Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Samotność w sieci. Strona: 2

Wysłany: 2006-11-21 19:51

Internet jednak łączy z ludźmi... Byleby nie zastąpił "prawdziwego" życia, a będzie dobrze...

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2006-11-22 17:06

Siec to jednak dobry sposób na nowe znajomości.W ten sposób poznałem połowe swoich znajomych (szczególnie jedną- Karolinę :D.Pozdrawiam ) :D

http://www.basilicaigni.xlx.pl

Wysłany: 2006-11-22 17:52

hihi 8) :wink:
I własnie dlatego kocham gg :)

"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "

Wysłany: 2006-11-25 09:02

No ja tez kocham gg ale tylko wtedy gdy mi sie nie ścina......... :evil:

http://www.basilicaigni.xlx.pl

Wysłany: 2006-12-10 13:25

Żeby nawiązać nową znajomość komunikatory i czaty są bardzo dobre :D. Tylko trzeba uważać, bo można natrafić na osobę, na którą się zupełnie nie spodziewamy trafić :wink:. Ja osobiście jestem typem samotnika, ale lubię od czasu do czasu [ no dobra, może nawet trochę częściej ] pogadać na gg lub skype lub ICQ.

"Kuka voi itsensa voitaa, ei koskaan havia..."

odpowiedz Wysłany: 2007-09-09 10:39

jest to napewno dobry sposub zeby nawiazac nowe znajomosci lub po prostu pogadać na gg :lol:

życie to gotyk

Wysłany: 2007-09-09 11:30

Będąc na gg często trafiam na zboczeńców!!! :? Nie wiem może cosik we mnie jest takiego, że ich notorycznie przyciągam. Jednak zgadzam się całkowicie, że sieć to miejsce gdzie można zacząć nowe, cudowne znajomości :D .

Wysłany: 2007-09-09 13:46

Anthilie (Bicz)
Anthilie
Częstochowa

Ja poznałam przez internetową gre fantasy mojego chłopaka :) najpierw znaliśmy się tylko w tamtym mudowym świecie, później długie rozmowy przez gg, następnie spotkanie w riliu... i wielkie love :) Niestety poznałam przez neta też nieodpowiednie osoby, ale w większości zaznajomiłam się z fajnymi ludźmi, z którymi czasem miło jest pogadać :)

Wysłany: 2008-01-12 17:30

siec jest dobra, gdy sie natrafia na podobno myslace duszyczki, niestety najpierw trzeba sie przebic przez duzy mur lichwiarzy, zboczencow, prostakow itp. , ale i tak najbardziej cenie sobei rzeczywistosc , bo wtedy mozna jedynie dobrze poznac czlowieka.

"Umierać bez miłości , kochać przez śmierć"

Wysłany: 2008-01-12 17:48

Andrzej (Bicz)
Andrzej
Transylwania

Swego czasu bylem anty tak komunikatorom, blogom itd. Ale z biegiem czasu "zmieklem" iz tak napisze i powiem, ze poznalem kilka fajnych osob dzieki dedykowanym stronom. Moj kolega w taki sposob poznal swoja dziewczyne i juz niedlugo stana razem na slubnym kobiercu. A pomyslec, ze kilka lat temu bylem dosc zagorzalym przeciwnikiem tego typu znajomosci. A jesli chodzi o poznawanie zboczencow czy tez nieodpowiednich osob porzez siec polecam film "Hard Candy" baaaardzo fajny i ta mloda aktorka wbila mnie w fotel doslownie

Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy

Wysłany: 2008-01-12 17:53

o! interesujace :wink: postaram sie obejrzec.

Wysłany: 2008-01-12 18:04

Andrzej (Bicz)
Andrzej
Transylwania

Faye Napisał:
o! interesujace :wink: postaram sie obejrzec.[

Mam nadzieje, ze to moze cos pomoze
http://pulapka.filmweb.pl/
Wyszedl swego czasu na DVD ale ja osobiscie sciagnalem z torrenta takze mysle, ze jeszcze powinien byc.

Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy

Wysłany: 2008-01-12 23:51

Plakat jest calkiem niezly :wink:

Wysłany: 2008-01-13 00:36

Ani filmu nie widziałem ani książki nie czytałem ale samotność w sieci istnieje( jestem tego przykładen ) to mój jeden z nielicznych postów w necie odkąd mam net ( czyli od 2,5 roku )

Wysłany: 2008-01-13 09:23

Autoreklamy nie uznajemy :wink: joke......
Ale teraz rozkrecisz sie i bedzie lepiej :wink:

Wysłany: 2008-01-14 10:54

Swiete slowa :!: 8)

Wysłany: 2008-12-05 19:19

ludzie, którzy pojawiają się w Internecie, mogą szukać tylko informacji. wtedy nie nawiązują praktycznie żadnego kontaktu z nikim, chyba że brak informacji go wymusza, np. muszą do jakiegoś znawcy wysłać mailem zapytanie.

jeśli ktoś siedzi na forum, to albo potrzebuje lustra, w którym ujrzy siebie, pojmie, kim jest, z czym się zgadza, a z czym nie, ustali w jakimś sensie granice siebie, swój kształt etc., albo jest samotny.

więc to dla mnie logiczne, że istnieje samotność w sieci. taka sama jak w realu.

czytałam kiedyś genialną rozprawę jakiegoś profesora, bodajże krakowskiego AGH, na temat tożsamości w Internecie. pisał tam on m.in., że w Internecie komunikacja jest o tyle bardziej chłodna, zdystansowana, nieludzka, że odwołujemy się za pomocą obrazów do obrazów, np. poprzez znaki: "[color=red:1be7c87280](:[/color:1be7c87280]" odwołujemy się do uśmiechniętej twarzy i dopiero jakaś tam ograniczona wizualizacja pozwala odbiorcy wyobrazić sobie nas uśmiechających się. dlatego pewnie w Internecie samotność można odczuć jeszcze bardziej.
ale moim zdaniem to wciąż będzie ta sama samotność. tylko że bardziej "odkryta".

pozdrawiam.

jeśli raz wejrzysz w Ciemność, nigdy nie uwolnisz się od Jej brzemienia. /blood luna.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło