Schizownia Wysłany: 2007-05-21 14:14
http://schizownia.cba.pl/
Co sądzicie o takich imprezach - spacjalnie nie dodalem do kalendarza?
Life is complex: it has both real and imaginary components
Wysłany: 2007-05-21 15:50
[quote:7769bcf4bc="CHMK"]Mam jedno 'ale'. Oglądam sobie zdjęcia http://www.opuszczone.com/galerie/budomel/index.php
i tam po zmroku i w stanie wskazującym może być naprawdę niebezpiecznie![/quote:7769bcf4bc]
Tak naprawde to o to mi wlasnie chodzilo. Jak sie nie dostanie wpierdol to mozna spasc z dachu. Nie jestem pewien czy w tym wypadku odpowiada wlasciciel czy organizator.
Wysłany: 2007-05-21 16:22
jak dla mnie genialny pomysł na imprezę i chyba (jeśli nie wrobią mnie w dzień pracujący) się tam zjawie ;]
Krytyka jest czymś pośrednim pomiędzy plotką, denuncjacją a reklamą.
Wysłany: 2007-05-23 15:23
No prosze widze jednak że plota o imprezie była prawdziwa....Czyli możliwe, że plota, iż ma tam znajodwać się ochrona która wyrzuci bądź też nei wpuści do tego budynku ludzi jest tez pewnei prawdziwa....
Zreszta co sie dziwic na miejscu wlasciciela tez bym tak zrobila bo biorac pod uwage iz bedzie tam sporo osob na dodatek pod wplywem o wypadek nie trudno...
Ja osobiście jakoś od Stycznia zbierałam się by tam pojechać i tez tak robie jutro xD z 3/4 inymi osobami więc jak komus by się chciało wstać wczesnie rano to zapraszam na PW badz GG :P
Ale juz nawiazujac bardziej konkretnie do pytania czy warto robic takie imprezy, a no warto ale lepiej za zgoda wlasciciela pod jakims wiekszym patronatem no i z umiarem alkoholowym by nikomu nic sie nie stalo.
If only I knew what I know today... I would hold you in my arms, I would take away the pain...
Wysłany: 2007-05-23 16:09
[quote:782e6fdc46="CHMK"]Ja myśl, że wchodząc tam podpiszesz cyrograf, że wchodzisz na imprezę na własną odpowiedzialność. Ja bym tak zrobił na miejscu orgów.[/quote:782e6fdc46]
Co w świetle prawa akurat nie ma żadnego znaczenia.
Wysłany: 2007-05-23 16:57
W tym wypadku nie bede bezstronny. Moim zdaniem to glupota. Co innego jest wybrac sie na taka wyprawe w pare osob a co innego organizowac impreze w budynku, w ktorym nie jest bezpieczne. niektorzy potrafia zleciec ze schodow albo wykopyrtnąć sie na prostej. Nie chcialbym tracic uzytkownikow przez to, ze spadli z dachu...
Wysłany: 2007-05-23 17:41
[quote:1703c1e892="amorphous"]W tym wypadku nie bede bezstronny. Moim zdaniem to glupota. Co innego jest wybrac sie na taka wyprawe w pare osob a co innego organizowac impreze w budynku, w ktorym nie jest bezpieczne. niektorzy potrafia zleciec ze schodow albo wykopyrtnąć sie na prostej. Nie chcialbym tracic uzytkownikow przez to, ze spadli z dachu... [/quote:1703c1e892]
ja tez mysle,ze to glupota.. no ale jak ktos lubi sie narazac zamiast sie dobrze bawic to jego problem..
ja mam ciekawsze zajecia
Wysłany: 2007-05-23 18:10
[quote:0696f37b41="amorphous"]W tym wypadku nie bede bezstronny. Moim zdaniem to glupota. Co innego jest wybrac sie na taka wyprawe w pare osob a co innego organizowac impreze w budynku, w ktorym nie jest bezpieczne. niektorzy potrafia zleciec ze schodow albo wykopyrtnąć sie na prostej.[/quote:0696f37b41]
Zgadzam się również- tego budynku nie da się w 100% zabezpieczyć (chyba, że ktoś go wykończy) i urządzanie tam czegokolwiek to głupota. Wg mnie, jeśli to dojdzie do skutku, nie zakończy się niczym dobrym.
[quote:0696f37b41="CyberLacha"]ja tez mysle,ze to glupota.. no ale jak ktos lubi sie narazac zamiast sie dobrze bawic to jego problem..
ja mam ciekawsze zajecia :wink: [/quote:0696f37b41]
A może to ma być impreza dla potencjalnych samobójców... dylu-dylu, a potem niezapomniany lot na kupę gruzu na dnie 7-piętrowego szybu windy, albo skok z dachu na stary fotel stojący na dole :wink:
A swoją drogą- leję z nazywania tego budynku "schizownią". Bez przesady :P :wink:
[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]
Wysłany: 2007-05-23 18:33
Ponoć mają tam być ludzie z agencji Best. Zresztą TUTAJ jest o tym napisane.
I ta lista atrakcji...
K**wa, ludziom naprawdę odbija...
[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]
Wysłany: 2007-05-23 18:52
To MUSI byc jakis zart.....
'Hand fighting hand As you turn to a man of two worlds'
Wysłany: 2007-05-23 22:18
Żart? Co jest żartem? Mam pytanie, czy tam jest wstęp? skoro jest ochrona to jest wstęp?
Wysłany: 2007-05-23 23:14
[quote:11d9f60941="Astaroth"]Żart? Co jest żartem? Mam pytanie, czy tam jest wstęp? skoro jest ochrona to jest wstęp?[/quote:11d9f60941]
Tak jest ochrona tylko jej zadaniem bedzie niedopuszczenie by ktokolwiek wszedl
Wysłany: 2007-05-24 02:49
Ja mam proste pytanko:
KTO RYZYKUJE I IDZIE NA TĄ IMPREZĘ?
Wysłany: 2007-05-24 07:44
Ja, gdybym była w Poznaniu w sobotę, to bym z ciekawości się pzeszła :)
Ale na pewno nie właziłabym na górę, trochę rozsądku chyba mi zostało :P
Na pewno przyciągnąłby mnie do tego miejsca klimat, jaki tworzy sam ten opuszczony budynek, to miejsce... Szkoda, że aż tak niebezpieczne, moze kiedyś się kto podejmie zabezpieczenia tego, tak aby mogły się tam odbywać jakieś irmepzy :D
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2007-05-24 07:48
[quote:6a1cfd21c1="electronaut"]To MUSI byc jakis zart.....[/quote:6a1cfd21c1]
tez tak sadze.. i to glupi zart :twisted: albo kogos powalilo :twisted:
ja i tak jak juz mowilam nie zamierzam sie tam wybierac..
Wysłany: 2007-05-24 10:31
To NIE jest zart ^^ Aczkolwiek ja tam nie ide, boje sie o własne zdrowie.
Howgh!
"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."
Wysłany: 2007-05-24 12:58
A ja uważam, że taka impreza to świetny pomysł, sam preferuję takie klimaty (chodzi o miejsce, bo o muzie nie będę się wypowiadał).
Jednak należy brać pod uwagę fakt, że to jest raczej organizowane dla ludzi ODPOWIEDZIALNYCH, którzy wiedzą ile mogą wypić, co będą "pod wpływem" robić i jak się zachowywać.
Osobiście chętnie bym się tam wybrał, ale plany sobotnie mam raczej cytadelowe :P
A atrakcje są też ciekawe, Fire Show w starych surowych murach wygląda wspaniale 8)
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Wysłany: 2007-05-24 16:37
No więc tak jak mówiłam tak zrobiłam dzisiaj z 4 innymi ludkami wybraliśmy się do Schizowni było to we wczesnych godzinach 9-12 i pomimo, że było jasno a ja trzeźwa to niektóre miejsca/przejścia nie wyglądały bezpiecznie ale powoli przejść się dało.... Od samej piwnicy aż po dach xD Jak to stwiedziliśmy na samej górze wyglądało jak na "dachu świata" poprostu pięknie :D Cisza spokój Pysio i Maślanka mrągowska xD
Ale co do jutrzejszej imprezy jakoś i tak wole zostać w domku, aż takim ryzykantem nie jestem i chyba nie będę w najbliższym czasie :)
If only I knew what I know today... I would hold you in my arms, I would take away the pain...
Wysłany: 2007-05-24 18:51
A ja się przejadę. Tylko towarzystwa potrzebuję.
Alphar- jesteś pewna tak na 100% że idziesz na tą imprezę? <: Jeśli tak, to moze mnie weźmiesz? Przy podwójnych pogrzebach są pewnie jakieś zniżki :F
Wysłany: 2007-05-27 15:15
Jak zwykle ci co mieli byc nie byli i vice versa.
Ładny widok na panorame Poznania - zwłaszcza podczas burzy