Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Sny. Strona: 38

Wysłany: 2010-09-30 23:44

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

[quote:e8ab95d3df="sphinxia"][quote:e8ab95d3df="Ceiphied"]Chcąc nie chcąc ostatnio śniło mi się, że Nergal był moim ukochanym ![/quote:e8ab95d3df]

Widać za bardzo się przejęłaś

Mnie tam ostatnio same głupoty się śnią, a motyw wojny też bardzo często [/quote:e8ab95d3df]

Przykra sprawa z panem N. ale jakoś nie bardzo ;-]

Mi się przyśniło, że przytachałam z domu wielki kamień na chodnik, który znajdował się kolo placu zabaw . Do środka owego kamienia wchodziły pająki, skorupiaki i dziwnym trafem jedne z nich wisiał nam moim łóżkiem..Pokręcony sen.

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Wysłany: 2010-10-01 11:39

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

[quote:a06ce6cb26="Ravenheart"]Natomiast ostatni śniło mi się, że kocham się z dawną koleżanką z klasy( z którą niemam od zakończenia szkoły, źadnego kontaktu). Myślicie że to coś oznacza?[/quote:a06ce6cb26]

Podobała Ci się ?

Wysłany: 2010-10-01 12:54

Mi się ostatnio śniło że potrafię czytać ludziom w myślach i przewidywać przyszłe wydarzenia. Ekstra !!!

Wysłany: 2010-10-01 13:36

Na początku byłoby ekstra przewidywać przyszłosć i czytać w myslach ale z czasem zmieniłoby się to w koszmar bo nic nie mogłby Cie już zaskoczyć.

Patrz prosto w oczy i czytaj z nich jak z otwartej księgi ...

Wysłany: 2010-10-01 23:04

[quote:b921467611="GraveTone"]A tak przy okazji, czy ktoś z Was miał tak, że jak we śnie umieracie, to zamiast się obudzić, sen trwa dalej? Tak jakbyście byli nadal w swoim martwym ciele?[/quote:b921467611]
Miałam 2 sny,które bym zaliczyła do 'nieprzerwanej taśmy' :
-przy pierwszym śniło mi się,że podczas ostrej kłótni z siostrą wyrywa mi serce,jak się obudziłam to cholernie mnie nawalało,musiałam przez 1,5 minuty dochodzić do siebie
-w 2.śnie zaś wpadłam do czarnej dziury i mój krzyk był tak słyszalny,że się obudziłam

A inne sny to były,że poraziłam się prądem lub wpadam w przepaść-ogólnikowo mówiąc jakie były to wrażenia,były one straszne,nie wiem nawet jak je dokładniej opisać.Po prostu strach,trzęsawka ale też ciekawe przeżycie.

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Wysłany: 2010-10-02 01:49

Raz tak miałam,że śniło mi się,że ktoś mnie dusił.Chciałam się obudzić,lecz w tamtej chwili 'nie potrafiłam'-straciłam aż oddech i zaczęłam się dusić,na tyle się przeraziłam że walczyłam sama ze sobą,żeby się wybudzić.
Nigdy więcej takich snów.

Wysłany: 2010-10-02 02:24 Zmieniony: 2010-10-02 02:27

lukaszart (Primogen)
lukaszart
Bydgoszcz - prawie...

Wiele koszmarnych snów jest wynikiem nieodpowiednich warunków w miejscu spoczynku, wtedy mózg wytwarza koszmary by zmusić nas do przebudzenia i zmiany tych niewygodnych lub niebiezpiecznych z punktu widzenia organizmu warunków. Pomieszczenie powinno być dobrze przewietrzone a temperatura niezbyt wysoka, wystarczy stosować sie do tych zasad a koszmarne sny powinny zniknąć.

Sny nie muszą być losowe, metodami silnej autosugestii psychicznej połączonej z wizualizacją można wywołać tzw. świadome lub przynajmniej zaprogramowane śnienie gdzie jesteśmy świadomi "we wnętrzu" własnego snu, jest to swoista rzeczywistość wirtualna. Najszybsze efekty można osiągnąć stosując się di zaleceń z książki napisanej przez parę psychologów na podstawie ich doświadczeń i eksperymentów w tym temacie. jest to książka "Panować nad snem" - Keith Harrary, Pamela Weintraub. Zainteresowanym mogę ją przesłać na maila, jest krótka i do opanowania, o wiele bardziej efektywna niż inne podręczniki do "świadomego śnienia", zwiększa też skuteczność w zapamiętywaniu własnych snów.

Wysłany: 2010-10-02 10:24

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Pieniądze.. śniło mi się ze byłam w dawnej mojej szkole , na korytarzu podajże na 1 piętrze ,leżały drobne pieniądze... Brałam same 5 zł, czasem 2 , po 50 gr...chowałam do tylej kieszeni od spodni. Zauważyłam również klucze, nie wiedziałam od czego, potem zeszłam z jakąś młodą blondyneczką na parter, miało odbyć się jakieś przedstawienie.

Wysłany: 2010-10-03 12:25

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Miałam erotyczny sen :-]

Wysłany: 2010-10-03 16:00

Mi się dziś śniło że zamordowałem mnóstwo osób i na końcu gdy miała mnie złapać policja palnąłem sobie w łeb ostatnią kulą, gdy to zrobiłem we śnie zrobiło się ciemno i się obudziłem.

Wysłany: 2010-10-03 16:12

dziś mi się smiło że moja matka wrzuciła ptasznika do klatki mojej koszatniczki po czym ptasznik ją zjadł...

Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych

Wysłany: 2010-10-03 22:52

heh... ja raz we śnie dostałam kosę w żebra od jakiejś tlenionej blondyny;P i też niby skończyło się smiercią czyt. przebudzeniem

Dla przeciwwagi wielu uciążliwości życia niebo ofiarowało człowiekowi trzy rzeczy: nadzieję, sen i śmiech. - I. Kant

Wysłany: 2010-10-04 00:26

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Tak więc, pora na sen !

Wysłany: 2010-10-04 11:12

A zdarzyło się wam że jak zostajecie zabici we śnie to przez ułamek sekundy przed przebudzeniem odczuwacie uczycie podobne do bólu??? Bo ja właśnie tak miałem w moim śnie jak se palnąłem w łeb i jestem ciekaw czy wy też mieliście podobne odczucie??

Wysłany: 2010-10-04 15:14

Kilka razy się 'umierało'-parę razy w sercu mnie uciskało i miałam parszywe uczucie ciężaru w płucach,raz jak dostałam w śnie nożem pod pachą[niby że tam jest żyła czy coś,bardzo dziwne] miałam uczucie słabości i czułam się jakbym miała zasłabnąć.W pozostałych koszmarach sennych czułam jebitny strach.

Wysłany: 2010-10-05 00:25

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Często Wam się śnią zmarłe osoby ?

Wysłany: 2010-10-05 12:51

[quote:2a40738fe4="Cheater"]a ja tak z innej beczki dlaczego czasami tak jest że nie pamiętamy w ogole co sie nam snilo ? z tego co slyszalem zawsze mamy sny [/quote:2a40738fe4]
Zmęczenie lub zbyt gwałtowne przebudzenie się-wtedy najczęściej 'uciekają' sny.

Wysłany: 2010-10-05 14:22

Ja się ciesze że nie pamiętam wszystkich snów.
Bo prędzej czy później na łeb bym dostał.

Wysłany: 2010-10-05 14:24

Ja się ciesze że nie pamiętam wszystkich snów.
Bo prędzej czy później na łeb bym dostał.

Wysłany: 2010-10-06 12:08

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Przyśniło mi się, że byłam ze znajomymi na Woodstocku, zostawili mnie gdzieś potem szukali mnie z flaga , padał deszcz, siedziałam na zatłoczonym przystanku autobusowym i zapisałam się na konkurs dla modelek ;-D Kobiety zaczęły się rozbierać, chwalić się swoją figurą i kobiecymi walorami , mnie namówiła koleżanka z kolega abym startowała, wypełniałam z nią jakiś przedziwny test po angielsku aby się zakwalifikować... zupełny bałagan !

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło