Wysłany: 2011-02-17 22:43 Zmieniony: 2011-02-17 22:56
"Czarny łabędź": jeden z najwspanialszych filmów jakie kiedykolwiek udało mi się obejrzeć. Długo czekałam na ten film i wreszcie znalazłam wolną chwilę aby pójść na niego do kina. Fantastyczna fabuła, świetna konstrukcja postaci, wspaniała gra aktorska. Film zmusza do myślenia i refleksji. Film jest tak skonstruowany aby wymusić na widzu różne wersje jego interpretacji. Jestem tym filmem oczarowana, zachwycona i mam nadzieję, że zdobędzie chociaż jednego Oskara :)
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Wysłany: 2011-02-20 14:00
[color=RED:ff905bcbdd]EXPERIMENT[/color:ff905bcbdd]
POLECAM:)!!! Ciekawe jakie bedą wasze odczucia?
Chwytac chwile ?
Wysłany: 2011-02-20 15:45 Zmieniony: 2011-02-20 16:14
Głową w mur, 2004r., reż. Fatih Akin
Ten film wbił moją głowę w mur... :)
Do obejrzenia na iplex.pl.
Break the black ice.
Wysłany: 2011-02-20 16:43
[quote:5d26837c50="ravenheart99"]"Czarny łabędź": jeden z najwspanialszych filmów jakie kiedykolwiek udało mi się obejrzeć. Długo czekałam na ten film i wreszcie znalazłam wolną chwilę aby pójść na niego do kina. Fantastyczna fabuła, świetna konstrukcja postaci, wspaniała gra aktorska. Film zmusza do myślenia i refleksji. Film jest tak skonstruowany aby wymusić na widzu różne wersje jego interpretacji. Jestem tym filmem oczarowana, zachwycona i mam nadzieję, że zdobędzie chociaż jednego Oskara :)[/quote:5d26837c50]
O! Miło czytać ,bo mam zamiar jutro obejrzeć.
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Wysłany: 2011-02-20 19:38
[quote:cb2bccef10="Ceiphied"][quote:cb2bccef10="ravenheart99"]"Czarny łabędź": jeden z najwspanialszych filmów jakie kiedykolwiek udało mi się obejrzeć. Długo czekałam na ten film i wreszcie znalazłam wolną chwilę aby pójść na niego do kina. Fantastyczna fabuła, świetna konstrukcja postaci, wspaniała gra aktorska. Film zmusza do myślenia i refleksji. Film jest tak skonstruowany aby wymusić na widzu różne wersje jego interpretacji. Jestem tym filmem oczarowana, zachwycona i mam nadzieję, że zdobędzie chociaż jednego Oskara :)[/quote:cb2bccef10]
O! Miło czytać ,bo mam zamiar jutro obejrzeć.[/quote:cb2bccef10]
Polecam :)
Kiedy już obejrzysz ten film i będziesz miała swoją tezę dotyczacą tego dlaczego były takie a nie inne zachowania bohaterki to przeczytaj sobie ich interpretację na portalu filmweb.pl (jeden z użytkowników napisał bardzo dobrą, rozbudowaną interpretację popartą konkretnymi przykładami z filmu). Mnie osobiście ta interpretacja bardzo zaskoczyła i przyznam że mogłabym się z tym użytkownikiem w wielu kwestiach zgodzić. Ale to dopiero jak obejrzysz i przemyślisz ten film :)
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Wysłany: 2011-02-21 16:52 Zmieniony: 2011-02-21 16:53
Ostatnio oblukuję filmy na podstawie opowiadań P.K.Dicka, a więc nie mogło zabraknąć i "Impostor: Test na człowieczeństwo" z 2002r. Adaptacja nie najgorsza, choć oczywiście kilka zmian, ale film cały czas trzyma w napięciu, no i końcowa scena przeraża, hehe. Choć bardziej przerażała mnie czytając opowiadanie. Nie jest taki zły dla fanów sci-fi, polecam, ale nie znajdziecie tutaj zielonych ludzików i innych bzdur
[img:de0e38d7ca]http://www.impawards.com/2002/posters/impostor.jpg[/img:de0e38d7ca]
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2011-02-21 19:58
[quote:c5ba5bd38c="ravenheart99"]
Kiedy już obejrzysz ten film i będziesz miała swoją tezę dotyczacą tego dlaczego były takie a nie inne zachowania bohaterki to przeczytaj sobie ich interpretację na portalu filmweb.pl (jeden z użytkowników napisał bardzo dobrą, rozbudowaną interpretację popartą konkretnymi przykładami z filmu). Mnie osobiście ta interpretacja bardzo zaskoczyła i przyznam że mogłabym się z tym użytkownikiem w wielu kwestiach zgodzić. Ale to dopiero jak obejrzysz i przemyślisz ten film :)[/quote:c5ba5bd38c]
oooo dobrze wiedzieć :P oglądałam w czwartek i przyznam że byłam mile zaskoczona :P mimo, że Portman nie lubię. Vincent Cassel - ach! Polecam - to na pewno co mnie jeszcze zaskoczyło to...średnia wieku na sali O_O fakt że premiera była już jakiś zas temu więc na sali ogólnie było niewiele osób. Ja z koleżanką byłyśmy chyba jednymi z młodszych reszta to tak koło 40+
Wysłany: 2011-02-22 12:14
Wczoraj obejrzałam dokument:
http://superwizjer.onet.pl/44300,zlo-w-chelmnie,aktualnosc.html
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Wysłany: 2011-02-22 12:19
Ostatnio obejrzałem kilka nowszych klamotów:
1. King's picz - dobry film, ładnie zrobiony, bardzo dobre aktorstwo, ale nawet nie czytajac recenzji mogłem przeiwdzieć jak potoczy sie akcja filmu
2. The social network - porpawny film, nie wywołał żadnych emocji
3. Czarny bołędź - pierwsza połowa filmu nudna jak flaki z olejem, druga połowa ciekawsza, bardzo plastyczna i kolorowa, co nie zmienia jednak faktu, ze po raz kolejny Arofonsky serwuje patetyczne, nadęte, przerysowane kino. Jestem na nie.
.
Wysłany: 2011-02-22 18:28
a z czystej ciekawości - będąc ostatnio na tym Czarnym Łabędziu widziałam zwiastun ... "Sali samobójców". Ciekawi mnie co nasza społeczność sądzi - póki co - o zwiastunie :P
Wysłany: 2011-02-23 14:09 Zmieniony: 2011-02-23 15:27
[quote:3d5f9352d4="Kjujik_Morderca"]a z czystej ciekawości - będąc ostatnio na tym Czarnym Łabędziu widziałam zwiastun ... "Sali samobójców". Ciekawi mnie co nasza społeczność sądzi - póki co - o zwiastunie :P [/quote:3d5f9352d4]
a co tu sądzić? film dla emo nastolatków i tyle. jakoś jak ja byłam w liceum to takie filmy mi sie nie podobały, no ale co tam, czasy się zmieniają, kto tam zrozumie dzisiejszą młodzież :/
a aktor grający tego chłopaka sto razy lepiej wyglądał we "Wszystko co kocham", chyba mu emo nie leży...
Wczoraj obejrzałam wreszcie "Szukając siebie" vel "Finding Forrester" - film Gusa van Santa [u:3d5f9352d4]nie dla każdego[/u:3d5f9352d4]. Wspaniała opowieść o spełnianiu marzeń, bez scen pościgów, gwałtów, efektów specjalnych, prawie bez przekleństw mimo że opowiada o czarnoskórym mieszkańcu Bronxu. Na początku bałam się, że będzie wiało nudą (albo sandałem), ale bardzo dobra gra aktorska (Sean Connery mówiący rewelacyjnie szkocką angielszczyzną) na to nie pozwoliła.
Polecam dla wrażliwych ludzi.
Wysłany: 2011-02-23 19:51
[b:7a9d1bc565]UNSTOPPABLE[/b:7a9d1bc565]
[img:7a9d1bc565]http://blog.80millionmoviesfree.com/wp-content/uploads/2010/11/watch-unstoppable-online.jpg[/img:7a9d1bc565]
Przyznać muszę, że bardzo sympatyczny filmik. Zaskoczyło mnie to, że stworzony został w oparciu o prawdziwe wydarzenia. Choć faktem jest także to, że sam scenariusz też ma swoje latka i swoje odleżał w szufladzie. Mimo to przyjemnie i szybko się oglądało. Trzyma w napięciu (przynajmniej mnie) :)
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2011-02-24 04:58
[quote:fb7428e450="sphinxia"]Kolejne części "American Pie" - no jedna lepsza od drugiej [/quote:fb7428e450]
do trzeciej w górę to może, ale potem... porażka :P 1,2,3 daje się jedynie oglądać
dziś obejrzałam "The I Inside" - poryty niesamowicie film o kolesiu, który stracił pamięć krótkoterminową (wiem, trochę oklepane) i go co niektórzy przez to próbują wrobić. spodziewałam się szitu, a naprawdę dobry był :)
Wysłany: 2011-02-24 07:26
[quote:9b93df25c7="minawi"]
do trzeciej w górę to może, ale potem... porażka :P 1,2,3 daje się jedynie oglądać
dziś obejrzałam "The I Inside" - poryty niesamowicie film o kolesiu, który stracił pamięć krótkoterminową (wiem, trochę oklepane) i go co niektórzy przez to próbują wrobić. spodziewałam się szitu, a naprawdę dobry był :)[/quote:9b93df25c7]
co jak "Memento" ?
.
Wysłany: 2011-02-24 11:12
[quote:33c8abf886="Harlequin"][quote:33c8abf886="minawi"]
dziś obejrzałam "The I Inside" - poryty niesamowicie film o kolesiu, który stracił pamięć krótkoterminową (wiem, trochę oklepane) i go co niektórzy przez to próbują wrobić. spodziewałam się szitu, a naprawdę dobry był :)[/quote:33c8abf886]
co jak "Memento" ? [/quote:33c8abf886]
bardziej jak "Efekt Motyla", ale nie tak dobry jak jego 1 część
Wysłany: 2011-02-24 15:00
Incepcja- duzy plus za jeje wielowymiarowosc i mnogosc odniesien, metafor. Labirynt fauna- maly plusik za postac fauna :P
Niepuszczone baki cofaja sie do mozgu i stad sie biora posrane pomysly... :P
Wysłany: 2011-02-24 18:05 Zmieniony: 2011-02-24 18:15
Funny Games, wersja w języku naszych sąsiadów zza Odry. Właściwie przez niemal cały film miałem wrażenie, że reżyser z premedytacją znęca się nad widzem, i nie chodzi mi tu wcale o jego żołądek (jak w tanich horrorach które nie oferują nic poza kosmiczna dawką przemocy i flaków). Kluczowa scena mocno "kontrowersyjna" (tzn z artystycznego punktu widzenia), myślę, że wiele osób może przez nią zniechęcić się do tego dzieła, co nie zmienia faktu, że trudno nie dać sie wciągnąć w grę reżysera. W każdym razie film poruszył mnie bardziej niż większość (teoretycznie) bardziej ekstremalnych, acz często pozbawionych duszy produkcji.
Nigdy nie rób tego, co może zrobić ktoś inny
Wysłany: 2011-02-24 19:40 Zmieniony: 2011-02-24 20:06
[color=BLUE:c309cafc98]Legenda Sowiego Krolestwa :Straznicy Ga Hoole[/color:c309cafc98]
Swietna kreskowka jak i dla starszych dzieci i dla dorosłych Polecam:)
W tym świetna muzyka :)
Chwytac chwile ?
Wysłany: 2011-02-24 20:01
To nie jest Kreskówka, tylko animacja :) hehehe
[img:2be23a1797]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:2be23a1797]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2011-02-24 20:09
W sumie masz racje:)ogladałeś newet leci
Dead Can Dance w tle :)
Chwytac chwile ?