Zespoly, wokalisci, wokalisstki...?? Dodano: 2007-02-04 19:02
Witam:) Jakie sa wasze ulubione zespooly, wokalistki, wokalisci itd. ww Gotyku?
....:::Lieb De Sekunde- Zyj kazda sekunda- jakby byla ona pierwsza i ostatnia:::...
Dodano: 2007-02-04 20:15
1/ Wypisywanie ulubionych wykonawców mija sie z celem. Napewno zauważyłas, że podczas wypełniania formularza rejestracyjnego podawałaś swoje ulubione zespoły. => I np. teraz ja wiem, że Twoim ulubionymi zespołami gothyckimi sa Evanescence i Korn.
2/ Odpowiedz mi jeszcze 13-letni aniele śmierci co ma wspólnego ankieta z tematem?
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Dodano: 2007-02-04 20:53
a mnie prosze oswiecic - co kryje sie pod definicja gotyckich ubran bo ja chyba nie wiem...
Dodano: 2007-02-04 21:20
szkoda, że w ankiecie nie jest jeszcze dodane: mrocznie i groźnie <buahahaha> nie, no co ja tutaj robię...
...I forgot to remember to forget... /johnny cash
Dodano: 2007-02-04 21:42
| th napisał(a): |
1/ Wypisywanie ulubionych wykonawców mija sie z celem. Napewno zauważyłas, że podczas wypełniania formularza rejestracyjnego podawałaś swoje ulubione zespoły. => I np. teraz ja wiem, że Twoim ulubionymi zespołami gothyckimi sa Evanescence i Korn.
2/ Odpowiedz mi jeszcze 13-letni aniele śmierci co ma wspólnego ankieta z tematem? |
KoRn zespołem gothyckim? 8O Nawet Evanescence to jednak bardziej rock...
Z resztą się zgadzam, chociaż właściwie można by podyskutować o tych ulubionych zespołach, a nie tylko je wymieniać, ale to można robić w "Czego se słuchacie", więc temat raczej do zamknięcia... Chociaż jakby do niego odpowiednio podejść, mógłby się okazać całkiem ciekawy...
A gothyckie ciuszki, móże nie ma wyznaczników, ale przecież jednak każdy czuje co pasuje do stylu/gatunku/subkultury, a co nie... Chociaż to rzeczywiście nie ten temat.
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
Dodano: 2007-02-04 21:58
| Morgana napisał(a): |
|
KoRn zespołem gothyckim? 8O Nawet Evanescence to jednak bardziej rock... |
Czasami Morgana bierzesz sens moich słów zbyt powaznie i nie zauwazasz ironii.
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Dodano: 2007-02-04 22:21
Albo zauważam jej aż za dużo, tak samo jak cynizmu... Z jednej strony obie te rzeczy są i mi bliskie, z drugiej czasem nie uważam za odpowiednie używać ich... Na przykład taka subtelna kpina z autorki tematu, aluzje do jej wieku, spostrzegawczości/bezmyślności... Jakby założenie takiego tematu już świadczyło o kimś źle, nawet, jeśli Twoje argumenty przeciwoko niemu były słuszne. Ale ja na przykład lubię rozmawiać o zespołach, które mi się podobają. Szczególnie z osobami, które mają podobne gusta: wymieniać się spostrzeżeniami, opiniami, czasem może podsuwając inne, podobne pod jakimiś względami pozycje...Chociaż samo wymienianie kapel, czy stwierdzenia "lubię/nie lubię/do dupy/super", jakie często się pojawiają w takich miejscach są bezwartościowe. Ale to już zależy tylko od ludzi, którzy się udzielają, a na dp większość prezentuje jednak odpowiedni poziom. Tylko także jak na mój gust za dużo wyniosłości i przyjmowania z góry postaw na tak/nie, nie patrząc na inne strony...
Ja np. uwielbiam zespół gothic metalowy Therion, ale ich płyta ostatnia mnie zaskoczyła i trochę o niej rozmawiałam z innymi fanami tego zespołu, takie rozważania pozwalają dostrzec więcej szczegółów, dojść do tego, dlaczego i w jaką stronę zespół ewoluował itp.
Closterkeller, polska kapela grająca rock gotycki ma moim zdaniem bardzo ciekawe teksty, mogłabym o nich z kimś porozmawiać...
Także dowiedzieć się jakiś ciekawostek od fanów jakiś artystów, ciekawych spostrzeżeń...
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
Dodano: 2007-02-04 22:56
o.ki rozumie wszystko....ale korn?????KORN?????to juz lekka przesada... :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Dodano: 2007-02-05 03:13
| th napisał(a): |
2/ Odpowiedz mi jeszcze 13-letni aniele śmierci co ma wspólnego ankieta z tematem? |
aniol smierci cos nie odpowiada... :? ja bym jeszcze chciala wiedziec czy dzisiejsze anioly smierci, anioly piekla, anioly 666 i inne anioly tak wszystkie jako swoje anielskie motto smierci cytują Tokio Hotel...A moze motto aniola smierci to wcale nie jest Tokio Hotel...Niechze mnie aniol smierci oswieci...
Morgana, to jest wolny kraj, a osobnicy ironiczni i cyniczni są na tym forum jak najbardziej mile widziani
Dodano: 2007-02-05 09:21
Cieszę się, że jestem tu mile widziana. :twisted: Ale nie lubię jeżdżenia po kimś i kpin z ludzi, którzy nic nam nie zrobili. Czy na tym forum zezwala się na pisanie osobom poniżej pewnego wieku tylko po to, by inni mogli sobie potem ulżyć za pomocą słów czy udowodnić trzynastolatkom, że piszą teksty typowe dla trzynastolatków? Dojrzałość rządzi, yeah! Ale jaki to ma związek z tematem? Albo czyjaś ksywka? Mi osobiście nasuwa na myśl przedstawienia anioła śmierci w literaturze, malarstwie i na rysunkach, postać ciekawą przez dwoiczność uczuć, które wzbudza, to, że wiąże się ze śmiercią (w większości ludzi budzi negatywne emocje) a zarazem z czymś, co kojarzy się z dobrocią, czystością, świętością (aniołami), pozornie jest w tym sprzeczność, a jednak także sens... Niektóre wizje artystyczne są naprawdę piękne. Trochę smutne, czysty, szlachetny byt stykający się z brutalnością świata i jego cierpieniem, ale niosąca też jakąś nadzieję poprzez swą anielskość, choć także budzący lęk, dostojny, łagodny i twardy zarazem, trochę smutny... Jak dla mnie fajny motyw i na ksywkę w sam raz, szczególnie dla osoby młodej, bo kojarzy mi się z zetknięciem dziecięcej delikatności i niewinności brutalnością, zmartwieniami i szeroko pojętym złem (nie w sensie: łaaaa, mrk i szaaaataaaan! \m/). Wcale taki nick nie musi oznaczać pragnienie dopasowania się na siłę do "mhrrrocznego społeczeństwa" i wątpię, by był zaczerpnięty z TH, a może dla kogoś po prostu brzmi fajnie, możliwe, że za parę lat znudzi się tak oczywisty dla kultury mrok motyw i zacznie wydawać się przez to i takie reakcje, a także zmianę upodobań, dziecinny. :twisted:
A ja proponuję podjąć temat, albo zgłosić do zamknięcia.