Katie Melua Dodano: 2007-02-02 15:13
Ketevan "Katie" Melua znakomita piosenkarka i kompozytorka angielska Urodzona w Gruzji. Co sądzicie o tej jak dla mnie fenomenalnej wokalistce o boskim głosie ??? Jestem bardzo ciekaw waszych opini gdyż w moim gronie znajomych jak wspominam o Katie to zaraz wybuchają śmiechem czego ja słucham. A moim skromnym zdaniem babka ma wielki talent i możliwości i jak na swój wiek jest naprawde dobra i ładna
hehehehehehehehe
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Dodano: 2007-02-02 15:57
Z tego co slyszalem w radiu (czyli raczej nie wiele, jakies moze dwa - trzy kawalki) to brzmi to calkiem interesujaco, fajny glos ma kobietka, muzyczka tez taka raczej przyjemna, cos w sam raz zeby zapodac w ramach odpoczynku po jakiejs mlocce :wink: w kazdym razie to co slyszalem sprawilo ze z checia zapoznam sie z wieksza iloscia tworczosci tej mlodej uroczej damy :mrgreen:
--------------
Gentleman-Children Of Tomorrow (live)
united we stand divided we fall
Dodano: 2007-02-02 15:58
Też sądze, za ma talent :) Słyszałam kilka jej piosenek, ale moim zdaniem są "o czymś" :) np.Spider's web :wink: Kobieta ma w swoim głosie coś co przyciaga :)
...pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko...
Dodano: 2007-02-02 18:28
Posiadam plytę Katie, usłyszałem przypadkiem jeden utwor z albumu "Piece by piece" - był to bodajże Spider's Web. Czyli jak dla mnie najlepszy utwór na całej płycie. Piosenka ta sprawiła, że kilka chwil potem bylem juz posiadaczem albumu. Musze zgodzić się z przedmówcami, że Katie ma coś w sobie. Wraz z pojawieniem się Jej na scenie powiało w końcu wiatrem świeżości na tym morzu nijakości co się zwie ogólnie muzyką mas. Uważam, że Katie ma oryginalny voc. ciekawe pomysły na muzykę i ja Jej życzę jak najlepiej. Ostatnio często zdarza mi sie sluchac płytki "Piece by piece" - ta muzyka w pewien sposob zmywa problemy codziennosci, relaksuje i odpreza. Przynajmniej w moim przypadku.
Tak wiec FAFAL - Ci Twoi znajomi, ktorzy wybuchają smiechem na hasło Katie Melua wg mnie mają mocno ograniczone horyzonty muzyczne i nie tylko muzyczne, gdyż po ich reakcji domyslam sie ze reaguja podobnie takze w innych kwestiach, ktore moga im sie wydawac dziwne. A to juz o czyms swiadczy...Chyba nie musze tego na glos mowic...[czyt. pisać dużymi literami]
Pozdrawiam
dr F. :twisted:
Dodano: 2007-02-02 20:22
Ja widziałem w tv "Spider's Web" i jakiś jej koncert. Całkiem interesująca muzyka, taka luzująca :D Na tym koncercie zagrała parę całkiem fajnych trochę bluesujących kawałków :) Głos dziewczyna faktycznie ma interesujący, piosenki fajne a do wyglądu też się nie przyczepię :twisted: Muszę sobie skombinować jakąś płytke :)
"You gotta put your faith in a loud guitar..."
Dodano: 2007-02-02 23:06
Dodano: 2007-02-02 23:30
Od piosenki Spider's Web wszystko sie zaczeło :) Jestem gorącym zwolennikiem i adoratorem panny(ma nadzieje) Katie :D
Dodano: 2007-02-03 00:39
Jako pierwszemu przyjdzie mi się wyłamać. Słyszałem również jej 2 bardziej znane utworki w radiu (trudno było nie usłyszeć biorąc pod uwagę jakimi hitami sie stały). Ani "Nine Million Bicycles" ani takze "Spider's Web" nie wywołało u mnie żadnego porywu euforii na punkcie jej twórczości i choć wokalistka ma ciekawy głos to jednak jej utwory biją dla mnie z bardzo szarością. Przynajmniej w moim odczucia mało w tym co przekazuje jest jakichkolwiek uczuć...
Oczywiście opinia po przesłuchaniu 2 utworów jest opinią o bardzo małej wartości...
I chyba nie wynika moja opinia z faktu ograniczenia muzycznego, bo akurat taki popowy jazz nawet lubię i chętnie słucham innych wokalistek. :)
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Dodano: 2007-02-03 05:42
Th - oczywiscie ze Twoje zdanie nie wynika z ograniczenia muzycznego. Kazdy ma prawo miec swoje zdanie... Pisząc o ograniczeniu horyzontow muzycznych miałem na myśli pusty śmiech i totalny brak argumentacji swych pogladow... Masz jak najbardziej prawo do wyrazania swych uczuc.. I chwala Ci za to!! Jestem zwolennikiem bronienia swych racji, przedstawiania swych argumentow - w koncu dyskusja na tym polega - a chcac nie chcac FORUM jest swego rodzaju dyskusja...
Pozdrawiam Cie Th
dr F. :twisted: