Co to jest "prawdziwa muzyka" ?. Strona: 2

Dodano: 2007-12-08 04:07

horseman napisał(a):
a jest muzyka fałszywa? ;]
~ muzyka, zgodnie z prawem podwójnego przeczenia: ~(~muzyka)⇔ muzyka

... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...

Dodano: 2007-12-08 10:26

Little_China_Girl napisał(a):
~ muzyka, zgodnie z prawem podwójnego przeczenia: ~(~muzyka)⇔ muzyka

Hehehe, to co w takim razie jest niemuzyką? Możnaby tak bez końca... :lol:

Termin "prawdziwa muzyka" ( fuj... ) mogłabym ewentualnie odnieść do dzieł, które przykuwają uwagę, mają w sobie wiele do odkrycia, nie nudzą się po jednym czy dwóch przesłuchaniach. Faktem jest, że każdego rajcuje coś innego i, prawdę mówiąc, jedynym obiektywnym kryterium jest to, czy po wielu latach będzie się o danej muzyce pamiętało, czy też nie.

Więc ktokolwiek, kto wylatuje z tekstem pt. "Nie znacie się na prawdziwej muzyce" wywołuje po prostu mój uśmiech politowania. Gdy się zetknie z wieloma różnymi rodzajami muzyki, to przestaje się stawiać takie kategoryczne sądy.

I prefer to remain silent

Dodano: 2008-02-20 00:19

Trv KVLT BLACK METAL

Roar

\m/

Dodano: 2008-02-20 08:47

No prawdziwa muzyka to taka, którą się słyszy.
Tak na zdrowy chłopski rozum. Dalej nie sięgam.

:)

Dodano: 2008-02-20 15:08

Dla każdego coś innego... zależnie od gustu :)

Moja znajoma ma właśnie na gg-owym statusie:
"Prawdziwa muzyka powinna zapalać ogień w sercu mężczyzny i napełniać łzami oczy kobiety"

Coś w tym jest :roll:

Dodano: 2008-02-20 20:44

Wild_Child napisał(a):
Dla każdego coś innego... zależnie od gustu :)

"Prawdziwa muzyka powinna zapalać ogień w sercu mężczyzny i napełniać łzami oczy kobiety"

Paskudny szowinizm! Niby dlaczego to właśnie my mamy ryczeć 8O :mrgreen:

Just because I don't care doesn't mean I don't understand

Dodano: 2008-02-20 22:19

basso napisał(a):
[quote:14f46f04c3="Wild_Child"]Dla każdego coś innego... zależnie od gustu :)

Paskudny szowinizm! Niby dlaczego to właśnie my mamy ryczeć 8O :mrgreen:[/quote:14f46f04c3]

life sux ;]

Dodano: 2008-04-24 08:52

basso napisał(a):
[quote:2e4e397369="Wild_Child"]Dla każdego coś innego... zależnie od gustu :)

Paskudny szowinizm! Niby dlaczego to właśnie my mamy ryczeć 8O :mrgreen:[/quote:2e4e397369]

Może dlatego, że macie zgrabniejsze łzy :D

Dodano: 2008-04-24 09:09

Allanon23 napisał(a):
[quote:a8a32a2e81="basso"][quote:a8a32a2e81="Wild_Child"]Dla każdego coś innego... zależnie od gustu :)

Paskudny szowinizm! Niby dlaczego to właśnie my mamy ryczeć 8O :mrgreen:[/quote:a8a32a2e81]

Może dlatego, że macie zgrabniejsze łzy :D[/quote:a8a32a2e81]
Eee... wiele już w życiu słyszałam, ale tym mnie zagiąłeś ;D

Just because I don't care doesn't mean I don't understand

Dodano: 2008-04-24 14:45

Prawdziwa jest każda która istnieje, ale przecież w muzyce można wyodrębnić tę na wyższym poziomie, lub z niższej półki, mało ambitną albo zaszufladkować w jednej z tysiąca szufladek pośrednich; czy to pod względem lirycznym, czy pod względem gry któregokolwiek instrumentu, ale ten podział powinien odbywać się w granicach tego samego gatunku, bo trudno porównywać grę np gitary klasycznej z electro dźwiękami z komputera. Oczywiście nie jest to podział muzyki na lepszą i gorszą, każda jest dobra w innej sytuacji. Sam np lubię posłuchać tekstów i Motorhead (którego wokalista przepił i przeruchał całe życie) i Pink Floyd czy King Crimson.