Dodano: 2006-12-30 10:30
| frija napisał(a): |
| mężczyźni nie żałują tego, co robią? nie mają sumienia?
ja wiedziałam, że ja trochę męski charakter mam, ale nie wiedziałam, że aż tak :wink: |
To akurat nie żadna "męska cecha" ale nastwienie do życia.
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Dodano: 2006-12-30 11:58
| GAD napisał(a): |
| [quote:d7b0d60528="Ice"]Gad: „chłopaki nie płaczą ” 8) a co do sumienie to jest element człowieczeństwa więc jest potrzebny |
Sumienie jest potrzebne a poco? :?: 8O 8O
Prawdziwy mężczyzna nigdy nie załuje tego co zrobił.[/quote:d7b0d60528]
Jak dla mnie Gad to dwie różne sprawy
Dodano: 2006-12-30 12:19
Na temat męskości było już wiele programów w TV, wiele książek, artykułów w gazetach itd... zapytując pierwszego lepszego kolesia na ulicy dowiemy sie, że męskość to duze kohones, mocna głowa do alkoholu i ilość zaliczonych lasek. Jest to drastyczne uogólnienie ale tak wlasnie to wygląda i wiadomo ze męskiego faceta na ulicy trudno spotkać. Na męskość składa sie wiele czynników tych zewnętrznych jak i wewnętrznych:
zewnętrzne wiadomo: wygląd, urok osobisty, zapach, sposób poruszania się itd...
wewnętrzne: w ogólnej klasyfikacji męskości zaradni dżentelmeni są najwyzej punktowani.
Ale wiadomo są gusta i guściki. Jednej sie podoba ciapowaty gamoń a innej kolo co robi pompki na prąciu. No ale cóż... Świat byłby nudny jakby wszyscy myśleli tak samo 
"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"
Dodano: 2006-12-30 12:25
| Samurai napisał(a): |
| a innej kolo co robi pompki na prąciu. |
Grześ, no wiesz, taka wyobraźnia u ciebie
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2006-12-30 12:35
Jasne, że jest wiele odmian, ale moim zdaniem powinny opierać się na pewnych fundamentalnych wartościach. Z męskością jest jak z Kodeksem Bushido pomimo iż nie spisany każdy wojownik czuł jak należy postępować.