Emilie Autumn - urzekająca muzyka czy dno dna?. Strona: 1

Emilie Autumn - urzekająca muzyka czy dno dna? Dodano: 2006-12-31 13:24

Emilie Autumn w 2006 roku wydała płytę 'Opheliac', która mi osobiście podoba się. Jest to mieszanka pięknego głosu wokalistki [miejscami przechodzącego w bardziej dramatyczny wokal] z muzyką industrialną oraz ze skrzypcami, harfami itp.
Czy i Wam podoba się takie połączenie? Czy ta 'gothic lolita' zdobędzie poparcie dużej liczby odbiorców, czy też nie?

Dodano: 2006-12-31 15:20

Mi bardziej podobają się poprzednie EPki, choć może dlatego, że z Opheliac jeszcze się nie osłuchalem...
Generalnie dla mnie rewelacją to ona nie jest, bo i muzycznie i wokalnie dałoby się wycisnąć więcej, ale jak ktoś lubi taki trochę pomieszany klimat, to dlaczego nie?
A co do jej image, to cóż, jeśli patrzeć tylko na to, to bym się na jej koncert przeszedł, dla muzyki natomiast nieszczególnie :)

Fuck you dude!

Dodano: 2007-01-31 21:47

Moje bóstwo. Dzień bez Emilki dniem stracony, dwa lata temu mialam takie fazy na punkcie Lacrimosy.

Dla mnie to tak jakby spełnienie wszystkich muzycznych marzeń w jednym, pełnia szczęścia.

Enchanta i By the Sword też bardzo lubię.
On a Day jak ktoś lubi barokową muzyczkę to czemu nie (ja mam obsesję tote łyknęłam od razu)

:)

Dodano: 2007-02-24 10:34

niedawno natknełam się na 'enchant'... całkiem przyzwoicie, choć w większych dawkach zbyt słodko
za to wizerunek emilki jest zdecydowanie mrau! ^^

life * is a state * of mind

Dodano: 2007-02-24 12:13

Przyzwoitke :) wizerunek ma bardzo ciekawy i jest śliczna ^^

Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^

Dodano: 2007-02-24 17:46

Opheliac.. bardzo zreczna hybrydka.
Lubiem hybrydki ;>

Dodano: 2007-02-24 17:48

muszę upolować...
a w chwili obecnej w głosnikach 'enchant'. dziś nawet jakby mniej słodzi

life * is a state * of mind

Dodano: 2007-03-09 19:30

Teraz wyszło Laced/unaced ale nie moge upolowac i mam wielkiego frustra

:)

Dodano: 2007-03-31 19:02

Muzykę lubię, slucham od czasu do czasu, ale też jakąś rewelacją wyjątkową dla mnie nie jest :)
"Gothic lolita" chyba podoba mi się najbardziej z utworów, które znam... głównie ze względu na tekst.

Dodano: 2007-09-20 02:50

Od strony koncertowej zespoły można podzielić na takie, które grają oraz na takie, które oprócz doznań słuchowych starają się tez dostarczyć publiczności pewnych wrażeń wizualnych. W przypadku Emilie Autumn poziom tych drugich wręcz powala, co bynajmniej nie oznacza, ze muzycznie dziewczęta nie potrafią zaprezentować sztuki na całkiem wysokim poziomie.
Szkoda, że jedyne koncerty jakie zespół ma w planach są dopiero w grudniu - warunki pogodowe raczej nie będą sprzyjały kilkuset kilometrowej wyprawie do niemiec

Dodano: 2007-09-20 11:02

Bardzo mi sie podobał ich wystep na M'era Luna tego roku, plyta Opheliac jest niezla, lubie takie dziwne polaczenia :wink:

Dodano: 2007-09-20 14:55

Akurat słyszałem Emilie - momentami ciekawe, ale nie dla mnie muzyka

.