Wysłany: 2010-06-19 14:30
[img:dab69b2ae1]http://1.bp.blogspot.com/_Y-DbBvf7R5Y/S1HQsM2NggI/AAAAAAAAaWU/a678NcqaCuo/s400/book_of_eli_ver2.jpg[/img:dab69b2ae1]
[color=BLUE:dab69b2ae1]Księga Ocalenia / The Book of Eli (2010)[/color:dab69b2ae1]
produkcja: USA
gatunek: Dramat, Przygodowy, Sci-Fi
Jak zwykle nie będę komentować ani w skrócie opowiadać historii tego filmu,jeśli kogoś zaciekawi Trailer to sam zechce obejrzeć sobie ten film :)
[img:dab69b2ae1]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:dab69b2ae1]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2010-06-19 15:21
[quote:5ae647354a="HardKill"]
Jak zwykle nie będę komentować ani w skrócie opowiadać historii tego filmu,jeśli kogoś zaciekawi Trailer to sam zechce obejrzeć sobie ten film :)
[/quote:5ae647354a]
tylko, Hardkill, właśnie chodzi o to, żebyś to Ty skomentował krótko (tak jak to np. Kuba zrobił post wyżej), bo trailery to se może każdy sam obejrzeć na jutubie.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2010-06-19 16:17 Zmieniony: 2010-06-20 01:31
No oki minawi :)
A więc jest to kolejna opowieść o życiu i przetrwaniu w Postapokaliptycznym świecie ,a dokładnie w Ameryce roku 2044.Pewien mężczyzna jest w posiadaniu tajemniczej księgi, w której znajduje się „klucz” i wiedza niezbędna do ocalenia świata.Podczas wędrówki trafia do małego miasteczka gdzie rządzi burmistrz który za wszelką cenę chce przejąć władzę nad ludźmi.I tu zaczyna się zażarta walka o ocalenie ludzkości.Oczywiście jak w każdym wątku i tu pojawia się piękna kobieta.Jak ktoś oglądał > Jestem Legendą < powinien również zaliczyć i tą pozycję.Film moim skromnym zdaniem wart jest uwagi.Co to za > księga...? "klucz" do czego...? i wiedza z niej,czy ludzkość przetrwa...?
Może być minawi...? aha Kuba sam to napisałem, nie skopiowałem z żadnej strony :) no dobra to od teraz będę zawsze cosik pisał od siebie, parę słów o filmie obejrzanym prze zemnie
To krótkie streszczenie odnosi się do mojego postu po wyżej, dotyczącego filmu > Księga Ocalenia / The Book of Eli < dodam jeszcze że główne role grają: Denzel Washington,Gary Oldman oraz Mila Kunis.
[img:8e8fb547af]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:8e8fb547af]
Wysłany: 2010-06-19 16:34
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2010-06-20 09:01
joooo :) minawi nawet nie wiesz jak się cieszę,że się tobie spodobało
[img:48cb3eac4e]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:48cb3eac4e]
Wysłany: 2010-06-24 18:25
Starcie Tytanów ostatnio oglądałem i powiem zrobiło mnie wrażenie.
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Wysłany: 2010-06-24 22:40
[quote:e6f8d8dc1c="FAFAL"]Starcie Tytanów ostatnio oglądałem i powiem zrobiło mnie wrażenie.[/quote:e6f8d8dc1c]
A ja poszłam jakiś czas temu na to do kina i szczerze mówiąc żałuję że to zrobiłam. Można obejrzeć ale bez rewelacji. Już chyba kiedyś o nim pisałam w tym wątku, ale powtórzę się: efekty świetne ale jako całość do mnie nie przemawia :)
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Wysłany: 2010-06-24 23:43
Ostatnio zaliczyłem :) [color=YELLOW:4e873fdff8]Jak Wytresować Smoka[/color:4e873fdff8] animacja producentów > Shreka, Madagaskaru oraz Kung Fu Pandy ,akcja filmu przeniesie nas w mityczny świat wikingów i dzikich smoków ,jest to opowieść o małym chłopcu który zamiast ćwiczyć się w sztuce walki ze smakami,zaprzyjaźnia się z jednym z nich.Całość ogląda się naprawdę miło,jeśli oglądaliście Shreka czy Madagaskar musicie koniecznie zobaczyć i to Dla zachęty dodam że film ten zachwycił mnie, fabułą, nastrojem i przede wszystkim animacją.Polecam zaliczenie tej pozycji w kinie 3D,loty smoków są niesamowite :)
[color=YELLOW:4e873fdff8]Zwiastun poniżej[/color:4e873fdff8]
[color=RED:4e873fdff8]>>>[/color:4e873fdff8]
[color=RED:4e873fdff8]Jak Wytresować Smoka[/color:4e873fdff8]
[color=RED:4e873fdff8]>>>[/color:4e873fdff8]
Nie ukrywam że strasznie lubię tego rodzaju i w tym stylu animacje :)
[img:4e873fdff8]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:4e873fdff8]
Wysłany: 2010-06-29 19:54
a ja "Nieśmiertelnego"...i ostatnio dosyć fajny horror Martyrs
Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych
Wysłany: 2010-06-30 02:29
dobry ten film "Księga ocalenia" dopiero co skonczyłem oglądac i podobał mi się
Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych
Wysłany: 2010-07-24 18:17
Z okazji zbliżającej się wielkimi krokami premiery nowej części Koszmaru z Ulicy Wiązów od dzisiejszego wieczorku maraton poprzednich 8 odcinków A Nightmare on Elm Street
[img:5bd263cb9a]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:5bd263cb9a]
Wysłany: 2010-07-24 19:44
Ogladalem dzisiaj The Wolfmana ,film na 10 punktow dalbym 6
Chwytac chwile ?
Wysłany: 2010-07-25 14:51
[quote:846212f495="Rudson"]dobry ten film "Księga ocalenia" dopiero co skonczyłem oglądac i podobał mi się[/quote:846212f495]
Dla mnie przeciętny. Spodziewałam się czegoś lepszego :)
A ja ostatnio obejrzałam dawno niewidziany przeze mnie film:
[img:846212f495]http://torrentbay.pl/obrazki/17-04-2010/thumb_15b2313c10cabdb92d35eeb5580877a428e95dfa.jpg[/img:846212f495]
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Wysłany: 2010-07-25 16:04
Ostatnio kilka pozycji można rzec że "nowoczesnej klasyki" więc:
Silent Hill - mocno przesadzony film w dodatku bazujący na grze co zabiera mu dużo realizmu, ale jakoś na koniec dziwnie się poczułem, więc ogólnie 6/10
The Mist - Mgła Kinga. Powiem że film nawet mi się podobał i ze wszystkich ekranizacji jakie widziałem książek Stephana, najbardziej przemawia. Zwłaszcza wątek fanatyczki która przejmuje władzę w supermarkecie i składa w ofierze ludzi. 7,5/10
Pokój 1408 - kolejny King, tym razem zupełnie nie trafiona ekranizacja. Jak dla mnie dno den (zwłaszcza przerywające, nieostre duchy), choć słyszałem pozytywne reakcje na ten film 3/10
Egzrocyzmy Emilly Rose - może nie genialny ale trzymający w napięciu film. Jak dla mnie świetne kino. 8/10
Blair Witch Project: Kolejny film którego albo nie zrozumiałem, albo ktoś przesadził z jego oceną. Niby ma być to dokumentalizowany horror, jak dla mnie jednak jest zbyt mało realistyczny jak na dokument. A w dodatku nudny. 3/10
Piła I-III : hehe, genialna seria ktorej chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Z części na część rośnie dawka brutalności, jednak nadal zachowany jest smak i genialny klimat 9/10
Aetas dulcissima adulescentia est
Wysłany: 2010-07-27 21:47 Zmieniony: 2010-07-27 21:51
10 minut później: Trąbka
Film składa się z 7 noweli, w których różni reżyserzy mieli ukazać swoją wizję upływającego czasu, na co każdy dostał 10 minut filmu. Mi szczególnie spodobał się epizod "10 tysięcy lat starsi" oraz ostatni - "Dom głęboko ukryty". Reszta filmu to nic nadzwyczajnego.
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Wysłany: 2010-07-28 19:10
Ostatnio zrobiłem sobie seans - "Noc z Wampirami" i tak:
Dracula - klasyk nad klasykami z 1992 roku o dziwo po długiej przerwie od ostatniego razu gdy miałem z nim styczność ostro mnie wynudził. Może to wina mojej pamięci, a może mimo wszystko obraz ten ma jakieś uchybienia. 8/10
Wywiad z Wampirem - Jak dla mnie genialny, może troszkę rozwleczony film ukazujący dość klasycznie wampiry. Dramat kostiumowy z przesłaniem plus takie gwiazdy jak Banderas czy Brat Pitt na ekranie zaowocował ode mnie oceną 9/10
Pogromcy Wamprów - Kolejny klasyk tym razem lata 70. Komedia z lekkim dreszczykiem pełna klasycznych gagów. Jeden z nielicznych filmów w którym polski lektor przeszkadza w odbiorze filmu i dobrej zabawie 8/10
Od Zmierzchu do Świtu - Ci którzy cenią kino Rodrigeza i Tarantino będą zachwyceni. Szczególne poczucie humoru obu reżyserów (w tym przypadku Tarantino maczał tylko palce w scenariuszu i pojawił się w filmie), nie pozwala się nudzić. Zaś kreacja meksykańskiego baru który to jest miejscowym ośrodkiem wampirów naprawdę urzeka. Na dokładkę mamy scenę erotycznego tańca - w roli głównej Salma Hayek. 7,5/10
Underworold I-II (zabrakło czasu na trójkę dziś nadrobię :) zadziwiające jak noc bywa krótka) Coś dla gotyckich fanów Tomb Raidera. Piękna Selena, odwieczna wojna Wampiry vs. Wilkołaki, genialne sceny akcji i ostra muzyka, a do tego nawet ciekawa fabuła (i nie zawsze chodzi o to by padło jak najwięcej tych złych)ode mnie 9,5/10 choć ocena jest mocno przesadzona ze względu na fanatyczne podejście do gatunku horror/akcja. Mimo wszystko w swym gatunku kino przednie.
Wysłany: 2010-07-29 22:12
(boleję nad brakiem możliwości edycji postów stąd jeden pod drugim)
Ostatnia noc upłynęła mi pod znakiem "Mroczne kino Akcji" I tak przypomniałem sobie:
Underworld Bunt Lykanów - Właściwie mógłby to być prequel do dwóch wcześniejszych cześci, wstęp do historii pięknej Seleny. Dwie sprawy które się wykluczają: Świetny klimat zderza się tutaj z fatalną fabuła, mało tego bardziej to romantyczna opowiastka niż historia walki na śmierć i życie ode mnie 5,5/10
Resident Evil I-III: Świetny film ze świetną Milą Jovovich zdaje się że traci z części na część. O ile I i II dają radę i w miarę stoją na podobnym poziomie o tyle III ekranizacja genialnej gry wieje nudą. Niby reżyser bardziej postawił na fabułę niż sceny totalnej rozwałki zarażonych zombiaków, więc zamiast ciekawie powinno być ambitnie, jednak efekt jest taki, że nie jest ani ciekawie ani ambitnie. Troszkę szkoda mi tego filmu stąd moje oceny
I - 7,5/10
II - 8/10
III - 5/10
A jutrzejszej nocy (czyli tej po dzisiejszej 23:59) seans z serii "Czarne perły z lamusa" mam nadzieję że ktoś coś napisze bo będzie kolejny post pod postem :)
Wysłany: 2010-07-30 22:23
No i znów post pod postem a szkoda Strasznie mało filmów dark planetowicze oglądają, albo nie lubią się poznanymi obrazami chwalić. Tak czy tak, zgodnie z zapowiedzią ostatnia noc upłynęła pod hasłem "Czarne Perły Z Lamusa" i oto skład:
Dziecko Rosemary - genialne dzieło Polańskiego, swoją drogą to zabawne że już wtedy aby Polak mógł się dorobić musiał ruszyć za granicę. Ostatecznie wyszło, że mamy geniusza w swym fachu ale kto umiałby w Polsce to docenić? Wyszło jednak genialnie, horror psychologiczny nie pozbawiony ambicji i humoru. Zresztą nie trzeba przedstawiać tego obrazu ocena: 9/10
Egzorcysta: Kolejny klasyk i to ten z gatunku "klasyk nad klasykami". Historia znów znana całemu światu, więc nie będę się rozpisywał, zauważając jednocześnie iż boleję że na forach zgoła filmowych (np. filmweb) kinomaniacy zwłaszcza ci młodzi nie potrafią docenić klasyki. A szkoda! ocena: 10/10
Wzgórza Mają Oczy: Nie mówię o remake'u niejakiego Aji (któremu poświęcę następną noc) lecz o filmie z 1977 roku - odpowiedzi na Teksańską Masakrę Piłą Mechaniczną Hoopera z roku 1974. Cieszę się oglądając takie filmy iż kiedyś ludzie myśleli nieco wyżej niż kilkanaście hektolitrów substancji krwiopodobnej rozlanej w możliwie brutalny sposób. Że kiedyś ta brutalność była tylko akcentem, dla genialnej i przerażającej fabuły. Ocena: 8,5/10
Dzisiejsza noc pod znakiem "straszny misz-masz" więc sam nie wiem co będzie zapowiada się jednak ciekawie i na pewno strasznie :)
Wysłany: 2010-08-01 06:11 Zmieniony: 2010-08-01 06:47
[quote:7870afdd6e="humanity_failed"]teksańska masakra nie była Jacksona?
ja wciąż zachwycam się obrazem Baraka
nie opiszę bo nie ma słów, żeby to opisać. tak jak i film jest bez słówa[/quote:7870afdd6e]
Oczywiście, że nie :) Mało tego jeśli mówimy o tym Jacksonie od Władcy Pierścieni to jego pierwszy film datuje się na 1984 rok (niejaki "Bad Taste" komedia/horror) a tutaj dowód....
http://www.filmweb.pl/film/Teksa%C5%84ska+masakra+pi%C5%82%C4%85+mechaniczn%C4%85-1974-30692
Zaś z racji nocnych wojaży nie zrealizowałem swoich planów filmowych, zaliczyłem jednak ciekawy obraz "XXY" dramat to o ciekawym temacie, bowiem głównym/ną bohaterem filmu jest dziecko będące hemafrodytą. Krótko mówiąc "ma to i to" Argetyńskie kino zawsze umiało szokować doborem tematów i sposobem ich przedstawiania ale tutaj chyba reżyser pobił samego siebie. No, co najmniej w Polsce nie przeszła by scena w której chłopak jest przekonany że kładzie się z dziewczyną, po czym okazuję się że ta go zaczyna - kolokwialnie mówiąc - zapinać.... co temu - jak się później okazuje - to wcale nie przeszkadza. Ocena 7,5/10 tylko ze względu na to, że sposób przedstawienia obrazu gwarantuje "dobrą zabawę" tylko fanom ciężkich dramatów, Ci którzy za takimi nie przepadają mogą się mocno znużyć.
A co do tego obrazu Baraka, podasz linka na filmweb czy coś? Co to w ogóle jest (gatunek) ?
Wysłany: 2010-08-09 21:18
"Incepcja" - bardzo dobre kino, na pewno obejrzę jeszcze kilka razy :)