (ANKH).