Katie Melua. Strona: 1

Katie Melua Dodano: 2007-02-02 15:13

Ketevan "Katie" Melua znakomita piosenkarka i kompozytorka angielska Urodzona w Gruzji. Co sądzicie o tej jak dla mnie fenomenalnej wokalistce o boskim głosie ??? Jestem bardzo ciekaw waszych opini gdyż w moim gronie znajomych jak wspominam o Katie to zaraz wybuchają śmiechem czego ja słucham. A moim skromnym zdaniem babka ma wielki talent i możliwości i jak na swój wiek jest naprawde dobra i ładna hehehehehehehehe

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Dodano: 2007-02-02 15:57

Z tego co slyszalem w radiu (czyli raczej nie wiele, jakies moze dwa - trzy kawalki) to brzmi to calkiem interesujaco, fajny glos ma kobietka, muzyczka tez taka raczej przyjemna, cos w sam raz zeby zapodac w ramach odpoczynku po jakiejs mlocce :wink: w kazdym razie to co slyszalem sprawilo ze z checia zapoznam sie z wieksza iloscia tworczosci tej mlodej uroczej damy :mrgreen:

--------------
Gentleman-Children Of Tomorrow (live)

united we stand divided we fall

Dodano: 2007-02-02 15:58

Też sądze, za ma talent :) Słyszałam kilka jej piosenek, ale moim zdaniem są "o czymś" :) np.Spider's web :wink: Kobieta ma w swoim głosie coś co przyciaga :)

...pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko...

Dodano: 2007-02-02 18:28

Posiadam plytę Katie, usłyszałem przypadkiem jeden utwor z albumu "Piece by piece" - był to bodajże Spider's Web. Czyli jak dla mnie najlepszy utwór na całej płycie. Piosenka ta sprawiła, że kilka chwil potem bylem juz posiadaczem albumu. Musze zgodzić się z przedmówcami, że Katie ma coś w sobie. Wraz z pojawieniem się Jej na scenie powiało w końcu wiatrem świeżości na tym morzu nijakości co się zwie ogólnie muzyką mas. Uważam, że Katie ma oryginalny voc. ciekawe pomysły na muzykę i ja Jej życzę jak najlepiej. Ostatnio często zdarza mi sie sluchac płytki "Piece by piece" - ta muzyka w pewien sposob zmywa problemy codziennosci, relaksuje i odpreza. Przynajmniej w moim przypadku.

Tak wiec FAFAL - Ci Twoi znajomi, ktorzy wybuchają smiechem na hasło Katie Melua wg mnie mają mocno ograniczone horyzonty muzyczne i nie tylko muzyczne, gdyż po ich reakcji domyslam sie ze reaguja podobnie takze w innych kwestiach, ktore moga im sie wydawac dziwne. A to juz o czyms swiadczy...Chyba nie musze tego na glos mowic...[czyt. pisać dużymi literami]

Pozdrawiam

dr F. :twisted:

Dodano: 2007-02-02 20:22

Ja widziałem w tv "Spider's Web" i jakiś jej koncert. Całkiem interesująca muzyka, taka luzująca :D Na tym koncercie zagrała parę całkiem fajnych trochę bluesujących kawałków :) Głos dziewczyna faktycznie ma interesujący, piosenki fajne a do wyglądu też się nie przyczepię :twisted: Muszę sobie skombinować jakąś płytke :)

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Dodano: 2007-02-02 23:06

Ja też jestem zdecydowanie pro - Katie :D Niesamowicie magnetyczny głos...

Dodano: 2007-02-02 23:30

Od piosenki Spider's Web wszystko sie zaczeło :) Jestem gorącym zwolennikiem i adoratorem panny(ma nadzieje) Katie :D

Dodano: 2007-02-03 00:39

Jako pierwszemu przyjdzie mi się wyłamać. Słyszałem również jej 2 bardziej znane utworki w radiu (trudno było nie usłyszeć biorąc pod uwagę jakimi hitami sie stały). Ani "Nine Million Bicycles" ani takze "Spider's Web" nie wywołało u mnie żadnego porywu euforii na punkcie jej twórczości i choć wokalistka ma ciekawy głos to jednak jej utwory biją dla mnie z bardzo szarością. Przynajmniej w moim odczucia mało w tym co przekazuje jest jakichkolwiek uczuć...

Oczywiście opinia po przesłuchaniu 2 utworów jest opinią o bardzo małej wartości...

I chyba nie wynika moja opinia z faktu ograniczenia muzycznego, bo akurat taki popowy jazz nawet lubię i chętnie słucham innych wokalistek. :)

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Dodano: 2007-02-03 05:42

Th - oczywiscie ze Twoje zdanie nie wynika z ograniczenia muzycznego. Kazdy ma prawo miec swoje zdanie... Pisząc o ograniczeniu horyzontow muzycznych miałem na myśli pusty śmiech i totalny brak argumentacji swych pogladow... Masz jak najbardziej prawo do wyrazania swych uczuc.. I chwala Ci za to!! Jestem zwolennikiem bronienia swych racji, przedstawiania swych argumentow - w koncu dyskusja na tym polega - a chcac nie chcac FORUM jest swego rodzaju dyskusja...

Pozdrawiam Cie Th

dr F. :twisted:

Dodano: 2007-02-03 10:33

Katie jest bardzo fajnym zjawiskiem na rynku, i bardzo dobrze ze udalo sie jej przebic wsrod tego calego chlamu, ktorym karmi nas radio. Jej tworczosc jest napewno warta uwagi, mnie jednak nie powala pewnie dla tego ze wole jej prekursorke czyli Norah Jones:)