Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Antykoncepcja. Strona: 3

Wysłany: 2006-08-21 21:13

marfefka (Bicz)
marfefka
właściwie Poznań

O Diane slyszlam, ze sa powery (co moze miec konsekwencje przy pozniejszych ewentualnych probach zajscia w ciaze). Natomiast znane mi osoby, ktore Diane biora, nie maja zadnych niepozadanych dolegliwosci.

"Z twarzy podobna zupełnie do nikogo".

Wysłany: 2006-08-22 11:23

Marfetko - ja przez tabletki przytyłam. To niby normalne, ale mnie to jakoś nie cieszy... Pozatym napewno jestem uczulona na Cilest ;/

TheMaskAndTheMirror - masz racje... Ciekawe ilu z nich się tym interesuje... Hmm... chciałabym żeby każdy facet tylko jeden dzień w mięsiącu, ale miał okres z wszelkimi dolegliwościami...Lepiej by nas chyba rozumieli

Hmm... no i niby taki prosty i logiczny temat z tymi tabletkami, a tutaj o proszę ile pytań itd.

Wysłany: 2006-08-22 11:32

to nie jest normalne, ze sie tyje po tabletkach... tyje się wtedy, gdy zostaly przypisane złe tabletki.... ja nie przytyłam od moich ani grama, więc chyba jakimś nadzwyczajnym wyjątkiem nie mogę być :D

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Wysłany: 2006-08-22 12:20

marfefka (Bicz)
marfefka
właściwie Poznań

Przybieranie na wadze czesto jest wymieniane w ulotkach tabletek antykoncepcynych jako efekt uboczny, ale - tak jak mowi frija - wcale nie musi wystapic. Ja tez nie tylam.

Kim, w moim nicku zmienilas F na T :wink:

Wysłany: 2006-08-22 18:52

Pozwole sie wtracic i napomknac, e po Dianie30 przynajniej 70%moich znajomych zauwazylo ogolny przyrost owlosienia...wiec jesli panie drogie nie chcecie posiadac podnosowego zarostu, odradzam, nawet jesli jest tani.
Cilest bralam i moge polecic, jest naprawde dobry, oczywiscie uczucie wody w organizmie jest przy prawie kazdych tego typu tabletkach w przedziale cenowym 10-30zl
Novynette jest rowniez bardzo mila antykoncepcja, lekki i ma ladne opakowanie
Harmonet rowniez moge polecic,ostatnio przeszlam na niego i nie narzekam, praktycznie w ogole nie zatrzymuje wody w organizmie,przez pierwsze 2 miesiace jakos ze ma mniejsza dawke hormonow[co w niczym nie przeszkadza a nawet pomaga] powoduje niewielkie rozdraznienie i spadek libido[ to przy przejsciu np z cilestu na harmonet] ale pozniej jest juz sipolecam rowniez kupowanie w aptekach 'wielkopolskich' z karta pacjenta, harmonet np kosztuje 30,02 a w innych aptekach spotkalam sie z cena np 36zl

zla niedobra okrutna straszna msciwa zimna suka.dla niektorych mila, ale trzeba sobie zasluzyc;> nie ma cudowniejszej Ksiezniczki pod sloncem.

Wysłany: 2006-08-22 19:07

niestety, mam pamiec do takich rzeczy. Yasmine kosztuje ok 42-46zlotych zalezy w jakiej aptece, polecam i tak kupowanie w aptekach na debcu i jakis takich tanszych. W aptece wielkopolskiej byly kiedys promocje i znizki na cilest, byl za jakies 22 zl Ja akurat polecam najbardziej Novynette:)

zla niedobra okrutna straszna msciwa zimna suka.dla niektorych mila, ale trzeba sobie zasluzyc;> nie ma cudowniejszej Ksiezniczki pod sloncem.

Wysłany: 2006-08-22 19:21

Ale powszechnie wiadomo, ze dla palacych kobiet antybaby tabsy sa zagrozeniem , badz co badz, ale tak jest faktycznie.zwiekszone ryzyko wystapienia raka, zatorow zzylnych, problemow z nadcisnieniem nikt sie nie boi czy moze jeszcze o tym nie mysli?

Wysłany: 2006-08-22 19:53

nieznajoma (Bicz)
nieznajoma
cmentarz (Bydgoszcz?)

Tabsy sa zagrożeniem ale dla kobiet powyżej 35 roku życia

Wysłany: 2006-08-22 20:15

po ok 10latach brania tabsow przez osoby palace sa juz problemy.zalezy tez od organizmu. ja jednak nie chcialabym umrzec na zazywanie tabletek;>

Wysłany: 2006-08-23 02:07

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

No Alec, to juz dziecinka nie jest :) bo mój rocznik hehe :D

Dla mnie ten temat to KOSMOS :D jak fajnie , przynajmniej mnie laski oświecicie :D

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2006-08-23 09:36

noone, z przykladu, oczywiscie znam, dlatego mowie ze dla palaczek takie przedsiewziecie na dluzsza skale moze ise nieciekawie konczyc. nie probuj skakac po mnie bo niedoskoczysz pozatym jestem bardzo wyczulona na ulotki informacyjne i zawsze warto o rozne rzeczy pytac lekarzy

Wysłany: 2006-08-24 13:51

Pathological_Galilea - u mnie była promocja i Cilest z ok 36 zł spadł na 19,90 zł. Super :D:D:D

Marfefko - bardzo Cię przepraszam za pomyłkę...!!!! Mam nadzieję że sie nie gniewasz!!!!

Z tego co mi wiadomo do tabsów można palić... ale jest jakieś tam ograniczenie... coś ok 5-6 fajek dziennie.

mmrau...^^

Wysłany: 2006-08-24 15:00

kurcze, Alphar, też masz dziewczynę :wink: coraz większe podobieństwa u nas widzę :D

Wysłany: 2006-08-24 18:06

[quote:0d19f1204d="regis"]
swintuszek w ten weekend bedzie wyjatkowo grzeczny :cry:[/quote:0d19f1204d]
Okres masz? 8)

---------------
Deadsy-Babes In The Abyss

united we stand divided we fall

Wysłany: 2006-08-24 20:05

grzeczny Świntuszek? nie, no jakoś mi to do siebie nie pasuje :wink:

Wysłany: 2006-08-24 20:37

marfefka (Bicz)
marfefka
właściwie Poznań

Kim, wielkodusznie wybaczam. Znaj ma dobroc :wink:

Wysłany: 2006-08-25 10:07

Dzisiaj na tlenie znalazłam artykuł. Bardzo przyjemnie sie go czyta i zainteresowanym polecam.

http://kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=263

Wysłany: 2006-08-26 11:38

Marfefko - <tuli się do niej i mruczy> ^_^ <óźniej ucieka w kąt i siedzi tam sama>

Wysłany: 2006-08-27 19:15

I bardz dobrze Noone :) W końcu jesteś prawdziwa kobietą, która o siebie dba, no i nie tylko o siebie :wink:

To dla tych, którzy nadal nie wiele na ten temat wiedzą. Mi najbardziej odpowiada w nim to, że nikt nie pisze tam ani o etyce, ani o religiach.

Wysłany: 2006-08-27 19:37

marfefka (Bicz)
marfefka
właściwie Poznań

Nie, no... ja np. nie wiedzialam o efekcie "suchego oka" jako konsekwencji stosowania antykoncepcji hormonalnej...:P:D A serio: artykul dosc jednak rzetelny...

Kim, kocur z Ciebie :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło