Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Młodość. Strona: 7

Wysłany: 2007-03-12 01:26

Gweedo, mam jeszcze Turbo, ale nie gumy tylko z nich obrazki samochodów :P swoją drogą chyba pełną serię.
Musiałbym je odszukać...ale z drugiej strony... nie jestem pewien czy chce je odsprzedać. Jak znajdę i to przemyślę, to się odezwę.

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Re: MŁODOŚĆ Wysłany: 2007-03-12 07:15

[quote:1bc5021ea9="strzalik"]Kurcze właśnie ją przeżywam...Chciałabym żeby nigdy się nie skończyła :!: :!: :!:
Tylko teraz mogę popełniać cholernie dużo błedów i zwalać jej wszystkie na karby młodości :twisted:[/quote:1bc5021ea9]

O qrwa takiego nieodpowiedzialnego ludzia to jeszcze nie widzialem :?

Wysłany: 2007-03-12 10:09

set byłbym bardzo wdzięczny gdybys poszukał tych obrazków i dał znać jakie i ile masz. czekam na jakies info pozdro

Wysłany: 2007-03-12 22:04

No mam je mam, tylko muszę do szafy zajrzeć (wierz mi to nie będzie łatwe 8) ), ale postaram się je jutro odkopać.
Z tego co pamiętam to mam całą pierwszą serię, choć to chyba nie jest pierwsza, bo zaczyna się od numeru bodajże 51, ale wcześniejszych nie pamiętam i do 120 chyba są wszystkie. Kolejne też jakieś mam, ale to jak będę wiedział dokładnie to napiszę.

Wysłany: 2007-03-14 10:15

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

mmmmmmmm w młodości jakie miałempiękne długie włosy :wink: a teraz jakies dziwne cos 2 włosy na krzyż :cry: zle irokez bo bez włosów zupełnie to łyso strasznie :P

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Wysłany: 2007-03-14 14:31

Młodośc .....zawsze młoda bede a powłoka niewazna.Na starośc fajnie zdziwaczeje hehehehe.Ale przej....... bedą mieli moi potomkowie .(babcia smigajaca pod scena pijana :lol: )

nic sie nie dzieje bez powodu

Wysłany: 2007-03-15 14:45

[quote:400ba3d8dc="gweedo"]set byłbym bardzo wdzięczny gdybys poszukał tych obrazków i dał znać jakie i ile masz. czekam na jakies info pozdro[/quote:400ba3d8dc]
Poszukałem, o dziwo znalazłem bez większego problemu :)
Problemem było ich posegregowanie :twisted: jednak w końcu mi się udało.
Mam tego więcej niż się spodziewałem, ale...
...no właśnie pomyliłem się co do tego że mam kompletne serie niestety.
Z pierwszej, którą mam (czyli tą od 51 do 120) brakuje mi trzech sztuk do kompletu.
Co gorsze w każdej następnej braki są coraz większe, ale o szczegółach to Ci już na privie napisze, bo forum nie będę zaśmiecał :twisted:
[quote:400ba3d8dc="Narea"]to dopiero pasjonaci.... 8) [/quote:400ba3d8dc]
A tam pasjonaci, po prostu pozostawiłem sobie pamiątkę z podstawówki, gdzie się używało tych obrazków do gry :twisted: :twisted: :twisted:

Wysłany: 2007-03-15 19:18

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:192b754b93="zet"]
A tam pasjonaci, po prostu pozostawiłem sobie pamiątkę z podstawówki, gdzie się używało tych obrazków do gry :twisted: :twisted: :twisted:[/quote:192b754b93]

heh, a ja w przedszkolu uzywalam tego jako tzn. "fanty" :twisted: (to chyba ty powinieneś wtedy być w żłobku, czegoś tu nie rozumiem, Zet :P)

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2007-03-16 00:51

Nareo, kiedyś w podstawówkach dzieciaki nie były aż tak obsceniczne jak obecnie, wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy co to poker...a tym bardziej rozbierany :P

Minawi, możliwe, że byłem wtedy w żłobku, choć nie mam pewności czy do takowego uczęszczałem jednak ja czegoś nie rozumiem. Nie mogę pojąć Twojej wypowiedzi (rozwinę skrót): "...używałam tego jako to znaczy "fanty"". Nie kumam :roll: . Ale już nie chodzi o to...co masz na myśli pisząc "fanty", bo ciekawie mnie to wielce :P

Inna sprawa, z tego co pamiętam, gumy Turbo z obrazkami były wtedy nowością.
Wtedy czyli za czasów mojej podstawówki. To teraz powiedz mi jak tam jest z Tobą, od razu po przedszkolu szłaś do ogólniaka :twisted: :?:

Wysłany: 2007-03-16 10:29

A co do rzeczy ma to, co Minawi robiła po przdszkolu, w którym korzystała z tych gum (czymkolwiek by one nie były)? Raczej mógłbyś zapytać, czy do przedszkola poszła zaraz po ogólniaku... :roll: 8O

A tak w temacie:
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo przestają się bawić." - Mark Twain

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2007-03-16 10:42

najlebszym przykładem jest mój chłop ma 44 latka a czuje sie na wieczne 18 :D UWIALBAM go za to :D :D :D

nic sie nie dzieje bez powodu

Wysłany: 2007-03-16 10:51

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

no i to jest to !!!!!!!!! Ja jak miałem kobite młodszą odemnie, to mnie raz po raz opierdalała, że mam swoje lata a na nie sie niezachowuje, tylko latam gdzieś z kumplami, a to po knajpie a to po meczu tralalalala sranie w banie;/ niemam ochoty siedzieć w domu na dupie i zbijać bąki. Mam zasrane 25 lat i gówno mnie interesuje co se inni myslą w łebie mam 16-18 a nawet i mniej bo dużo wczesniej jabole zaczynałem chlać. Do lat 13-14 to może była taka młodośc bardzo młoda, niewiem jak to określić dokładnie a ptem zaczeło się dziać bardzo dziwni. Jabole, piwsk, rock n roll poprostu. Trzeba było tylko sie wydostać z podstawówki i już człowiek wkraczał w inna epoke :P i tak zostało do dziś i dobrze mi z tym

Wysłany: 2007-03-16 11:35

Ja mam młodsza kobiete niezła z niej warjatka hehe nuda przy niej mi nie grozi :D jak bede dobiegał 50 to moze sie uspokoje (moze.......... :D )

Jestem za stary na ten Świat, a może na odwrót Tak naprawdę to sam nie wiem co mogę o sobie napisać może tylko to że nazywają mnie arhanioł (i tylko znajomi wiedzą dlaczego) http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=36206

Wysłany: 2007-03-18 16:28

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

No ja tam lubię co niktórych małolatów :twisted:

Wysłany: 2007-03-19 15:04

[quote:07ff850e36="minawi"]No ja tam lubię co niktórych małolatów :twisted:[/quote:07ff850e36]To z nim ostatnio opijałas patrona Irlandi i browara :wink: :?: :twisted: Powiedz, że sie nie myle 8)

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2007-03-19 19:33

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Kostuszku: za dużo chcesz wiedzieć 8) hehe, może i tak :P

Narea: toż mi komplement rzuciłaś, niech to pierun strzeli, hehe, lepszy niż niejeden facet :D

Wysłany: 2007-03-21 16:03

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

Z młodościa kojarzą mi się jeszcze - kAsety magnetofonowe i przegrywanie ich lub nagrywanie na nie audycji z radiowej Trójki. Ja miałem tez taki okres w którym przegrywałem kasety z przyspieszonym tępie. Powiedzmy do jednego magnetofonu wkładałem kasete z pieśnią Scorpionsów Wind of Change wciskałem przesłuchiwanie szybkie, a w drugim magnetofonie się to nagrywało. HEHEHEHE całkiem świetny Heavy metal wychodził :P

Wysłany: 2007-03-22 16:18

Ja tam pamiętam rowerek romet z patykiem (by ojciec mógł trzymać), gumy turbo(macie racje z dzisiejszych sie nie da balonów robić), i COMOD(OR)E 64 przy której chyba nonstop grywałem, aż sie zepsuła, ale wtedy ojciec w robocie miał już 486 i do niego jeździłem grać :D
Ya tey wiekszość z ludzi na forum chyba nie ma nawet 25 - 30 lat a tu już takie wspominki....

http://www.lastfm.pl/user/Zwierzax

Wysłany: 2007-03-22 16:26 Zmieniony: 2007-03-22 16:44

[quote:0062df728b="FAFAL"]Z młodościa kojarzą mi się jeszcze - kAsety magnetofonowe i przegrywanie ich lub nagrywanie na nie audycji[/quote:0062df728b]

O dzizes ktos to jeszcze pamieta A moze ktos pamieta jak programykomputerowo na zx spectrum nadawane byly przez radio?
Albo czasy BBS przed internetam jak robilo sie na kolkach elektronicznych sprzegacze akustyczne - modemy byly nie do kupienia...

Guma balonowa "Donald" byla dobra a czekolada na kartki i stalo sie po nia w kolejce

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2007-03-22 18:23

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

amorphous Napisał:
[quote:31ac72dd0e="FAFAL"]A moze ktos pamieta jak programykomputerowo na zx spectrum nadawane byly przez radio?
[/quote:31ac72dd0e]

No na PR III leciło w nocy o ile pamiętam, jakieś dziwne szumy jak z kosmosu hihi :P I gra "Koło Fortuny" na Commodore ;P

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło