Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Ostatnio.... Strona: 48

Wysłany: 2011-03-09 00:30

XQWZSTZ (Bicz)
XQWZSTZ
Spychowo/Poznań

Takie filmy to całkiem niezłe narzędzie do rozwijania w sobie cierpliwości, a poza tym na jakieś 10 minut mogą zająć towarzystwo na imprezie

Nigdy nie rób tego, co może zrobić ktoś inny

Wysłany: 2011-03-09 10:28

@Heh, fakt.
Chodzenie do kina na chłam to owszem, strata czasu. A co do ocen na filmwebie.. ilu ludzi, tyle opinii, niektóre filmy są tak wysoko oceniane, że oglądając to po prostu nastawiasz się na coś odgórnie zajebistego, a tu porażka. I odwrotnie.

Who is The Pied Piper?

Wysłany: 2011-03-09 20:04 Zmieniony: 2011-03-09 20:08

Ostatnio, jakoś tak się składa, że lukam sobie na klasyki, tym razem powtórka, niewątpliwie dużego kalibru, a mianowicie > [color=green:e2c12c42c7]Egzorcysta / The Exorcist (1973)[/color:e2c12c42c7] <

[img:e2c12c42c7]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:e2c12c42c7]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2011-03-09 20:36 Zmieniony: 2011-03-09 20:37

XQWZSTZ (Bicz)
XQWZSTZ
Spychowo/Poznań

[quote:0ed7f3c304="HardKill"]Ostatnio, jakoś tak się składa, że lukam sobie na klasyki, tym razem powtórka, niewątpliwie dużego kalibru, a mianowicie > [color=green:0ed7f3c304]Egzorcysta / The Exorcist (1973)[/color:0ed7f3c304] [/quote:0ed7f3c304]

Fakt. Swoja drogą, mało który film tak dobrze zniósł próbę czasu (tym bardziej że rola Regan wymagała gęstej charakteryzacji, wykonywanej dość prymitywnymi metodami, przynajmniej w porównaniu do dzisiejszych standardów). Poza tym niewątpliwym atutem jest to, że mimo wybitnie kontrowersyjnych scen, niesie ze sobą coś więcej niż tylko wywołany w ten sposób szok

Wysłany: 2011-03-09 23:22

ravenheart99 (Diabolista)
ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

Już dawno zbierałam się żeby obejrzeć "Zaplątanych" i wreszcie znalazłam wolną chwilę :) Klasyczna bajka Disneya, zabawna, dobrze zrobiona, dla osoby w każdym wieku. Zdecydowanie polecam (przy okazji jak zwykle w bajkach świetny polski dubbing).
[img:b963f1a9b0]http://rzepin.net/uploads/images/kino/zaplatani.jpg[/img:b963f1a9b0]

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Wysłany: 2011-03-09 23:43

Sala samobójców

Jak na polski film jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Obraz trochę przerysowany, choć pewnie i takie przypadki mają miejsce.

Ogólny wniosek? Wrażliwość się nie opłaca. Trzeba być twardym, żeby nie pozwolić innym wywrzeć na nas aż tak destrukcyjnego wpływu. Chociaż tak naprawdę to my sami ostatecznie mamy na siebie największy wpływ, ale to już temat na odrębną dyskusję.

Tak więc film z czystym sumieniem polecam, warto obejrzeć, choćby dla samego faktu zobaczenia (0_o) Przełom w polskiej kinematografii może nie, ale rodzi się nadzieja

Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności.

Wysłany: 2011-03-11 08:49 Zmieniony: 2011-03-11 09:02

[u:1b4a58c620]"Pora Mroku"[/u:1b4a58c620] 2008 r., Polska (moja ocena: 0,5/10 - tak wysoka, tylko przez wzgląd na mokre podkoszulki Katarzyny Maciąg i Natalii Rybickiej...)

Chciałoby się rzec, że Polacy nie gęsi, też swój "Hostel" mają, jednak nie, to, w stosunku do i tak słabego "Hostelu", byłoby sporym nadużyciem.

Film pełen absurdów, sprzeczności. Niespójna fabuła. Kuleje wszystko, nie wspominając o grze aktorskiej. Kuleje tak bardzo, że, aby to ocenić, nie trzeba być żadnym znawcom w temacie. Jak na film, który jest horrorem - zupełny brak klimatu. A dziadek Adolf, to pewnie się w grobie przewraca.

Czasami, po obejrzeniu jakiegoś filmowego gniota wydaje się, że już nic gorszego nas, widzów, spotkać nie może. Ale nie, "Pora Mroku", IMO, to chyba jedna z największych porażek w historii polskiej kinematografii. Najgorszy film jaki widziałem.

Za takie filmy, reżyserowi, scenarzyście, aktorom i wszystkim, którzy przy tym "obrazie" pracowali, powinno się dożywotnio zabronić wykonywania zawodu. A widzom, którzy, nie będąc przezornymi jednak obejrzeli, płacić dożywotnio odszkodowania.

Ciekawostka. Podobno film ten został dofinansowany przez Polski Instytut Sztuki Filmowej kwotą miliona złotych. Kurwa mać!

-----------------------------------------------
[u:1b4a58c620]"Prince Of Persia: Piaski czasu"[/u:1b4a58c620] 2010 r., USA (moja ocena: 7,5/10)

Po tym, w jaki sposób z ekranizacją gier komputerowych obchodził się dotychczas niejaki Uve Boll, do filmu podchodziłem bardzo ostrożnie, nie robiąc sobie większych nadziei. A tu psikus, bardzo fajny, nie nużący obraz, z rewelacyjnymi efektami specjalnymi (w tych czasach jednak to już pewna norma). Nie przeszkadza nawet tak bardzo, że fabuła filmu trochę odbiegła od fabuły gry.
W każdym bądź razie, czekam na ekranizację kolejnych części serii.

-----------------------------------------------
[u:1b4a58c620]"Paranormal Activity"[/u:1b4a58c620] 2007 r., USA (moja ocena: 3,5/10)

Napiszę szczerze, że po przeczytaniu tych opinii, które udało mi się znaleźć, do filmu podchodziłem z autentycznym strachem. Zacząłem go oglądać przy włączonym świetle, które, na szczęście, szybko wyłączyłem.

Jak na horror, na którym, podobno, mdleli ludzie, malutki dreszczyk (JEDEN!), i to w akcji finałowej filmu to, jak dla mnie, trochę mało. Pomysł fajny (chociaż nie oryginalny).

Jedno słowo, jakie przychodzi mi do głowy po obejrzeniu tego filmu, to "czekanie". Przez cały film czekałem na jakieś dreszcze, na ciarki przechodzące po plecach. Nie doczekałem się, tak chyba mogę napisać.

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Wysłany: 2011-03-11 09:52

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

[quote:576a3d2ebf="HardKill"]Ostatnio, jakoś tak się składa, że lukam sobie na klasyki, tym razem powtórka, niewątpliwie dużego kalibru, a mianowicie > [color=green:576a3d2ebf]Egzorcysta / The Exorcist (1973)[/color:576a3d2ebf] <

[img:576a3d2ebf]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:576a3d2ebf][/quote:576a3d2ebf]

Jak ja kocham takie filmy !! ;-D

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Wysłany: 2011-03-11 10:15

I właśnie tak, na Dark Planet, wygląda rozmowa o filmach...

Wysłany: 2011-03-11 18:33 Zmieniony: 2011-03-11 18:35

No właśnie Benjaminie, jakoś i ty nie bardzo ustosunkowałeś się do wspomnianego prze zemnie filmu grozy, niewątpliwie klasyka przez duże "K" jakim jest > The Exorcist z 1973 < :)

[img:9a49bb833a]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:9a49bb833a]

Wysłany: 2011-03-11 18:39

[quote:fa9d7dd3a6="HardKill"]No właśnie Benjaminie, jakoś i ty nie bardzo ustosunkowałeś się do wspomnianego prze zemnie filmu grozy, niewątpliwie klasyka przez duże "K" jakim jest > The Exorcist z 1973 < :)[/quote:fa9d7dd3a6]
A teraz spójrz dwa posty wyżej to może, powtarzam -może- zrozumiesz co miałem na myśli.

Wysłany: 2011-03-11 18:42

Nie każdy ma potrzebę rozpisywania się na pół strony, tak jak ty, i bawić się w krytyka filmowego, jeden rozpisuje się bardziej, drugi mniej, to się może tobie podobać lub nie, ale to twój problem :)

I to tyle w tej sprawie.

[img:b739b88433]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:b739b88433]

Wysłany: 2011-03-11 19:07

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

nie, to raczej problem ludzi, którzy nie potrafią logicznie sklecić parę sensownych zdań na dany temat (poza działem "Smietnik") i użyć jakiejś argumentacji. to że się neiktórych czasem nie chce mogę zrozumieć, ale większości nie chce się w ogóle albo nie potrafi.

ludzi się wychować nie da, jeśli tego nie chcą, więc na nic moje pisanie ;P

na szczęście dp to nie portal filmowy, więc musu nie ma - na takim filmwebie dyskusje o filmach wygladaja niewiele lepiej

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2011-03-11 19:11

To w czym problem nie rozumiem ?

Chwytac chwile ?

Wysłany: 2011-03-11 19:12 Zmieniony: 2011-03-12 01:50

[quote:acb28a6909="HardKill"]Nie każdy ma potrzebę rozpisywania się na pół strony, tak jak ty, i bawić się w krytyka filmowego,[/quote:acb28a6909]
Widzę. Inni mają potrzebę napierdalania o kotach, wklejania filmików z YT w tym i innych tematach.

[quote:acb28a6909="HardKill"]jeden rozpisuje się bardziej, drugi mniej, [/quote:acb28a6909]
...a trzeci, taki jak ty, wcale.

[quote:acb28a6909="HardKill"]to się może tobie podobać lub nie, ale to twój problem :)[/quote:acb28a6909]
Z tego co pamiętam, gdyż było to już w tym temacie przerabiane, to i redakcji też się to nie podoba. Jak widzisz, nie tylko ja "mam problem."

[quote:acb28a6909="HardKill"]I to tyle w tej sprawie.[/quote:acb28a6909]
Zgadza się, tyle. Już i tak poświeciłem odpisywaniu tobie zbyt dużo czasu.

[quote:acb28a6909="minawi"]na szczęście dp to nie portal filmowy, więc musu nie ma - na takim filmwebie dyskusje o filmach wygladaja niewiele lepiej[/quote:acb28a6909]
Zgadza się. Nie znaczy to jednak, że Dark Planet ma równać do żenującego poziomu filmwebu. Pani redaktor, wymagajmy.

Wysłany: 2011-03-11 19:30 Zmieniony: 2011-03-11 19:42

A wracając do tematu za chwilę obejrzę sobie kolejny klasyk, tym razem będzie to > [color=green:8e73a87ef4]Tron we krwi[/color:8e73a87ef4] < oczyszczony cyfrowo, film jak każdy szanujący się kinoman wie został wyreżyserowany przez Akire Kurosawe w 1957.

[URL=http://www.filmweb.pl/user/Woyciesz/reviews/Tron+we+krwi-3311]Więcej na temat film > TU

Wysłany: 2011-03-12 00:33 Zmieniony: 2011-03-12 00:33

Mortiis (Bicz)
Mortiis
Biała Podlaska/Warszawa

Ziemia http://www.filmweb.pl/film/Ziemia-1930-91319

Break the black ice.

Wysłany: 2011-03-12 00:44

XQWZSTZ (Bicz)
XQWZSTZ
Spychowo/Poznań

[quote:b452aff006]I tak np. te śmieszne horrory, które ani nie straszą, bawią też nie, bo to już było i nuda. Generalnie, to czekam na jakiś przełom w horrorach i innych gatunkach, a nie wracanie do lat osiemdziesiątych!( vide "THE AMERICAN") [/quote:b452aff006]

Też mam wrażenie, że kondycja horroru w ostatnich latach jest wyjątkowo słaba i z wielkim trudem przychodzi mi wymyślenie jakiejś produkcji z tego gatunku z ostatnich lat, nie będącej jakimś beznadziejnym banałem wyprodukowanym na fali popularności "japońszczyzny" lub odcinaniem kuponów od amerykańskich slasherów... Ludzie, ile można... Ironia można nazwać fakt, że ostatnimi czasu więcej uczuć 'zarezerwowanych' dla horrorów tj. strachu, poczucia osaczenia itd (tu pewnie każdy mógłby dopisać co innego) wzbudzają produkcje wcale nie należące do tego gatunku.

Wysłany: 2011-03-12 01:32

Dobre recenzje z kinomaniaka ,mówie tu o Czarnym Łabędziu dzisiaj obejrzałem w dobrej obsadzie aktorów Natali i Vicenta film wyjątkowy dla nie których nudny,chakteryzacja ,muzyka operowa dobrana wyjątkowym stylu.Co do tego filmu dla innych trzeba podejśc z innej strony,że nawet by się David Lynch(reż] nie rozczarował

wystarczy to wszystko nadmuchać a wszystko samo sie rozpierdoli c fs

Wysłany: 2011-03-12 22:19 Zmieniony: 2011-03-13 12:38

Mortiis (Bicz)
Mortiis
Biała Podlaska/Warszawa

Opowieści Kanterberyjskie - P. P. Pasolini

Break the black ice.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło