Wysłany: 2009-02-28 14:56
[quote:b1511fda6f="Ariien"]Przypadkiem zdarzyło mi się był na ich koncertach 2 razy (na obu przypadkiem), wcześniej ich nie znając. Fajna muzyczka, można posłuchać, byle nie za długo i nie za często. Na koncercie ciekawie zagrali, można było poszaleć. Jednak słuchać na co dzień bym tego nie mogła. Miło z ich strony, że zaśpiewali o Polakach, ale bez przesady z tym szumem. Kiedy zagrali z Gdańsku, 2/3 trójmiejskich skinheadów przyszło na ich koncert, tylko dla tej jednej piosenki. Dla mnie to już trochę paranoja.[/quote:b1511fda6f]
Skinheadzi przyszli bo niestety koncerty narodowe nie sa dla wszystkich ale kto am wiedziec ten wie.
A jak jest koncert wyłącznie patriotyczny to robią sie pogróżki i bojkoty od wyborczej i skłotersów.
I pamiętaj że nie kazdy skin słucha wyłacznie RAC i oi! i że nie każdy łysy jest skinem.
pierdol studia, zostań ninja
Wysłany: 2009-03-03 22:12
Ale przynajmniej zaczynają lepszej muzy słuchać :P
pierdol studia, zostań ninja
Wysłany: 2009-03-03 23:03
Jeśli macie ochotę pogadać o patriotyzmie to macie link do tematu w celu uniknięcia off topów. Dziękuję za uwagę: KLIK :)
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Re: Sabaton "40-1"-szwedzki metal o bohaterstwie Wysłany: 2009-03-09 21:15
[quote:0e426ed916="Lupp"]http://pl.youtube.com/watch?v=KBwwFsKTJGs
Co Wy na to?
"40-1" szwedzkiego zespołu metalowego Sabaton z najnowszego albumu The Art of War to utwór o bitwie pod Wizną w 1939 r , gdzie 700 polskich żołnierzy przez 3 dni powstrzymywało 42 000 armię niemiecką. Na każdego zabitego w tej bitwie Polaka przypadło 40 zabitych Niemców. W clipie występują m.in. archiwalne materiały z filmu Westerplatte i 300, a Szwedzi porównują bohaterstwo Polaków do Spartan walczących pod Termopilami -jak dla mnie jest to jak najbardziej uzasadnione...[/quote:0e426ed916]
jak dla mnie kawałek słaby. teledysk - wiocha. co do prawdy historycznej w poście, to zgadza się tylko, że szwaby nie miały łatwo. ba, gdyby nie guderian, i ignorancja polskiej generalicji, pewnie dostaliby wpierd0l :)
mam wy..bane
Wysłany: 2009-03-12 16:07
Nie pociągnęła mnie jakoś ta piosnka...Lao Che lepiej oddali polskiego ducha powstańczego, bez zbędnego pompatyzmu.
Miło że ktoś jednak coś niecoś wie o Polsce ;]
Mimo to - jestem na nie.
"psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie"
Wysłany: 2009-04-19 09:28
[quote:b7ee48f2ee="cellar_door"]jeśli istnieje jakiś nowy gatunek muzyczny zwany "Z DUPY METAL" to możliwe że Sabaton jest jego protoplastą :-D i tyle powiem bo co dalej będe filozofował hehe[/quote:b7ee48f2ee]
hehehehehe chyba masz racje :D chociaz ja bym ich troszke oszczedził ze wzgledu na wzniosłe patriotyczne przesłan ie :D
Wysłany: 2009-04-19 10:29
:D :D :D
Sabaton - 40-1 - Live at Wacken OpenAir 2008
.... :wink:
[img:fccb805713]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:fccb805713]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...