Dodano: 2007-09-30 12:41
Tu niekoniecznie chodzi o przeświadczenie o doskonałości własnych zdjęć. Jeśli istnieje na DP galeria i ktoś umieszcza w niej zdjęcia, to raczej dlatego, że chciałby, by ktoś inny je zobaczył. Ale dodanie nowego zdjęcia przechodzi nie zauważone, sytuację ratowałaby opcja, gdzie na stronie główniej Galerii pokazywałyby sie "ostatnio dodane zdjęcia". A tak tylko dając sobie ocenę 10 ma sie szansę na to, że zdjęcie choć przez chwilę na stronie głównej będzie wyświetlone i kogoś zainteresuje.
Nie bój się, jeśli zdjęcie jest do bani, użytkownicy szybko je "zjadą" ocenami i już się nie będzie pchało "na początek"
Nie obawiam się przyznać, że przy niektórych (nie wszystkich) swoich zdjęciach daję 10 właśnie z powodu, jaki podałam powyżej. Zajmuję się trochę fotografią, interesują mnie oceny i opinie innych, i jeśli umieszczam zdjęcie w galerii to znaczy że chcę, by ktoś je zauważył i, jeszcze lepiej, zaopiniował.
Dodano: 2007-09-30 12:51
| Alpha-Sco napisał(a): |
| A tak tylko dając sobie ocenę 10 ma sie szansę na to, że zdjęcie choć przez chwilę na stronie głównej będzie wyświetlone i kogoś zainteresuje.
|
Ja tam nie pamiętam aby moja "słynna" Żabka byłą widoczna na głównej stronie. Ludzie nie lubią widocznie płazów to raz, zwierzęta na stronie głównej to głupio pokazywać, bo jeszcze Darkplanet ludzie będą porównywać z Animal Planet
. Po za tym - ocenianie wydaje mi się z Fotka.pl <daj mi, daj mi, daj mi> Po za tym - na temat oceniania coś już nie coś napisałem na temat poezji i opowiadań - więc Alpha - o komentarzach zapomnij, bo ludzie są jak Cienie :). No ale w przyszłości, może będzie inaczej z tym ocenianiem :)
| Cytat: |
Nie bój się, jeśli zdjęcie jest do bani, użytkownicy szybko je "zjadą" ocenami i już się nie będzie pchało "na początek"
|
Ależ krytyka jest cudowna :D
Dodano: 2007-09-30 15:20
| Allanon23 napisał(a): |
| Ja tam nie pamiętam aby moja "słynna" Żabka byłą widoczna na głównej stronie.
|
I tu się grubo mylisz, Allanonie, bo ja Twoją żabkę pamiętam bardzo dobrze na głównej stronie i to nie raz. A jak myślisz, jak w ogóle ją wypatrzyłam (zdaje się, że masz gdzieś tam nawet komentarz
) ? Właśnie na głównej stronie.
Po drugie: mnie oceny i komentarze nie kojarzą się, na moje szczęście, z fotka.pl :mrgreen: A może jestem naiwna, ale wierzę że jest tu sporo "artystycznych dusz", które zainteresują sie twórczością innych. Po co coś tworzyć, by potem schować do szuflady? :)
Dodano: 2007-10-21 02:30
Poprawiłem większośc byków w galerii - powinny być widoczne zabki, cmentarze i inne cuda. Dajcie znac jakby cos jeszcze nie działało.<br />
Life is complex: it has both real and imaginary components