Wysłany: 2007-03-23 01:02
Coż ZX Spectrum był moim pierwszym kompem :D ale commod(or)e lubiłem najbardziej bo z czasem były na ną lepsze gry :twisted: . Co fakt niepamiętam puszczanych w radiu programów (do dziś raczej nie słucham radia) ale wspominam wpisywanie ich z "Bajtka" albo podobnych czasopism.
Co do artykułów spożywczych to kolejki za czekoladą cukrem a zwłaszcza za mięsem są niezapomnianym doświadczeniem. Stawanie o 6 rano z komiksem albo kilkoma (ulubiony Thorgal) i czekanie aż matka przyjdzie (tuż przed otwarciem sklepu o 8.00) to coś co sprawia, że człowiek docenia życie w obecnym systemie rynkowym hehehehe.
A co do gum balonowych i obrazków to Donald rządził ale potem (z racji zainteresowań) wolałem gumę Lazer.
Ale w końcu to są klimaty z dzieciństwa a młodość to nietylko dzieciństwo. Fakt że ja najlepiej wspominam lata miedzy 19 a 25. To była moja młodość. Teraz mimo, że za dużo rzeczy mi nieodpowiada nie czuje stary. Choć to pewnie przez otaczanie się młodszymi znajomymi :lol: :wink:
Keep Talking...
Wysłany: 2007-03-23 09:54
Gumę donald to nawet ja pamiętam x) a jeszcze była taka druga, nie pamiętam nazwy- różowy papierek i taki niebieski śmieszny koleś tam był narysowany, chyba była dwusmakowa. :)
Podobno jak byłam mała bałam się troskliwych misiów :| według mojej mamy :lol:
A kompy... hehe na Amigę miałam taką fajną gierkę z żołnierzykami. Oczywiście nazwy nie pamiętam raczej... hmm cośtam commando ale hehe to było kupę czasu temu a ja mam sklerozę x)
"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"
Wysłany: 2007-03-23 10:38
a czy ktos pamieta PanKracego nie z Barcisiem),albo Zrób to sam hehehehe :D
nic sie nie dzieje bez powodu
Wysłany: 2007-03-23 11:18
PanKracy? coś mi to mówi. Pamiętam Pomysłowego Dobromira i Sąsiadów :) :P
"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"
Wysłany: 2007-03-23 11:39
ja tez mam, ach te stare dobre czasy hehehehehe.ale chciała by mieć 19 ,ale kobieta ponoć dojzewa jak dobre wino tylko czemu mi bez dowodu nawet fajek nie chcą sprzedac :evil:
Wysłany: 2007-03-23 13:07
wiem,mam siostre młodsza o 10 lat a i tak wygladam na młodsza nie mówiac o wzroscie hehehe
a pozatym kobiety i wampiry nie pyta sie o wiek hehehehe. :wink:
Wysłany: 2007-03-29 16:57
ALF - mój ulubiony serial jak byłem mały. Pewnie jak bym go gdzies teraz zobacczył to bym dupnoł ze śmiechu.
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Wysłany: 2007-03-29 17:26
Zauważyłem, że niedawno zaczęli Alfa puszczać na TVN7 ale mnie już tak nie śmieszy jak kiedyś!!!
Keep Talking...
Wysłany: 2007-03-29 17:44
fes musz e se badnąć. Zawsze rozpierdalało mnie to, że przez cały czas widac było tylko Alfa popiersie:P a jak było ujecie jak zapierdala tymi futrzanymi szłapami, to niszczyło mnie totalnie i pewnie jak znów to zobacze to sie poskręcam ze śmiechu
Wysłany: 2007-03-29 18:01
No cóż, jak biegał to były wesołe ujęcia :lol: . A wiesz dlaczego był ten podział na ujęcia "popiersie" i "cały"??????
Keep Talking...
Wysłany: 2007-03-29 19:22
zabij mnie ale niewiem :) Gadaj ;]
Re: MŁODOŚĆ Wysłany: 2007-03-29 19:39
[quote:27a1f8dcf1="North22"][quote:27a1f8dcf1="strzalik"]Kurcze właśnie ją przeżywam...Chciałabym żeby nigdy się nie skończyła :!: :!: :!:
Tylko teraz mogę popełniać cholernie dużo błedów i zwalać jej wszystkie na karby młodości :twisted:[/quote:27a1f8dcf1]
O qrwa takiego nieodpowiedzialnego ludzia to jeszcze nie widzialem :?[/quote:27a1f8dcf1]
To juz widzisz :D :D :D :D :D :D :D :D
Wysłany: 2007-03-29 22:44
[quote:6889f1f215="FAFAL"]zabij mnie ale niewiem :) Gadaj ;][/quote:6889f1f215]
Bo "popiersie" to kukła z mechaniczną mimiką, powiekami itp. ucięta do połowy, którą od dołu sterował kukiełkarz i cała ekipa techniczna. Właśnie urok Alfa polegał na tej jego mimice, której nie zrobisz wsadzając facetowi do kostiumu wielkiej aparatury do ruszania gębą :lol: . A jak go pokazywali całego to to był przebrany jakiś aktor-karzełek. Zauważ, że jak jest pokazany cały to zwykle są to krótkie ujęcia, na których biegnie/idzie i nic nie mówi (szczęka mu się nie rusza) no i wygląda na pysku trochę inaczej.
Keep Talking...
Wysłany: 2007-03-30 00:28
Taa, Sąsiedzi, to jest to :!: Tzn. było :twisted:
Może jeszcze Pi i Sigma :P
A kojarzycie takie audycje z radia RMF FM emitowane w niedziele między 20 a 24, później 21-24, co się zwała [b:ee7c96d1ea]JW23[/b:ee7c96d1ea]. To było dopiero kapitalne, bardziej jajcarskiej audycji radiowej nie słyszałem w całym moim życiu, ekipa Jędrycha, Montera i Amfiego była nie do pobicia. Niestety, Marcin Wrona polazł do TVN i się rozleciało. Szkoda, że już tego nie robią, mogliby reaktywować ten projekt :twisted:
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Wysłany: 2007-03-30 04:09
W czasach mojej małoletności w teatrze TV ogromne wrażenie zrobił na mnie spektakl " Moje drzewko pomarańczowe" Czy ktoś kojarzy, pamięta, może ma nagrane ???
Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D
Wysłany: 2007-04-25 13:25
Niestety nie.....
Jak ja nie chcem nigdy być dorosła.............
Wysłany: 2007-07-11 23:09
[quote:93403c476f="eIcILipse"]W czasach mojej małoletności w teatrze TV ogromne wrażenie zrobił na mnie spektakl " Moje drzewko pomarańczowe" Czy ktoś kojarzy, pamięta, może ma nagrane ???[/quote:93403c476f]
ja oglądałem jak byłem mały...to o chłopcu który zarabiał czyszcząc buty na ulicy -, pieniądze oddawał ojcu.sam on był chory na jakąś śmiertelną chorobę(niepamiętam jaką)i chciał jedynie zjeść pomarańczę z drzewka które sam posadził i tt....
każdy moze dązyć ale nie każdy do celu............
Wysłany: 2007-07-11 23:11
i pozatym moja młodość skończyła się juuz jakiś czas temu...w sierpniu dziecko mi sie rodzi.....
proszę o gratulacje.....
każdy moze dązyć ale nie każdy do celu............
Wysłany: 2007-07-28 19:13
[quote:ea38e24e94="manthus"]i pozatym moja młodość skończyła się juuz jakiś czas temu...w sierpniu dziecko mi sie rodzi.....
proszę o gratulacje.....[/quote:ea38e24e94]
Gratulacje :D
P.S.
Skonczyla sie bloga nieodpowiedzialna mlodos dla mnie ....Zaczelo sie robic powaznie :? ....
Wysłany: 2007-07-28 21:26
[quote:d8f4a07152="zet"]Gumy Donald były niezłe, natomiast jeśli chodzi o Turbo, to do dziś jeszcze gdzieś mam te obrazki z samochodami, pamiętam, że zbierałem to maniakalnie.
A pamiętacie mleko lub śmietanę w szklanych butelkach z takim niesamowicie klimatycznym aluminiowym sreberkiem jako zamknięciem? Tego mi cholernie brakuje, było to takie stylowe.
Cholera jeszcze trochę i zaczniemy o Pewexach gadać, a tu o młodości miało być.[/quote:d8f4a07152]
jesli dobrze pamietam, najpierw byly gumy donald i tylko one, a duzo pozniej te turbo.
do dzisiaj pamietam, ze z pomaranczowym wieczkiem to bylo pelne mlego, a z niebieskim czy zielonym chude mleko. ale te butelki byly okropne - kiedys jedna zleciala mi na kciuk (mialam z 7 czy 8 lat) i mi paznokiec z palca zszedl.
nie wiem, w jakim wieku co poniektorzy sa, ale lata mleka w butelkach, napojow w woreczkach i gumy donald to nie moja mlodosc a dziecinstwo. mlodosc to lata nastoletnie i dalej. ja jestem w wieku 'i dalej' . czuje sie mlodo, choc dojrzale. moze mlodo dlatego, ze nie mam 'ogonow' w formie dzieci i moge robic co mi sie zywnie podoba.