Melodic Death Metal Wysłany: 2007-04-20 18:26
Fani melodeath wyłazić zza krzaka :P Czy ktoś słucha może kapel typu In Flames, Dark Tranquillity, Soilwork? Plus może jakieś sugestie co do innych zespołów w zbliżonym klimacie (w sensie, tych "rasowych", bo dziś połowa metalcore'a zrzyna riffy kapel rodem z Goetheburga...)
Wysłany: 2007-04-20 18:43
Dark Tranquillity znam z płytek Damage Done i Character i widzi mi się ta kapelka bardzo :D Muszę dorwac coś jeszcze z ich dorobku to na razie to, co mam nmi nie wystarczy. Come Clarity In Flames jakoś mnie nie ruszyło w sumie ale słyszałem kawałki z poprzednich płyt i nawet mi podeszły, więc też musiałbym się zainteresować. Soilwork obił mi sie o uszy niestety tylko z nazwy...
"You gotta put your faith in a loud guitar..."
Wysłany: 2007-04-20 19:58
Dokonać eksmisji pobliskich krzaków w celu zapewnienia kwaterunku wiewiórkom...?
A na poważnie, pogadać o kapelach tego rodzaju, poznać nowe zespoły może, dużo siedzę na gothic.pl ale tam metal to trochę temat tabu :evil:
Wysłany: 2007-04-24 22:25
Ano Fiction świetne jest, zwlaszcza Empty Me i Terminus wymiatają :twisted: Dagoba widziałem na żywo jak grali na supporcie przed In Flames, jakoś mnie nie urzekli ale przyładować to zdecydowanie umieją 8)
Największy zawód w tym gatunku to Stabbing the Drama Soilwork jak dla mnie, zrobił się z tego jakiś drugorzędny metalcore... klapa :evil:
Wysłany: 2007-04-30 20:25
Czasami posłucham Darka czy Flames... Z tego pierwszego szczególnie utwór "The Enemy", uwielbiam go.
Ja bym polecił jeszcze szwedzki Decadence. Określają siebie jako melothrash, grają dość ciekawie, z miłą panią na wokalu...
www.myspace.com/decadenceswe i www.myspace.com/metallickitty
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Wysłany: 2007-05-02 10:58
[quote:94422b5c33="piotrala"]
Ja bym polecił jeszcze szwedzki Decadence. Określają siebie jako melothrash, grają dość ciekawie, z miłą panią na wokalu...
www.myspace.com/decadenceswe i www.myspace.com/metallickitty[/quote:94422b5c33]Ona jest świetna!!! 8O :D
Wysłany: 2007-05-06 18:37
siema.
Jestem Tu nowy slucham muzyki melodic death metal a zespoły które polecam to: Children of bodom, In flames, Arch enemy, At The Gates...
Kolejna noc, kolejna śmierć Zimny wiatr chłodzi jak lód Pozwolę mu zgasić światło Bo to staje się bardziej bolesne za każdym razem gdy umieram...
Wysłany: 2007-05-06 19:29
[color=red:74d8f8dc80]Witam nowego użytkownika na forum w imieniu moderacji i społeczności użytkowników DP. [/color:74d8f8dc80]
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."
Wysłany: 2007-05-06 20:03
Ja rowniez witam... co prawda nie siedze w tych klimatach ale Children of bodom uwielbiam... graja niezle az rece do gitary sie same rwa (szkoda tylko ze jeszcze za slabo gram :D)
...miej żabę zawsze pod ręką
Wysłany: 2007-05-11 00:44
[quote:fee1f4a7a1="Paskievicz"](...)
ale nazywać Death melodic death metalem? Chuck się na te słowa pewnie w grobie przewraca ...
(...)[/quote:fee1f4a7a1]
Tak, żeby nadstawić ucha, by słyszeć, że tak dobrze mówią o jego kapeli.
Bo co, niby DEATH nie jest melodyjny :?: 8O :?:
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Wysłany: 2007-06-28 09:59
Z gatunku Melodic death Metal słucham Children of Bodom, In Flames, Dark Tranquillity, Norther, Ethernal Oath oraz Amon Amarth
Verdammt sei der Tag, an dem es dunkel wurde und auch die Welt, die zu Nacht geworden ist ....
Wysłany: 2007-06-30 16:27
Ja ostatnio słucham często Edge of Sanity, płyt "Crimson" i "Infernal". Polecam.
Forever Begins.
Wysłany: 2007-08-06 16:41
To ze Death potrafi stworzyc melodie nie oznacza ze uprawiaja melodic death metal !!! No kurwa Mac !!! ja generalnie melodic death nie lubie, ale jeszcze nie padla tu nazwy Suidakra, Nightrage, Kalmah (eh, takie childrenowate, czyli bardziej pod black)
.
Wysłany: 2007-08-10 21:53
Stare In Flames. Gardenian, Non Human Level, Hypocrisy, At the Gates, Sacrilage, Construcdead są miłe.
http://www.lastfm.pl/user/Jedaz
Wysłany: 2007-08-11 12:14
Uziel - melodic black/death metal..trudno bardziej sprecyzowac
http://www.uziel.metal.pl/
Wysłany: 2007-08-11 16:51
Czego jak czego, ale akurat Uziela nigdy w życiu bym nie nazwał melodeath ;]
http://www.lastfm.pl/user/Jedaz
Wysłany: 2007-08-11 21:32
hmm wiesz co oni sami siebie nei umieja sprecyzowac. z reszta pierwsza plyta od drugiej strasznie odbiega.
Wysłany: 2007-08-11 22:33
[quote:aa440412f4="Kapitan_Mineta"]nie lubię melodyjnego death metalu, tyle powiem.[/quote:aa440412f4]
ja najbardziej jestem za brutal death:P
Wysłany: 2007-08-11 22:49
[quote:46945bb964="shamankha"]
A co do ostatniej płyty deicide to nawet nie słyszałam, miałam na mysli bardziej "insineratehymn" albo "once upon the cross". Jestem ostatnio do tyłu z nowościami z muzycznego półświatka z powodu braku czasu, więc jestem może trochę niedoinformowana.[/quote:46945bb964]
Wszystko co da się zagwizdać - jest melodyjne. Jeżeli jeszcze do tego panowie chrumkają albo się drą - to jest niewąpliwie metal (na 90%). 1 + 1 = 2, a nawet 3, jeśli wziąć pod uwagę kwestię kwestię interpretacji wyrażenia "death metal" - dla mnie Krabathor też jest melodic, tylko bardziej death
a ja lubię melodyjny death a nawet bardzo!:P Wysłany: 2007-09-08 19:59
CoB , Norther, Ensiferum- trójca tego co najbardziej melodyjne z rewelacyjnym mocnym wokalem :wink:
Jak nie widac różnicy to po co się czesac:P